ΜΠΑΣΚΕΤ

Καράμπουλας: "Νίκη σαν όλες τις άλλες"

Καράμπουλας: "Νίκη σαν όλες τις άλλες"
INTIME SPORTS

Αν υπάρχει ένας παίκτης της Α2 που μπορεί να εκτιμήσει τα "συν" και τα "πλην" του αποτελέσματος ενός ντέρμπι, αυτός είναι ο Βαγγέλης Καράμπουλας. Γι αυτό το Sport24.gr ζήτησε την εκτίμησή του για το φετινό πρωτάθλημα, μετά τη νίκη της Καβάλας επί του Αρκαδικού.

Με το βιογραφικό του Βαγγέλη Καράμπουλα να γράφει "τρεις ανόδους" είναι σαφές πως ο 33χρονος παίκτης έχει το know how του πρωταθλητισμού στην Α2 κατηγορία. Ένα από τα βασικά μαθήματα που έχει πάρει λοιπόν, όλα αυτά τα χρόνια είναι πως "δεν χαιρόμαστε υπερβολικά από μία νίκη σε ντέρμπι".

Ένα μάθημα το οποίο φρόντισε να... διδάξει με τη σειρά του μέσω του Sport24.gr. Ο παίκτης της Καβάλας (παρεμπιπτόντως σκόραρε 14 πόντους στη νίκη επί του Αρκαδικού με 70-60) μίλησε για το τι σημαίνει η νίκη της ομάδας του, ξεκαθαρίζοντας πως "είναι μια απλή νίκη".

Πέραν αυτού, αναφέρθηκε στο μεγαλύτερο πλεονέκτημα των "Αργοναυτών", που δεν είναι άλλο από την αμυντική τους συμπεριφορά, ενώ έκανε πρόβλεψη για το που θα κριθεί η άνοδος στη Basket League.

" Προερχόμασταν από μία οδυνηρή εκτός έδρας ήττα (από τον Εθνικό Πειραιά) που δεν μας άφηνε περιθώρια για άλλα ανεπιτυχή αποτελέσματα. Από το πρώτο λεπτό δείξαμε πόσο θέλαμε να κερδίσουμε. Δεν είχαμε άλλη επιλογή. Κρατήσαμε τον Αρκαδικό χαμηλά στο σκορ και γι αυτό καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη", ήταν οι πρώτες κουβέντες του Βαγγέλη Καράμπουλα, ο οποίος συνέχισε λέγοντας πως:

" Από την αρχή της χρονιάς η άμυνα είναι το "βαρύ χαρτί" μας. Η αγωνιστική μας ταυτότητα. Ξέρουμε ότι, αν θέλουμε να πετύχουμε φέτος, θα πρέπει να βασιζόμαστε στην άμυνα πρώτα απ όλα. Αυτό προέχει. Στη συνέχεια έρχεται το κομμάτι της επίθεσης και του ταλέντου που έχουμε σε αυτό το κομμάτι".

Όσο για τα "πρέπει" και τα "δεν πρέπει" της ομάδας του; " Αυτό που είναι μονόδρομος για την Καβάλα είναι να παίζει καλή άμυνα. Αν είμαστε δυνατοί στο πίσω μέρος του παρκέ, θα τα πάμε καλά. Το είπα πριν, το ξαναλέω τώρα, γιατί αυτή είναι η αλήθεια. Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να μας στερήσει την άνοδο, αυτό είναι το ενδεχόμενο να "χαλάσουμε" το μυαλό μας. Να νομίσουμε ότι μπορούμε να στηριχθούμε αποκλειστικά στο επιθετικό μας ταλέντο και να έχουμε την ψευδαίσθηση πως μόνο το τι κάνουμε στην επίθεση έχει σημασία. Θα είναι μέγιστο λάθος, αν γίνει κάτι τέτοιο, κτά την άποψή μου".

Λένε πως η νίκη σε ένα ντέρμπι μετράει διπλά. Γιατί κερδίζεις δύο βαθμούς που σε βοηθούν στη βαθμολογία και στερείς άλλον έναν από αντίπαλο που έχει τους ίδιους στόχους. Ο 33χρονος γκαρντ/φόργουορντ όμως δεν το βλέπει έτσι. Γιατί;

" Προσωπικά το βλέπω σαν ένα ακόμη παιχνίδι του πρωταθλήματος. Η σεζόν είναι μεγάλη και είναι σαφές πως για να πετύχουμε τους στόχους μας δεν αρκεί μια νίκη επί του Αρκαδικού. Όπως δεν αρκεί ένα "διπλό" στην έδρα του ΟΦΗ, όπου χάσαμε πριν μερικές εβδομάδες. Το θέμα είναι να κερδίζεις τόσο εντός όσο κι εκτός έδρας. Πέρσι, όταν ήμουν στην ΑΕΚ, χάσαμε δύο φορές από τον Κόροιβο. Ε και; Κερδίσαμε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια και στεφθήκαμε πρωταθλητές. Αυτό κάτι λέει. Έχουμε παίξει μόλις εφτά παιχνίδια, οπότε έχουμε πολλά να δούμε ακόμα".

Τέλος, σχολιάζοντας τις... εκπλήξεις (Λαύριο) και τις επόμενες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, είπε: " Νομίζω ότι φέτος το πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό από πέρσι. Δεν θα έλεγα πάντως πως η απόδοση του Λαυρίου είναι κάτι το αναπάντεχο. Είναι μια ομάδα με ίδιο κορμό και έμπειρα παιδιά που μπορεί να κάνει εξαιρετική πορεία φέτος. Σε γενικές γραμμές πάντως, πιστεύω πως η άνοδος θα κριθεί στις έξι ή εφτά ήττες. Αυτό είναι το συμπέρασμα που έχω βγάλει μετά τις εφτά πρώτες αγωνιστικές".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ