ΜΠΑΣΚΕΤ

Καλύτερο και από το... καλύτερο

Καλύτερο και από το... καλύτερο

Το πρωτάθλημα της Α2 αρχίζει και είναι έτοιμο να μας καθηλώσει. Εξι ομάδες διεκδικούν την άνοδο, σε μια κατηγορία που οι εκπλήξεις είναι πάντα στο... πρόγραμμα

Πολλοί πίστευαν πως πρωτάθλημα σαν της σεζόν 2105-16 δεν πρόκειται να ξαναγίνει στην Α2. Κι όμως. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και η φετινή αγωνιστική περίοδος ξεπερνά κάθε προσδοκία. Ναι, αναμένεται με ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε σχέση με το περυσινό, που εν τέλει κατάφεραν να ανέβουν τρεις ομάδες...

Μια ματιά στα ρόστερ των 16 μονομάχων θα σας πείσει για του γραπτού το αληθές. Εξι ομάδες θα διεκδικήσουν τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στην Stoiximan.gr Basket League. Τα ιστορικά ονόματα του Πανιωνίου και του Ηρακλή ξεχωρίζουν, ο Φάρος και ο Δούκας έχουν δείξει από πέρυσι τη δυναμική τους, Χολαργός και Αίολος Αστακού έχουν μεγάλα μπάτζετ και γεμάτα ρόστερ.

Θυμίζουμε ότι ο πρώτος ανεβαίνει απευθείας και ο 2ος μέχρι τον 5ο θα παλέψουν για το άλλο εισιτήριο μέσω πλέι οφ. Τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου μεταφέρονται, οπότε κανένα ματς δεν θα είναι αδιάφορο. Στην πρώτη φάση των πλέι οφ αναμετρώνται ο 2ος με τον 5ο και ο 3ος με τον 4ο και αυτοί που θα περάσουν, θα ανταμώσουν στον τελικό των πλέι οφ.

Υποβιβάζονται απευθείας στην Β' Εθνική δύο ομάδες, ενώ άλλες δύο θα πέσουν μέσω της διαδικασίας των πλέι άουτ. Δηλαδή από τον 11ο μέχρι τον 14ο θα παλέψουν να μείνουν στην Α2, με τους χαμένους των ζευγαριών 11-14 και 12-13 να λένε αντίο. Και στα πλέι άουτ μεταφέρονται τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας:

ΔΑΚ Βόνιτσας: Αίολος Αστακού - Καβάλα (17:00)

ΔΑΚ Πεύκων: Μαχητές Δόξας Πεύκων - Φάρος Κερατσινίου (17:00)

Νεάπολης Λάρισας: ΑΕΛ - Αμύντας (17:00)

Ιβανώφειο: Ηρακλής - Χολαργός (17:00)

Δύο Αοράκια: Ηράκλειο - Αρκαδικός (17:00)

Μετς: Παγκράτι - ΓΣΛ (17:00)

Ψυχικού: Ψυχικό - Δούκας (17:00)

Νέας Σμύρνης: Πανιώνιος - Εθνικός Πειραιά (17:00)

ΑΕΛ

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έχει στα χέρια του ένα ρόστερ στο οποίο τη διαφορά θα κάνουν οι "παλιοί", με τον Γιάννη Παπαχρήστο και Νίκο Τσούτσο να ηγούνται της προσπάθειας. Πέραν αυτών, οι Γιάννης Σταμπουλής, Σάκης Κουτίνας, Κώστας Σαριμπαλίδης, Μιχάλης Πολίτης και Σιγκούρντουρ Θορστέινσον θα στηρίξουν σε μεγάλο βαθμό τα πλάνα του νεαρού τεχνικού, με την ΑΕΛ να φιλοδοξεί να γίνει -για αρχή- παραδοσιακή δύναμη της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας.

Όνομα Ηλικία Θέση
Γιάννης Μπεχλιβάνος 19 Γκαρντ
Δημήτρης Καρατάσιος 24 Γκαρντ
Γιάννης Σταμπουλής 26 Φόργουορντ
Γιάννης Παπαχρήστος 36 Φόργουορντ
Απόλλων Δεληγεώργης 23 Γκαρντ
Σάκης Κουτίνας 29 Φόργουορντ
Θοδωρής Τσιλούλης 23 Γκαρντ
Γιάννης Μαλτέσιος 31 Σέντερ
Αλέξανδρος Κουβελάς 29 Γκαρντ
Νίκος Τσούτσος 34 Φόργουορντ
Σιγκούρντουρ Θορστέινσον 28 Σέντερ
Κώστας Σαριμπαλίδης 30 Γκαρντ
Παναγιώτης Φιλιππόπουλος 19 Σέντερ
Μιχάλης Πολίτης 28 Γκαρντ

Προπονητής: Αβραάμ Παπαδόπουλος

Αίολος Αστακού

Νέα δύναμη στο ελληνικό μπάσκετ από την περιφέρεια, θυμίζει σε πολλά Κύμη και Προμηθέα Πάτρας. Έχει ως στόχο να φτάσει μέχρι την Basket League, έστω κι αν δεν έχει την πίεση να το κάνει από φέτος. Θέλει να μπει στα πλέι οφ και με τον Μιχάλη Κουταλιανό στον πάγκο, έχει δείξει πως μπορεί να τα καταφέρει. Οι Νίκος Κακλαμάνος, Τάσος Χαρισμίδης, Γιώργος Μπρόζος, Βασίλης Κιτσούλης και Νίκος Κατσαρές αποτελούν τη βάση της ομάδας, ο Φάνης Κουμπούρας είναι η μεγάλη μεταγραφή του καλοκαιριού, ο Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης αποτελεί άλλη μια ποιοτική προσθήκη, όπως και ο Στάθης Παπαδιονυσίου. Το πρόβλημα είναι η απουσία γηπέδου στον Αστακό, με συνέπεια οι αγώνες να γίνονται στην Βόνιτσα.

Όνομα Ηλικία Θέση
Φάνης Κουμπούρας 33 Γκαρντ
Τάσος Κασαμπαλής 32 Φόργουορντ
Άγγελος Γκάτζιας 22 Γκαρντ/Φόργουορντ
Νίκος Κακλαμάνος 34 Γκαρντ
Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης 34 Φόργουορντ/Σέντερ
Γιώργος Θεοδωράκος 27 Φόργουορντ
Στάθης Παπαδιονυσίου 24 Φόργουορντ
Γιάννης Θανόπουλος 25 Γκαρντ
Νίκος Ψωμάς - Λυμπάρης 32 Σέντερ
Τάσος Χαρισμίδης 35 Σέντερ
Νίκος Κατσαρές 33 Γκαρντ
Βασίλης Κιτσούλης 33 Φόργουορντ
Γιώργος Μπρόζος 30 Φόργουορντ
Δημήτρης Δουρούκης 24 Φόργουορντ
Περικλής Πέττας 16 Γκαρντ
Λεωνίδας Καραγεώργος 19 Γκαρντ
Αλέξανδρος Μπεκατώρος 16 Γκαρντ
Βασίλης Καλαντζής 19 Γκαρντ

Προπονητής: Μιχάλης Κουταλιανός

Αμύντας

Η ομάδα του Υμηττού επέστρεψε στην Α2 και με όπλο την ομοιογένειά θα επιχειρήσει να φτάσει στο στόχο της παραμονής. Δίχως πολλά λόγια και μεγάλο προϋπολογισμό, κράτησε όπως κάθε χρόνο τον σταθερό του κορμό και πρόσθεσε στο ρόστερ του τον έμπειρο Περικλή Δορκοφίκη. Οι Σπύρος Διαμαντόπουλος, Θοδωρής Βαρδιάνος και Λεωνίδας Ζούπας ξέρουν όσο λίγοι τις κατηγορίες κάτω από την Basket League, ο κόουτς Αλέξανδρος Ζαβός γνωρίζει πολύ καλά τι εστί Αμύντας και έχει βάλει την υπογραφή του στην εξαιρετική παρουσία των τελευταίων ετών. Δίχως άγχος και πίεση, λοιπόν, ο Αμύντας έχει τις προϋποθέσεις για να μείνει στην Α2.

Όνομα Ηλικία Θέση
Λεωνίδας Ζούπας 34 Γκαρντ
Γιάννης Αγγελόπουλος 28 Γκαρντ
Αντριάνο Τοπάλι 22 Γκαρντ
Σπύρος Διαμαντόπουλος 33 Φόργουορντ
Νίκος Μαντζούρος 21 Γκαρντ
Θοδωρής Βαρδιάνος 38 Φόργουορντ
Βαγγέλης Μανσαράι 20 Φόργουορντ
Περικλής Δορκοφίκης 36 Σέντερ
Μανώλης Παπαδούλης 20 Φόργουορντ
Χρήστος Μπάρμπας 34 Γκαρντ
Λεονάρδος Ρούσσος 19 Φόργουορντ
Νίκος Καμπούρης 24 Σέντερ
Κώστας Βογιατζής 33 Σέντερ
Πάνος Κουκουνιάς 28 Φόργουορντ
Δημήτρης Σκορδάς 18 Γκαρντ

Προπονητής: Αλέξανδρος Ζαβός

Αρκαδικός

Πρόκειται για την ομάδα που άρχιζε να "χτίζεται" πιο αργά απ' όλες. Περίμενε μέχρι τέλους την wild card, υπήρξε σκέψη να κατέβει στη Β' Εθνική, όμως ο πρόεδρος κ. Μιχάλης Σμυρνιώτης αποφάσισε να μείνει η ομάδα στην Α2. Ο κόουτς Γιάννης Διαμαντάκος πήρε τη θέση του επιτυχημένου Γιάννη Καστρίτη στον πάγκο της ομάδας, στο ρόστερ έμειναν οι Γιώργος Κοψαύτης, Σάββας Τζουγκαράκης και Γιάννης Καραμαλέγκος, ενώ οι έμπειροι Ευθύμης Τσακαλέρης και Γιάννης Προδρόμου θα επιχειρήσουν να βοηθήσουν τον νοικοκυρεμένο Αρκαδικό να παραμείνει στην κατηγορία. Το πρόβλημα που προέκυψε με τον Λιθουανό Ντοβίντας Ρεντίκας ίσως να κοστίσει αν δεν λυθεί άμεσα.

Όνομα Ηλικία Θέση
Γιάννης Καραμαλέγκος 22 Γκαρντ
Γιώργος Κοψαύτης 34 Γκαρντ
Κανέλλος Γαρμπής 24 Γκαρντ
Γιάννης Προδρόμου 29 Φόργουορντ
Δημήτρης Πίνης 22 Γκαρντ
Μιχάλης Σπυριδάκης 19 Γκαρντ
Δημήτρης Κουρέπης 19 Σέντερ
Σάββας Τζουγκαράκης 30 Σέντερ
Μάριος Τσέλλος 16 Γκαρντ
Γρηγόρης Τζάτζας 23 Φόργουορντ
Ευθύμης Τσακαλέρης 27 Φόργουορντ/Σέντερ
Παναγιώτης Απέργης 26 Φόργουορντ
Δημήτρης Μιαούλης 26 Γκαρντ
Ντοβίντας Ρεντίκας 24 Γκαρντ

Προπονητής: Γιάννης Διαμαντάκος

ΓΣΛ

Με άκρως ανανεωμένο ρόστερ, χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και πολλούς παίκτες που θέλουν να ξεχωρίσουν μέσα από τον ΓΣΛ, οι νεοφώτιστοι θα χρειαστεί να παλέψουν σκληρά για να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Στα χαρτιά διαθέτουν ένα από τα πιο αδύναμα ρόστερ της κατηγορίας, πλην όμως η έδρα τους θα αποτελέσει ένα από τα "βαριά χαρτιά" στον φετινό μαραθώνιο. Ο Θανάσης Μπουλιάκης και οι παίκτες του, με πρώτο και καλύτερο τον Σωτήρη Γκιουλέκα, θα παλέψουν για να πάνε κόντρα στις προβλέψεις.

Όνομα Ηλικία Θέση
Νικ Νισύριος 27 Γκαρντ
Λάζαρος Χαιρετίδης 24 Γκαρντ
Στάθης Γουμενόπουλος 19 Γκαρντ/Φόργουορντ
Σίλας Τσούμας 21 Γκαρντ/Φόργουορντ
Θάνος Τέλιος 19 Γκαρντ
Σωτήρης Γκιουλέκας 37 Φόργουορντ
Στέφαν Νίκολιτς 29 Γκαρντ
Ραφαήλ Τσουράκης 26 Φόργουορντ/Σέντερ
Τάσος Σπυρόπουλος 21 Φόργουορντ/Σέντερ
Γιάννης Τόζιος 26 Φόργουορντ
Βαγγέλης Μπέμπης 21 Γκαρντ
Κρίστιαν Κούτρας 28 Γκαρντ
Δημήτρης Σπανούλης 37 Γκαρντ

Προπονητής: Θανάσης Μπουλιάκης

Δούκας

Πριν από ένα χρόνο μπήκαν οι βάσεις και φέτος η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Δούκα στο Μαρούσι θέλει να κάνει την υπέρβαση. Οι πολύπειροι Μανώλης Παπαμακάριος, Αλέξης Κυρίτσης και Παναγιώτης Καυκής και ο Ρίκι Ρούμπιο μπορούν να κάνουν τη διαφορά, ο κόουτς Σάββας Συμεωνίδης ξέρει όσο λίγοι την κατηγορία. Ο Ανδρέας Κανονίδης προέρχεται από εξαιρετική σεζόν στην Λευκάδα και γενικά το ρόστερ είναι από τα πιο ποιοτικά. Υπάρχουν όμως και ταλέντα (Γιάννης Αγραβάνης, Θοδωρής Καρράς, Ιάκωβος Μιλιντίγιεβιτς) που κάνουν τον Δούκα μια ομάδα που αξίζει κανείς να παρακολουθήσει.

Όνομα Ηλικία Θέση
Μανώλης Παπαμακάριος 36 Γκαρντ
Παναγιώτης Καυκής 36 Γκαρντ
Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς 19 Γκαρντ
Γιώργος Κουκάς 31 Γκαρντ
Θοδωρής Καρράς 19 Σέντερ
Αλέξανδρος Ράπτης 36 Φόργουορντ
Διονύσης Καραμπάτσος 30 Φόργουορντ
Ανδρέας Κανονίδης 25 Φόργουορντ
Δημήτρης Κομποδιέτας 31 Γκαρντ/Φόργουορντ
Βένος Μαστόρος 19 Γκαρντ
Γιάννης Μολφέτας 24 Φόργουορντ
Γκιγιέρμο Ρούμπιο 34 Φόργουορντ/Σέντερ
Γιάννης Αγραβάνης 18 Φόργουορντ
Αλέξης Κυρίτσης 34 Γκαρντ
Κώστας Τζιάλλας 32 Σέντερ

Προπονητής: Σάββας Συμεωνίδης

Εθνικός Πειραιά

Οπως και το Ψυχικό, έτσι και ο Εθνικός Πειραιά βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο. Κάθε χρόνο -από το 2011 στην ΕΣΚΑΝΑ μέχρι και πέρυσι- είχε ως στόχο την άνοδο. Μέσω της 4ης θέσης που πήρε τη σεζόν πέρσι έλαβε το εισιτήριο για την Basket League, όμως λόγω οικονομικής αδυναμίας δεν μπόρεσε να κάνει το όνειρο πραγματικότητα και να αγωνιστεί στην κατηγορία των μεγάλων. Έτσι, έμεινε στην Α2, δημιούργησε ένα ρόστερ από το "μηδέν" και με βαριά όπλα τους Κώστα Μαχαίρα, Νίκο Κόκκαλη και Πάρι Μάρτζο θα προσπαθήσει πλέον να κυνηγήσει την εύκολη παραμονή και να αποφύγει τις περιπέτειες, υπό τις οδηγίες του Βαγγέλη Βλάχου.

Όνομα Ηλικία Θέση
Βαγγέλης Δρόσος 23 Φόργουορντ
Ράιτ Ρίιβο Λάανε 23 Γκαρντ
Στέλιος Παπαφλωράτος 22 Γκαρντ
Πάρις Μάρτζος 31 Φόργουορντ
Νίκος Κόκκαλης 31 Γκαρντ/Φόργουορντ
Θανάσης Ντουζίδης 19 Φόργουορντ
Κώστας Μαχαίρας 32 Σέντερ
Τάσος Αντωνάκης 24 Φόργουορντ
Γιώργος Παπαπέτρου 25 Φόργουορντ
Στέλιος Χάλαρης 24 Φόργουορντ
Κώστας Οικονομόπουλος 19 Γκαρντ

Προπονητής: Βαγγέλης Βλάχος

Ηράκλειο

Λίγο έλειψε να ανέβει δύο κατηγορίες μέσα σε ένα καλοκαίρι, όμως τελικά δεν πήρε την wild card για την Basket League. Με τον Βασίλη Ράλλη να παραμένει στον πάγκο θα έχει ως όπλο την ομοιογένεια. Ο Γιάννης Λιανός θα είναι το σημείο αναφοράς στην επίθεση, η προσθήκη του έμπειρου Νταμίρ Λάτοβιτς δίνει ποιότητα και στόχος των Κρητικών θα είναι η παραμονή στην κατηγορία. Το Ηράκλειο εκτός των άλλων μπορεί να καυχιέται για τα "Δύο Αοράκια", αφού θα είναι το πιο ωραίο γήπεδο στην Α2 και θα το... ζηλεύουν οι περισσότερες ομάδες της Basket League.

Όνομα Ηλικία Θέση
Νταμίρ Λάτοβιτς 36 Φόργουορντ/Σέντερ
Σπύρος Πάνου 24 Φόργουορντ/Σέντερ
Δημήτρης Λόλας 30 Φόργουορντ
Αλέξης Πετράκης 29 Γκαρντ
Πρόδρομος Τσερκιτζόγλου 31 Γκαρντ
Γιάννης Λιανός 31 Φόργουορντ
Κώστας Πάλλης 37 Σέντερ
Μύρωνας Παπαδάκης 28 Γκαρντ
Θέμης Κουπίδης 32 Φόργουορντ
Παντελής Μαραγκάκης 20 Γκαρντ
Γιάννης Αθανασιάδης 18 Γκαρντ
Γιάννης Κυπριωτάκης 16 Φόργουορντ
Μιχάλης Γεωργόπουλος 16 Γκαρντ

Προπονητής: Βασίλης Ράλλης

Ηρακλής

Ο Γηραιός δημιούργησε φέτος ρόστερ πρωταθλητισμού και θέλει να επιστρέψει στην Α1. Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής ξεκίνησε το κτίσιμο από τον πρώτο σκόρερ της περυσινής Α2 Γιάννη Γκαγκαλούδη και κράτησε από την περασμένη σεζόν τους εξαιρετικούς Δημήτρη Χείλαρη και Δημήτρη Δέσπο. Οι Βασίλης Αγγελακόπουλος, Δημήτρης Καλαϊτζίδης και ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Α2, ο Κώστας Τότσιος, δίνουν ποιότητα στον Ηρακλή, που με όπλο και τον κόσμο του στο Ιβανώφειο, θέλει να πάρει μία από τις δύο πρώτες θέσεις.

Όνομα Ηλικία Θέση
Μίροσλαβ Ραΐτσεβιτς 35 Σέντερ
Σάββας Χρυσόπουλος 27 Φόργουορντ
Ρονάλντας Ρουτκάουσκας 24 Φόργουορντ
Θοδωρής Ονάσογλου 29 Γκαρντ
Μιχάλης Γιαννακίδης 28 Γκαρντ
Δημήτρης Καλαϊτζίδης 31 Γκαρντ
Κώστας Τότσιος 38 Γκαρντ
Βασίλης Αγγελακόπουλος 37 Φόργουορντ
Γιάννης Γκαγκαλούδης 37 Γκαρντ
Νίκος Κανύχης 19 Φόργουορντ
Μαστροδημήτρης 17 Γκαρντ
Δημήτρης Δέσπος 40 Σέντερ
Δημήτρης Χείλαρης 26 Φόργουορντ

Προπονητής: Βαγγέλης Αλεξανδρής

Καβάλα

Παρότι ήταν στη λίστα των έξι ομάδων που διεκδίκησαν την συμμετοχή στην Basket League μέσω της wild card, οι πιθανότητες ήταν εξ αρχής ελάχιστες. Ο σχεδιασμός έγινε για την Α2 και με περιορισμένο μπάτζετ, έγιναν κάποιες κινήσεις. Θεωρητικά η Καβάλα είναι από τα φαβορί για τον υποβιβασμό, αλλά στο κύπελλο έδειξε πολύ καλό πρόσωπο. Απομένει να τη δούμε μέσα στο παρκέ, έστω κι αν μέχρι τώρα η εικόνα που υπάρχει γι αυτήν είναι μικρή.

Όνομα Ηλικία Θέση
Σάββας Μανούσος 31 Σέντερ
Νάσος Κυριακού 27 Γκαρντ
Γιώργος Μούκας 28 Γκαρντ
Γιώργος Μανάκας 19 Φόργουορντ
Άντι Μάζουρτσακ 23 Γκαρντ
Σταύρος Κουμλέλης 32 Φόργουορντ
Πέτρος Σαββίδης 18 Γκαρντ
Ετινόσα Ερεβμπενάζιε 20 Γκαρντ
Αντώνης Σκλήβας 21 Φόργουορντ/Σέντερ
Σταμάτης Αναστασάκης 25 Σέντερ
Χριστόφορος Κελαϊδής 22 Γκαρντ
Σωκράτης Γκέλιος 21 Φόργουορντ

Προπονητής: Ηλίας Μωσαΐδης

Μαχητές Δόξας Πεύκων

Την περασμένη σεζόν δικαίωσαν το όνομά τους και κατάφεραν να παραμείνουν στην Α2. Φέτος διατήρησαν τον κορμό τους και έκαναν τις απαραίτητες κινήσεις για να κάνουν ένα βήμα παραπάνω και να μην μπουν σε περιπέτειες. Ο Χατζηκυριακίδης κάνει χρόνια τώρα εξαιρετική δουλειά στα Πεύκα της Θεσσαλονίκης και με τις προσεγμένες προσθήκες, θέλει να παρουσιάσει αξιόμαχο σύνολο. Η επιστροφή μετά από χρόνια στην ομάδα του Δημήτρη Καλαμπάκα και η απόκτηση του σκόρερ Ντίνου Νικολόπουλου, μπορεί να κάνουν τη διαφορά, όμως οι Μαχητές Δόξας Πεύκων στηρίζονται ως επί το πλείστον στην άμυνά τους και την ομαδική δουλειά και κατά δεύτερο λόγο στα πρόσωπα. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιο νέο πρόσωπο θα παρουσιάσουν, μετά τους Δημήτρη Γερομιχαλό και Γράβα, που πλέον θα αγωνίζονται στην Basket League με τη φανέλα του Προμηθέα.

Όνομα Ηλικία Θέση
Πέτρος Βελισσαρίου 23 Γκαρντ
Κάραμο Τζαουάρα 25 Φόργουορντ
Νίκος Δίπλαρος 19 Γκαρντ
Ντίνος Νικολόπουλος 28 Γκαρντ
Δημήτρης Χατζηκυριακίδης 18 Γκαρντ
Μανώλης Τσελεντάκης 23 Φόργουορντ
Αποστόλης Ναούμης 22 Φόργουορντ
Δημήτρης Καλαμπάκας 27 Φόργουορντ
Διονύσης Τάτταρης 18 Σέντερ
Σπύρος Βαρδής 18 Γκαρντ
Δημήτρης Γερομιχαλός 22 Γκαρντ
Δημήτρης Στόλης 21 Φόργουορντ

Προπονητής: Λευτέρης Χατζηκυριακίδης

Παγκράτι

Ως... είθισται το ρόστερ φτιάχτηκε την τελευταία στιγμή, απλά φέτος δεν υπάρχει ο Ντίνος Καλαμπάκος ο θαυματουργός. Στη θέση του βρίσκεται ο τέως συνεργάτης του, ο Κώστας Κατωπόδης και οι "ροσονέρι" τρέχουν για να προλάβουν. Οι Χριστόδουλος Καράβολας, Γρηγόρης Ραλλάτος και Ανδρέας Σκούφης ήταν οι κινήσεις της τελευταίας στιγμής, ενώ η προσθήκη του Παύλου (δανεικός από την ΑΕΚ) δίνει άλλη δυναμική. Η επιστροφή του Σωκράτη Ψαρόπουλου και ο Σέρβος Μπόγιαν Ράντετιτς είναι σημαντικές, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο για το Παγκράτι να μείνει στην Α2. Είναι ομάδα δίχως προετοιμασία και θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να βρει ρυθμό, όμως όποιος στο παρελθόν υποτίμησε το Παγκράτι, βγήκε χαμένος.

Όνομα Ηλικία Θέση
Ανδρέας Σκούφης 18 Γκαρντ
Χριστόδουλος Καράβολας 34 Φόργουορντ
Νικ Παύλος 24 Φόργουορντ
Σωκράτης Ψαρόπουλος 24 Γκαρντ/Φόργουορντ
Μπόγιαν Ράντετιτς 28 Σέντερ
Κώστας Εζόμο 27 Σέντερ
Βαγγέλης Χόρτσας 22 Γκαρντ
Χρήστος Λυμπερόπουλος 28 Γκαρντ
Γιώργος Κοντόγιωργας 20 Γκαρντ
Σωτήρης Μπουρδάνος 30 Γκαρντ
Αλέξης Μήτσιαλος 23 Φόργουορντ
Γιάννης Λεκάκης 25 Φόργουορντ
Νίκος Σακελλαρόπουλος 27 Γκαρντ
Γρηγόρης Ραλλάτος 30 Σέντερ

Προπονητής: Κώστας Κατωπόδης

Πανιώνιος

Θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Α2, άρα ο όρος νεοφώτιστος του ταιριάζει. Ας μην ξεχνάμε ότι από την Α1 βρέθηκε απευθείας στη Β' Εθνική και πλέον θέλει να γυρίσει εκεί που ανήκει. Έχει το ρόστερ να το κάνει, έχει τον κόσμο να του συμπαρασταθεί, έχει βαριά φανέλα. Άρα δεν του λείπει απολύτως τίποτα, γι αυτό και είναι το απόλυτο φαβορί όχι μόνο για την άνοδο, αλλά για τον τίτλο. Ο Μιχάλης Πελεκάνος και ο Νίκος Μπάρλος είναι τα μεγάλα ονόματα, όμως και οι υπόλοιποι έχουν σπουδαίο βιογραφικό. Οι Νίκος Μίχαλος, Μάριος Ματαλόν, Βαγγέλης Σακελλαρίου, Σάκης Καρύδας, Φάχρο Αλίχοζιτς και όλοι οι άλλοι καθιστούν πανίσχυρους τους κυανέρυθρους, αλλά την δύναμή τους πρέπει να τον αποδείξουν μέσα στο παρκέ, υπό τις οδηγίες του Νίκου Οικονόμου που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία.

Όνομα Ηλικία Θέση
Πέτρος Μελισσαράτος 23 Σέντερ
Φάχρο Αλίχοντζιτς 27 Σέντερ
Πέτρος Νοέας 29 Φόργουορντ
Μάριος Ματαλόν 27 Γκαρντ
Ανδρέας Πετρόπουλος 22 Γκαρντ
Σάκης Καρύδας 37 Γκαρντ
Μιχάλης Πελεκάνος 35 Φόργουορντ
Σωτήρης Μπιλλής 20 Φόργουορντ
Βαγγέλης Σακελλαρίου 27 Γκαρντ
Τάσος Δημητριάδης 34 Φόργουορντ/Σέντερ
Νίκος Μπάρλος 37 Φόργουορντ
Φώτης Καπρής 19 Γκαρντ
Νίκος Μίχαλος 39 Γκαρντ
Τάκης Νικολακόπουλος 22 Φόργουορντ

Προπονητής: Νίκος Οικονόμου

Φάρος Κερατσινίου

Η επόμενη σεζόν της φοβερής πορείας που είχε ως αποτέλεσμα την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και τη 2η θέση στο πρωτάθλημα της Α2, προκαλεί ερωτηματικά... Ο στόχος της ανόδου επευτέχθη, αλλά ο Φάρος επέλεξε να παραμείνει στην Α2 και έχει πάλιο ως στόχο την άνοδο. Οι Νίκος Λιακόπουλος και Βαγγέλης Καράμπουλας είναι οι δύο ηγέτες που έμειναν στο ρόστερ, Μάριος Μπατής, Χρήστος Πετροδημόπουλος, Σωτήρης Κατούφας, ο Κώστας Κακαρούδης αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ, ο Φώτης Βασιλόπουλος θα δώσει ποιότητα και γενικά το ρόστερ είναι πάλι υψηλού επιπέδου. Ο Γιάννης Τζήμας αποτελεί εγγύηση στον πάγκο και φέτος δίχως τον τίτλο του φαβορί, οι "ροσονέρι" μπορούν να γράψουν πάλι ιστορία.

Όνομα Ηλικία Θέση
Στέφαν Τζόρτζεβιτς 27 Σέντερ
Φώτης Βασιλόπουλος 30 Γκαρντ
Πάνος Φιλιππάκος 22 Φόργουορντ/Σέντερ
Γιάννης Δημάκος 26 Γκαρντ
Κώστας Κακαρούδης 33 Φόργουορντ
Παναγιώτης Χατζόγλου 17 Γκαρντ
Πάρις Λιαδής 17 Φόργουορντ
Χρήστος Πετροδημόπουλος 36 Σέντερ
Γάιος Σκορδίλης 29 Σέντερ
Ανδρέας Παπαδόπουλος 36 Γκαρντ
Σωτήρης Κατούφας 37 Σέντερ
Γιώργος Κουντουράς 26 Γκαρντ
Νίκος Λιακόπουλος 33 Γκαρντ
Βαγγέλης Καράμπουλας 35 Φόργουορντ
Μάριος Μπατής 36 Γκαρντ

Προπονητής: Γιάννης Τζήμας

Χολαργός

Από τη Β' Εθνική βρέθηκε στην Α2 μέσω της απορρόφησης της Λιβαδειάς και φρόντισε να ενισχυθεί. Πήρε τον Ιγκόρ Μιλόσεβιτς που πέρυσι ήταν ο ηγέτης της Κύμης και έφτιαξε ένα ρόστερ ικανό να τον φέρει στα πλέι οφ. Ο Κώστας Παπαμάρκος έχει μια μεγάλη ευκαιρία και έφτιαξε την ομάδα όπως ακριβώς ήθελε, έχοντας ένα κράμα έμπειρων και φιλόδοξων παιδιών. Οι τελευταίες κινήσεις με την προσθήκη των Γκίλχριστ και Τριαντάφυλλου Τζακόπουλου, έκλεισαν και τις τελευταίες τρύπες στο ρόστερ και απομένει να δούμε αν θα επιτευχθεί ο στόχος της 5αδας.

Όνομα Ηλικία Θέση
Τριαντάφυλλος Τζακόπουλος 31 Γκαρντ
Ρόμπερτ Γκίλκριστ 26 Σέντερ
Νίκος Αγγελόπουλος 23 Φόργουορντ
Σπύρος Μοτσενίγος 24 Γκαρντ
Σωτήρης Μαράντος 23 Γκαρντ/Φόργουορντ
Τόλης Κουτρούλιας 40 Σέντερ
Αβραάμ Καλλινικίδης 38 Φόργουορντ
Βαγγέλης Τσιάκος 34 Σέντερ
Ιγκόρ Μιλόσεβιτς 30 Γκαρντ
Νίκος Μποχωρίδης 27 Γκαρντ
Γιώργος Αποστολίδης 32 Γκαρντ
Σωκράτης Γκιζόγιαννης 34 Φόργουορντ

Προπονητής: Κώστας Παπαμάρκος

Ψυχικό

Εδώ και μια δεκαετία, σε κάθε σεζόν είχε πρωταγωνιστικές βλέψεις και μεγάλη πίεση. Πλέον, τα δεδομένα έχουν αλλάξει και ο στόχος της ανόδου ή της συμμετοχής στα playoffs είναι μακρινός. Το Ψυχικό του Γιώργου Ρεμεντέλα βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο και θέλει να μείνει στην Α2 δίχως περιπέτειες. Οι Νίκος Παπανικολάου, Θωμάς Νίκου και Ντίνος Αχής αποτελούν τη βάση της ομάδας, ο Τιεγκμπέ Μπαμπά (Γαλλία) αποκτήθηκε για να δώσει το κάτι παραπάνω, ενώ στο ρόστερ βρίσκεται και ο 19χρονος Βασίλης Μουράτος, που αποκτήθηκε ως δανεικός από τον Ολυμπιακό.

Όνομα Ηλικία Θέση
Γιάννης Σίνης 25 Φόργουορντ
Βασίλης Μουράτος 19 Γκαρντ
Τιεγκμπέ Μπαμπά 25 Φόργουορντ
Ανδρέας Γιαννίκος 21 Γκαρντ/Φόργουορντ
Χρήστος Ιορδάνου 18 Γκαρντ
Πέτρος Μαγουλάς 18 Φόργουορντ
Θωμάς Νίκου 36 Γκαρντ
Ντίνος Αχής 29 Γκαρντ
Μάριος Σακελλαρίου 24 Φόργουορντ
Λευτέρης Χρυσός 19 Γκαρντ/Φόργουορντ
Νίκος Παπανικολάου 31 Φόργουορντ/Σέντερ
Νίκος Τσιώκος 25 Σέντερ

Προπονητής: Γιώργος Ρεμεντέλας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ