ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Τρίπολη της ανόδου

Η Τρίπολη της ανόδου

Το ντέρμπι του Αρκαδικού με την Καβάλα ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής στην Α2 κατηγορία. Ποια τα τελευταία νέα των ομάδων, πριν το αυριανό (21/3) τζάμπολ.

Το παιχνίδι του Αρκαδικού με την Καβάλα μπορεί να χαρακτηριστεί ως "ο αγώνας της χρονιάς" για τις δύο ομάδες, οι οποίες έχουν την ευκαιρία να κάνουν το πιο αποφασιστικό βήμα για την άνοδο στη ΣΚΡΑΤΣ Basket League. Πέραν τούτου όμως, το Λαύριο πρέπει να κερδίσει τη Δόξα Λευκάδας, για να διατηρήσει τις ελπίδες ανόδου, ενώ ο Αετός καλείται να βάλει τέλος στο σερί της Λιβαδειάς, προκειμένου να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις.

Το Sport24.gr συγκέντρωσε τα τελευταία νέα των δώδεκα ομάδων που θα ριχτούν στη "μάχη" το απόγευμα του Σαββάτου (21/3), παρουσιάζοντας όσα πρέπει να ξέρετε για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας.

Το πρόγραμμα:

Αρκαδικός - Καβάλα

Δόξα Λευκάδας - Λαύριο

Λιβαδειά - Αετός

Ψυχικό - Ερμής Λαγκαδά

Εθνικός Πειραιά - Φίλιππος Βέροιας

Παγκράτι - ΟΦΗ

Αρκαδικός - Καβάλα

Την ευκαιρία να "τελειώσει" με την άνοδο από τώρα έχει αύριο (21/3) η Καβάλα, που αντιμετωπίζει τον Αρκαδικό. Η ομάδα του Γιάννη Τζήμα μετρά δεκατρείς σερί νίκες και εφόσον τα καταφέρει στην Τρίπολη θα είναι "αγκαλιά" με την επιστροφή στη ΣΚΡΑΤΣ Basket League. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε θέση ισχύος όσον αφορά τη δεύτερη θέση (μετά την εντός έδρας ήττα του Λαυρίου, το περασμένο Σάββατο) και σε περίπτωση που κάμψουν την αντίσταση των "Αργοναυτών" θα έχουν κάνει το πιο αποφασιστικό βήμα για να ολοκληρώσουν με επιτυχία τη φετινή τους αποστολή.

Δόξα Λευκάδας - Λαύριο

Το εντός έδρας "στραβοπάτημα" στο παιχνίδι με τη Λιβαδειά "γκρέμισε" το Λαύριο από τη δεύτερη θέση και ενδεχόμενη νέα ήττα (από τη Δόξα Λευκάδας) μπορεί να βάλει οριστικό τέλος στα όνειρα της ανόδου. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη έχει πολλά προβλήματα, αφού οι Σάκης Γιαννακόπουλος, Βαγγέλης Σακελλαρίου, Φαίδωνας Παγώνης και Γιώργος Ψωμαδέρης δεν προπονήθηκαν σε φουλ ρυθμούς αυτή την εβδομάδα, λόγω ενοχλήσεων. Από την άλλη, οι νεοφώτιστοι ψάχνουν τη νίκη για να διατηρήσουν όποιες (ελάχιστες βέβαια) ελπίδες έχουν για να μπουν στην πρώτη δυάδα.

Λιβαδειά - Αετός

Η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος (βλ. Λιβαδειά) θα έχει στη διάθεσή της εκ νέου τον ηγέτη της (βλ. Γιάννης Γκαγκαλούδης). Οι Βοιωτοί προέρχονται από συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα, με το παιχνίδι κόντρα στον Αετό να είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να μεγαλώσει το σερί. Όσον αφορά τον Αετό, η ανάγκη για νίκη είναι κάτι παραπάνω από μεγάλη, αφού η διαφορά του ενός βαθμού από τη ζώνη του υποβιβασμού είναι "εύθραυστη" και μπορεί να επιτείνει το άγχος, σε περίπτωση που δεν έρθει το ροζ φύλλο αγώνα.

Ψυχικό - Ερμής Λαγκαδά

Με τον Σπύρο Πάνου να είναι ο μοναδικός απών (ξανά), το Ψυχικό θα φιλοξενήσει τον Ερμή Λαγκαδά που "καίγεται" για τη νίκη. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων έχει καλή ψυχολογία μετά το "διπλό" στον Αετό, την ώρα που οι "πράσινοι" δεν μπορούν παρά να διεκδικήσουν τη νίκη. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την παρουσία της ομάδας στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο κόουτς Δημήτρης Μύθου δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Γκόραν Βουτσίσεβιτς, που παραμένει στα "πιτς" λόγω τραυματισμού.

Εθνικός Πειραιά - Φίλιππος Βέροιας

Το "διπλό" είναι το ζητούμενο για τον Φίλιππο Βέροιας, στην αναμέτρηση με τον Εθνικό Πειραιά. Οι γηπεδούχοι είναι μεν το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα, αλλά αυτός δεν σημαίνει πως η ομάδα του Δημήτρη Γκίμα δεν θα παλέψει για τη νίκη. Αν και τα προβλήματα δεν απουσιάζουν (σ.σ.: Σωτήρης Γκιουλέκας και Γιώργος Τριχόπουλος είναι αμφίβολοι), οι "κόκκινοι" θα κυνηγήσουν την υπέρβαση, απέναντι στους "μπλε" που προέρχονται από τη βαριά εκτός έδρας ήττα από την Καβάλα.

Παγκράτι - ΟΦΗ

Με τις ομάδες να μην έχουν άγχος, λόγω της απόστασης που τις χωρίζει από τις τελευταίες θέσεις, το μεταξύ τους παιχνίδι αναμένεται να είναι κάτι παραπάνω από ποιοτικό. Πρόκειται άλλωστε για σύνολα που αρέσκονται στο επιθετικό μπάσκετ και το γρήγορο στυλ. Οι "ροσονέρι" δεν γνωρίζουν ακόμα κατά πόσο θα έχουν στη σύνθεσή τους τον Σωκράτη Ψαρόπουλο, την ώρα που για τους Κρητικούς εκτός αποστολής θα βρίσκεται ο Βασίλης Κιτσούλης.

Η βαθμολογία (σε 19 αγώνες)

1. Καβάλα 36

2. Αρκαδικός 33

3. Λαύριο 32

4. Ψυχικό 31

5. Δόξα Λευκάδας 31

6. Λιβαδειά 30

7. Εθνικός Πειραιά 30

8. Παγκράτι 29

9. ΟΦΗ 28

10. Αετός 26

11. Φίλιππος Βέροιας 26

12. Ηρακλής 25

13. Ερμής Λαγκαδά 23

14. Ηλυσιακός 0*

*Έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ