ΜΠΑΣΚΕΤ

Ηρακλής, αυτός ο άχαστος

Ηρακλής, αυτός ο άχαστος

Για μία ακόμη εβδομάδα στην Α2, είδαμε αναμετρήσεις να κρίνονται στο σουτ, αφού σε τρία γήπεδα όλα κρίθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα. Το Sport24.gr συγκέντρωσε τα ποσοστά των ομάδων στα "κλειστά παιχνίδια", εκεί όπου κυρίαρχος είναι ο Ηρακλής.

Το Ψυχικό, η Καβάλα και ο Αρκαδικός χαμογέλασαν αυτή την εβδομάδα στα "θρίλερ" της 23ης αγωνιστικής . Φέτος η Α2 άλλωστε έχει γίνει συνώνυμο των "κλειστών "παιχνιδιών", αφού στη διάρκεια του πρωταθλήματος σχεδόν 1/4 παιχνίδια της κατηγορίας κρίνονται στο τέλος. Με διαφορές μικρότερες των πέντε πόντων.

Είναι χαρακτηριστικό πως με την τριάδα που προστέθηκε στη λίστα το Σάββατο (25/3), φτάσαμε αισίως στα 44 (!) "κλειστά παιχνίδια" με το ποσοστό να φτάνει αισίως στο 23.9% επί των συνολικών αγώνων της κατηγορίας. Αν μη τι άλλο εντυπωσιακός αριθμός, δείγμα του υψηλού ανταγωνισμού και των αμφίρροπων αναμετρήσεων που διεξάγονται κάθε εβδομάδα.

Όλο αυτό λοιπόν έδωσε την αφορμή στο Sport24.gr προκειμένου να καταγράψει τα πεπραγμένα των ομάδων στου αγώνες που κρίνονται με διαφορές μικρότερες (ή μέχρι) των πέντε πόντων. Ποια ομάδα είναι η πιο συνηθισμένη σε τέτοιου είδους αγώνες; Ο Αμύντας! Η ομάδα του Αλέξανδρου Ζαβού μετράει διψήφιο αριθμό "κλειστών αγώνων" φέτος (10), με τις νίκες και τις ήττες να είναι μοιρασμένες. Παλεύοντας άλλωστε για την εξασφάλιση της παραμονής και την αποφυγή της διαδικασίας των play out, οι νίκες σε τέτοιου είδους παιχνίδια φτιάχνει την ψυχολογία και αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας στο φινάλε. Γι αυτό κιόλας, οι "πορτοκαλί" βρίσκονται πλέον πάνω από τη ζώνη που οδηγεί στους αγώνες μπαράζ.

Ο Χολαργός (9), το Ψυχικό (8), ο Αρκαδικός (8) και η Καβάλα (8) είναι οι ομάδες που έπονται, με το δεύτερο να είναι η μοναδική εξ αυτών που έχει θετικό πρόσημο. Οι "κυανοκίτρινοι" μετρούν πέντε νίκες και τρεις ήττες φέτος, με την τελευταία τους επιτυχία να έρχεται το απόγευμα του Σαββάτου (25/3) στην έδρα της ΑΕΛ. Εκεί όπου γύρισαν από το -3 του τελευταίου λεπτού, χάρη σε δίποντο του Ντίνου Αχή και τρίποντο του Νίκου Παπανικολάου. Παρεμπιπτόντως, ο πρώτος ήταν αυτός που είχε δώσει τη νίκη στην ομάδα του στο παιχνίδι του α' γύρου με το τετράποντο που είχε σημειώσει στα 2'', ενώ ο δεύτερος "υπέγραψε" το χθεσινό "διπλό" με ένα μπλοκ στην τελευταία επίθεση της ΑΕΛ.

Από εκεί και πέρα, ο Αρκαδικός είναι η χειρότερη ομάδα της κατηγορίας στα "κλειστά" παιχνίδια με μόλις 2 νίκες και 6 ήττες, με την Καβάλα να τον ακολουθεί (3 νίκες, 5 ήττες). Όσο για την ομάδα που δεν έχει κερδίσει κανέναν αγώνα τέτοιου είδους; Είναι το Παγκράτι που έχει 0/3, από τον α' γύρο.

Η ομάδα που νιώθει καλύτερα από κάθε άλλη στο τελευταίο λεπτό των αγώνων είναι ο Ηρακλής που μετρά το απόλυτο (5/5) φέτος, με τελευταίο παράδειγμα το παιχνίδι της περασμένης εβδομάδας απέναντι στο Ψυχικό. Έμεινε "όρθιος" στην κανονική διάρκεια και πήρε, εν τέλει, το ροζ φύλλο αγώνα στην παράταση. Ο "Γηραιός" έχει καταφέρει έτσι να παραμένει σε απόσταση βολής από τον Πανιώνιο, ο οποίος την είχε "πατήσει" πριν από τρεις εβδομάδες στο Ιβανώφειο!

Ηρακλής, αυτός ο άχαστος
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ