ΜΠΑΣΚΕΤ

Καλαϊτζίδης: "Βάλαμε ψηλά τον πήχη φέτος"

Καλαϊτζίδης: "Βάλαμε ψηλά τον πήχη φέτος"

Καλύτερα δεν θα μπορούσε να μπει στο νέο πρωτάθλημα της Α2 ο Ηρακλής. Διαβάστε τι λέει ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης για το 4-0 που έχει κάνει η ομάδα της Θεσσαλονίκης μέχρι στιγμής.

Τρεις ομάδες έχουν απομείνει αήττητες στην Α2. Μία εξ αυτών είναι ο Ηρακλής και με αφορμή το εντυπωσιακό ξεκίνημα του “γηραιού” στο πρωτάθλημα (ειδικά μετά το “διπλό” μέσα στο ΔΑΪΣ επί του Δούκα) ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης μίλησε στην ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ για τις υψηλές βλέψεις που έχουν οι “κυανόλευκοι” την τρέχουσα σεζόν.

Δημήτρη, μπορεί να είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα αλλά από την εικόνα που έχετε δείξει μέχρι τώρα, φαίνεται πως έχετε βάλει ψηλά τον πήχη εφέτος. Η ομάδα έχει φτιαχτεί για την άνοδο;

Από το καλοκαίρι βάλαμε ψηλά τον πήχη και αυτό φάνηκε με τις κινήσεις που κάναμε. Κάναμε τώρα μία πολύ μεγάλη εκτός έδρας νίκη αλλά ακόμη είναι πολύ νωρίς. Έχουμε δείξει αρκετά καλά σημάδια αλλά έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Θυμηθείτε πέρυσι τον Φάρο που ξεκίνησε αήττητος και τελικά τερμάτισε δεύτερος. Έχει πολύ δρόμο το πρωτάθλημα ακόμη.

Ποια μπορούμε να πούμε ότι είναι τα δυνατά σημεία του Ηρακλή;

Έχουμε αρκετούς έμπειρους παίκτες και μάλιστα πολλοί από αυτούς, έχουν παίξει στο παρελθόν ξανά μαζί. Υπάρχει χημεία μεταξύ μας, όλοι γνωρίζουν τους ρόλους τους και όλοι βάζουν τον εαυτό τους κάτω από την ομάδα, ενώ και το κλίμα είναι εξαιρετικό. Έχουμε καλούς και έμπειρους παίκτες, όπως άλλωστε, έχουν όλες οι ομάδες που παλεύουν για την άνοδο. Ένα επίσης δυνατό σημείο μας, είναι η παρουσία του κόσμου, ο οποίος μας συμπαραστέκεται συνέχεια.

Τώρα έχετε ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Εθνικό. Θεωρείς ότι έχετε το προβάδισμα λόγω της έδρας;

Έχουμε ένα μικρό προβάδισμα λόγω της έδρας αλλά ο Εθνικός είναι επικίνδυνη ομάδα. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε λόγω της νίκης στον Δούκα. Ο Εθνικός είναι μία ομάδα με χημεία, όλοι έχουν τους ρόλους τους και σκοράρουν 80 με 90 πόντους σε κάθε παιχνίδι. Είναι μία ομάδα που μπορεί να κάνει την έκπληξη και μάλιστα τον Πανιώνιο τον κόντραρε στα τελευταία λεπτά. Θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι στο πλάνο που έχουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ