ΜΠΑΣΚΕΤ

Καράμπουλας: "Ο Φάρος θα έμενε στην Basket League"

Καράμπουλας: "Ο Φάρος θα έμενε στην Basket League"

Ο Βαγγέλης Καράμπουλας μιλάει στο Sport24.gr για τον Φάρο Κερατσινίου που έχει μάθει να ζει με το "πρέπει" και παραδέχεται ότι η ομάδα του θα μπορούσε να σταθεί φέτος στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Ο Φάρος Κερατσινίου έκανε το 5-0 στο πρωτάθλημα της Α2, μετά το 58-63 επί του Προμηθέα ενώ η διοίκηση των Πατρινών εξέδωσε συγχαρητήρια ανακοίνωση προς την ομάδα του κόουτς Πολέμη, σε μια πρωτόγνωρη κίνηση για τα ελληνικά δεδομένα.

Ο Βαγγέλης Καράμπουλας, εκ των βασικών συντελεστών στο "διπλό" του Φάρου στην Πάτρα, κάνει στο Sport24.gr τον απολογισμό των πεπραγμένων, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως "η ομάδα συνεχίζει να δείχνει σοβαρότητα από την αρχή. Αν συνεχίσει, θα έχει τύχη να πετύχει τον μεγάλο στόχο της".

Το μεγάλο ζήτημα στον Φάρο ήταν, τελικά, να βρεθεί η "χημεία" μεταξύ παικτών με πολλά χρόνια... προϋπηρεσίας στην Basket League;

"Όταν είσαι έμπειρος και πατάνε τα πόδια σου στη γη, γνωρίζεις ότι για να έλθει η προσωπική επιτυχία, πρέπει να κερδίζει η ομάδα. Έτσι, λοιπόν, θα βρεις τον τρόπο να συνυπάρξεις με άλλες έντονες προσωπικότητες".

Πως είναι η κατάσταση σε μια ομάδα που ζει με την πίεση του ότι πρέπει να νικάει σε κάθε παιχνίδι, αφού έγιναν τεράστιες επενδύσεις και οι προσδοκίες είναι εξίσου υψηλές;

"Η πίεση του «πρέπει» υπάρχει σε όλες τις ομάδες που έχουν υψηλούς στόχους και κάνουν πρωταθλητισμό. Από ένα σημείο και μετά μαθαίνεις να ζεις με την πίεση. Ό,τι συνέβη, για παράδειγμα, ενώ αγωνιζόμουν στην ΑΕΚ. Έπρεπε να νικάμε ακόμα και στα φιλικά προετοιμασίας! Ήταν απαραίτητο. Τώρα σε ό,τι αφορά τον Φάρο, όλα τα παιδιά ξέρουμε καλά γιατί μας έφεραν στην ομάδα...".

Παρεμπιπτόντως, η ομάδα σου βρίσκεται ήδη στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ. Υπάρχει στο μυαλό σας αυτό το παιχνίδι;

"Πραγματικά δεν το σκεφτόμαστε καθόλου. Θα ασχοληθούμε μόνο την εβδομάδα που θα έλθει ο ημιτελικός, ώστε να δώσουμε ένα παιχνίδι χωρίς άγχος και να το ευχαριστηθούμε όσο μπορούμε".

Θεωρείς, λοιπόν, ότι ο Φάρος θα μπορούσε να σταθεί στην Basket League;

"Η δική μου γνώμη και χωρίς να είμαι ειδικός, είναι ότι σίγουρα θα μέναμε στην κατηγορία".

Έχοντας διανύσει 5 αγωνιστικές στην Α2, θεωρείς ότι ο ντόρος που έγινε το καλοκαίρι για το επίπεδο του πρωταθλήματος ήταν δικαιολογημένος;

"Σίγουρα ναι! Έχουν δυναμώσει πολύ οι ομάδες ενώ αρκετοί πρωτοκλασάτοι παίκτες άφησαν την Basket League για την Α2. Γίνονται πολλά αμφίροπα παιχνίδια όπως για παράδειγμα χθες, όπου τέσσερις αγώνες κρίθηκαν στο σουτ. Πιστεύω ότι 5 ομάδες θα παλέψουν για την άνοδο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ