ΜΠΑΣΚΕΤ

Καραγιάννης: "Η πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία της Α2"

Καραγιάννης: "Η πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία της Α2"
EUROKINISSI

Ο Νίκος Καραγιάννης μίλησε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α2 από το Περιστέρι και στάθηκε στο οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της.

Το Περιστέρι κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α2 τέσσερις αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση της κανονικής του διάρκειας, πήρε το εισιτήριο για να επιστρέψει στην Stoiximan.gr Basket League και ο Νίκος Καραγιάννης αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας του.

Ο προπονητής του Περιστερίου δεν έκρυψε πως νιώθει περήφανος για τους παίκτες του και στάθηκε στον άψογο τρόπο λειτουργίας της ομάδας του, ενώ αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στους ισχυρούς της άνδρες, Φίλιππο Κότση και Ανδρέα Πολέμη.

"Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, που υλοποιήσαμε τον στόχο, τον οποίο είχαμε θέσει αρχής εξαρχής, να βγούμε πρωταθλητές. Το πετύχαμε 4 αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος κι αυτό δείχνει ότι το αξίζαμε απόλυτα. Θεωρώ ότι η φετινή ομάδα του ΓΣΠ μπορεί να είναι η πιο πετυχημένη όλων των εποχών στην Α2. Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους παίκτες μου, γιατί καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς παρουσιάστηκαν πολύ συγκεντρωμένοι και έβαλαν το “εγώ” τους κάτω από την ομάδα και είμαι πολύ περήφανος γι αυτούς.

Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την λειτουργία γενικότερα της ομάδας. Η διοίκηση πρόσφερε τα μέγιστα, το τεχνικό τιμ έκανε άψογη δουλειά, όπως και το ιατρικό τιμ που βοήθησε να έχουμε τους αθλητές υγιείς κι έτοιμους να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις μιας δύσκολης σεζόν", δήλωσε αρχικά ο προπονητής του Περιστερίου στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας.

Ο έμπειρος κόουτς αναφέρθηκε και στη συνέχεια των υποχρεώσεων της ομάδας του: "Μακάρι να τελειώσουμε και τα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια νικηφόρα, αρχής γενομένης από το ματς με τον Ηρακλή το Σάββατο (14/4). Για μας ο στόχος του αήττητου δημιουργήθηκε στην πορεία , δεν ήταν ο πρωταρχικός στόχος αυτός. Δεν ήμασταν καλοί ένα δεκάλεπτο στον αγώνα με τον Χολαργό και το πληρώσαμε, αλλά η ομάδα αυτή έχει μέταλλο και χαρακτήρα πρωταθλητή και το απέδειξε στον αμέσως επόμενο αγώνα. Κάναμε μια πολύ δύσκολη νίκη μέσα στην Πάτρα με «αντίξοες» συνθήκες για την ομάδα μας".

Επίσης, ρωτήθηκε για το αν η ομάδα του έφτασε με ευκολία στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και για την συνταγή της επιτυχίας: "Δεν είναι τίποτα εύκολο στον αθλητισμό και στις ομάδες, εμείς το κάναμε να φαίνεται εύκολο, αλλά πίσω από αυτό κρύβεται πάρα πολύ δουλειά, προβληματισμός και συγκέντρωση για τα παιχνίδια. Γενικότερα νομίζω ότι τα εύσημα ανήκουν στους παίκτες μου, οι οποίοι παρουσιάστηκαν, μέχρι σήμερα, στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, τόσο αγωνιστικά, όσο και πνευματικά.

Το μυστικό της ομάδας είναι ότι είμαστε… οικογένεια σε όλα τα επίπεδα, διοίκηση και αγωνιστικό τμήμα. Πάντα μια ομάδα ξεκινά από την διοίκηση με πρωτεργάτη τον πρόεδρο Φίλιππο τον Κότση, ο οποίος είναι ένα κόσμημα για τον χώρο. Νομίζω η καλύτερη φετινή μεταγραφή του ΓΣΠ ήταν ο Ανδρέας Πολέμης! Χωρίς αυτόν δεν θα είχαμε καταφέρει αυτό που έχουμε πετύχει σήμερα και τέλος… Ο Γιώργος Πανταζόπουλος, που είναι ο σημαντικότερος μέσα στην ομάδα… ο συνδετικός κρίκος μεταξύ αγωνιστικού τμήματος και διοίκησης. Γενικότερα είμαστε μια οικογένεια και απολαμβάνουμε αυτό που κάνουμε, δεν υπάρχουν μεγάλες εντάσεις, υπάρχει κοινός στόχος ηρεμία και αυτό είναι το μυστικό. Το κίνητρο του πρωταθλητισμού το έχουμε όλοι, το έχουμε ξανακάνει και άλλες φορές και σε κάθε παιχνίδι ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι και σοβαροί”.

Για την προσωπική του επιτυχία να οδηγήσει ξανά (σ.σ. όπως το 2009) το Περιστέρι στην Α1, είπε: "Έχω συνδέσει το όνομά μου με το Περιστέρι και είμαι πολύ ευχαριστημένος γι’ αυτό!Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ ο ΓΣ Περιστερίου στην καριέρα μου γενικότερα, όπως και εγώ, νομίζω, έχω βάλει ένα λιθαράκι στην ιστορία αυτής της ομάδας. Για μένα είναι πολύ σημαντικό όταν χάσαμε στην Λιβαδειά και υποβιβαστήκαμε στην Β Εθνική το 2016. Ήταν μια μαύρη σελίδα για την ιστορία του συλλόγου, όμως, ο Φίλιππος ο Κότσης μετά την λήξη του αγώνα μου πρότεινε να παραμείνω και την επόμενη σεζόν, γεγονός που μου έδωσε τεράστια αυτοπεποίθηση και δύναμη για την συνέχεια και σήμερα, νομίζω, ότι η ομάδα βρίσκεται εκεί που τις αξίζει πραγματικά και εύχομαι ποτέ ξανά να μην είναι σε αυτές τις κατηγορίες!”

Τέλος ο Νίκος Καραγιάννης αναφέρθηκε στο ματς με τον Ηρακλή (14/4, 16:30): "Αξίζουμε να δούμε ένα γήπεδο γεμάτο στο παιχνίδι με τον Ηρακλή και το θέλουμε πάρα πολύ. Ο κόσμος μας έχει βοηθήσει στην φετινή μας προσπάθεια και αποτελεί σημαντικό παράγοντα της ομάδας. Περιμένουμε και είναι επιθυμία μας το Σάββατο να έχουμε πολύ κόσμο, γιατί όπως είπα και πριν αυτή η ομάδα το αξίζει!".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ