ΜΠΑΣΚΕΤ

Η τελευταία ευκαιρία και το ντέρμπι κορυφής

Η τελευταία ευκαιρία και το ντέρμπι κορυφής

Η τελευταία αγωνιστική του α' γύρου της Α2 κατηγορίας περιλαμβάνει αρκετά ντέρμπι, αλλά και την τελευταία ευκαιρία του Εθνικού Πειραιά και της Δόξας Λευκάδας να διεκδικήσουν μία θέση στην πρώτη δυάδα.

Με πολλές αμφίρροπες αναμετρήσεις θα πέσει η αυλαία του α' γύρου στην Α2 κατηγορία, αφού σήμερα (24/1) το απόγευμα δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ. Τουλάχιστον όχι σε μεγάλο βαθμό. Το τελευταίο παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής θα διεξαχθεί πάντως την προσεχή Δευτέρα (26/1), αφού έχει αλλάξει η ημέρα διεξαγωγής του ΟΦΗ - Ερμής Λαγκαδά.

Το Sport24.gr παρουσιάζει τα τελευταία νέα των ομάδων της δεύτερης τη τάξει εθνικής κατηγορίας, λίγο πριν γίνει το τζάμπολ της 13ης αγωνιστικής.

Το πρόγραμμα:

Φίλιππος Βέροιας - Παγκράτι

Ηλυσιακός - Αετός

Καβάλα - Λαύριο

Εθνικός Πειραιά - Δόξα Λευκάδας

Αρκαδικός - Λιβαδειά

Ηρακλής - Ψυχικό

ΟΦΗ - Ερμής Λαγκαδά (26/1)

Φίλιππος Βέροιας - Παγκράτι

Η νίκη απέναντι σε μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους, αποτελεί μονόδρομο για τον Φίλιππο Βέροιας. Οι "κόκκινοι" θέλουν να αφήσουν πίσω τους τη διακεκαυμένη ζώνη και να κάνουν ένα σημαντικό βήμα παραμονής στην Α2 κατηγορίας. Ο κόουτς Δημήτρης Γκίμας δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα με απουσίες, στοιχείο που του επιτρέπει να προετοιμάσει την ομάδα του, όπως ακριβώς θέλει. Από την άλλη, το Παγκράτι βρίσκεται στη Μακεδονία με στόχο να πάρει το "διπλό" που θα το φέρει ακόμα πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου της παραμονής. Είναι σαφές πως εφόσον έρθει η εκτός έδρας νίκη, η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου θα βρίσκεται με το ένα πόδι στην επίτευξη του στόχου της.

Ηλυσιακός - Αετός

Η εντός έδρας ήττα από τον ΟΦΗ αποτέλεσε πισωγύρισμα για τον Αετό, που θέλει τη νίκη επί του Ηλυσιακού για να ρεφάρει. Οι νεοφώτιστοι είναι το φαβορί της αναμέτρησης, απέναντι σε μια ομάδα ψάχνει απεγνωσμένα το ροζ φύλλο αγώνα. Όσον αφορά τον "Η", ο κόουτς Σπύρος Σταθούλης δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Κώστα Φακοπουλίδη, που παραμένει στα "πιτς", την ώρα που οι υπόλοιποι έχουν επιστρέψει σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς.

Καβάλα - Λαύριο

Ντέρμπι κορυφής είναι αυτό που θα διεξαχθεί στην "Καλαμίτσα", ανάμεσα σε ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη δυάδα. Η Καβάλα έχει το πάνω χέρι, με δεδομένο ότι ο κόουτς Γιάννης Τζήμας θα έχει πλήρες ρόστερ στη διάθεσή του, ενώ η νίκη επί της Δόξας Λευκάδας την προηγούμενη εβδομάδα βελτίωσε ακόμα περισσότερο την -ήδη εξαιρετική- ψυχολογία των "Αργοναυτών". Το Λαύριο ανηφόρισε στην Καβάλα με στόχο να κάνει την έκπληξη και να διατηρηθεί στις πρώτες θέσεις, που οδηγούν στη Basket League. Σε περίπτωση που κατακτήσει το ροζ φύλλο αγώνα, τότε η ομάδα του Χρήστου Σερέλη θα μπει για τα καλά στο γκρουπ αυτών που δικαιούνται να ονειρεύονται την άνοδο.

Εθνικός Πειραιά - Δόξα Λευκάδας

Μετρώντας δύο σερί ήττες, ο Εθνικός Πειραιά δεν έχει... δικαίωμα να σκέφτεται νέα βαθμολογική απώλεια. Οι "κυανόλευκοι" θα παραταχθούν δίχως τον Φώτη Ζούμπο, που τραυματίστηκε σοβαρά στο παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής με τη Λιβαδειά. Ο 21χρονος γκαρντ υπέστη κάταγμα στην κάτω γνάθο και θα μείνει εκτός δράσης για τον επόμενο μήνα. Από την πλευρά της, η Δόξα Λευκάδας βρίσκεται επίσης σε δύσκολη βαθμολογικά θέση. Η εντός έδρας ήττα από την Καβάλα την απομάκρυνε ξανά από την πρώτη δυάδα και μόνο το "διπλό" μπορεί να την επαναφέρει σε τροχιά ανόδου. Ειδάλλως, η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου θα πει "αντίο" από τώρα στο όνειρο της Basket League.

Αρκαδικός - Λιβαδειά

Σε ρυθμούς... ανόδους βρίσκεται τον τελευταίο μήνα ο Αρκαδικός, που την περασμένη εβδομάδα κέρδισε εκτός έδρας το Ψυχικό. Το σύνολο του Γιάννη Καστρίτη έχει πάρει τα πάνω του και θέλει το δίποντο απέναντι στους Βοιωτούς για να μην πάει στράφι το "διπλό" που έκανε πριν από μερικές ημέρες. Προβλήματα απουσιών δεν υπάρχουν για τους Αρκάδες, που καλούνται να σταματήσουν τον Γιάννη Γκαγκαλούδη. Ο πολύπειρος πόιντ γκαρντ αποτελεί το "Α" και το "Ω" της Λιβαδειάς, που ψάχνει μία μεγάλη εκτός έδρας νίκη για να ξεφύγει από τη γραμμή του υποβιβασμού.

Ηρακλής - Ψυχικό

Με πολλά προβλήματα θα παραταχθεί το Ψυχικό στο -κεκλεισμένων λόγω τιμωρίας- Ιβανώφειο. Η ομάδα του Γιώργου Ρεμεντέλα δεν θα έχει στη σύνθεσή της τον Θωμά Νίκου (θλάση στο γαστροκνήμιο), ενώ πολλοί ακόμη είναι οι παίκτες που δεν προπονήθηκαν αυτή την εβδομάδα, λόγω διάφορων προβλημάτων. Όπως πχ, ο Αντώνης Μάντζαρης που δείχνει να έχει ξεπεράσει το διάστρεμμα που υπέστη απέναντι στον Αρκαδικό. Από την άλλη, ο Ηρακλής καλείται να ξεπεράσει αφενός την κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια (σ.σ.: αντιμετώπισε μεσοβδόμαδα τον Ηλυσιακό, στην Αθήνα) και να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα, που θα τον φέρουν ακόμα πιο κοντά στην εξασφάλιση της παραμονής.

ΟΦΗ - Ερμής Λαγκαδά (26/1)

Με ανεβασμένη ψυχολογία, αλλά χωρίς τον Βασίλη Κιτσούλη θα υποδεχθεί ο ΟΦΗ τον Ερμή Λαγκαδά. Οι Κρητικοί βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση μετά την επιστροφή από τις γιορτές, κάτι που θέλουν να επιβεβαιώσουν και κόντρα στους "πράσινους". Από την πλευρά της, η ομάδα του Δημήτρη Μύθου θα ταξιδέψει στην Κρήτη για να κάνει άλμα σωτηρίας και να πάρει βαθιά βαθμολογική ανάσα. Τέτοια που θα βελτιώσει τη θέση της και θα της δώσει κουράγιο για τη συνέχεια.

Η βαθμολογία (σε 12 αγώνες)

1. Καβάλα 22

2. Λαύριο 21

3. Αρκαδικός 20

4. Παγκράτι 19

5. Εθνικός Πειραιά 19

6. Ψυχικό 18*

7. Δόξα Λευκάδας 17*

8. ΟΦΗ 17

0. Λιβαδειά 17

10. Αετός 17

11. Φίλιππος Βέροιας 17

12. Ηρακλής 17

13. Ερμής Λαγκαδά 14

14. Ηλυσιακός 11**

*Έχουν έναν αγώνα λιγότερο

**Έχει δύο αγώνες λιγότερους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ