ΜΠΑΣΚΕΤ

Η πρώτη φορά χωρίς τον Ηλυσιακό

Η πρώτη φορά χωρίς τον Ηλυσιακό

Η 15η αγωνιστική της Α2 κατηγορίας είναι η πρώτη που περιλαμβάνει έξι παιχνίδια, μετά την αποχώρηση του Ηλυσιακού από το πρωτάθλημα. Διαβάστε τα τελευταία νέα των δώδεκα ομάδων που θα αγωνιστούν αύριο (7/2).

Λειψή θα είναι η 15η αγωνιστική της Α2 κατηγορίας, αφού είναι η πρώτη (από τις πολλές) που θα διεξαχθεί δίχως την παρουσία του Ηλυσιακού. Πέραν των δύο πόντων που παίρνει ο ΟΦΗ, δεδομένο είναι πως ντέρμπι αναμένεται να έχουμε στο Λαύριο, εκεί όπου η τοπική ομάδα υποδέχεται τον Αρκαδικό. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει, επίσης, η επίσκεψη του Εθνικού Πειραιά στα Εξάρχεια, προκειμένου για την αναμέτρηση με τον Αετό.

Το πρόγραμμα:

Ερμής Λαγκαδά - Καβάλα

Αετός - Εθνικός Πειραιά

Λαύριο - Αρκαδικός

Δόξα Λευκάδας - Ηρακλής

Λιβαδειά - Παγκράτι

Ψυχικό - Φίλιππος Βέροιας

ΟΦΗ - Ηλυσιακό 20-0 (ά.α.)

Ερμής Λαγκαδά - Καβάλα

Ο Ερμής Λαγκαδά πήρε έναν πόντο από το πουθενά, μετά την αποχώρηση του Ηλυσιακού από το πρωτάθλημα, αλλά αυτό δεν του αρκεί για να παραμείνει στην κατηγορία. Οι "πράσινοι" χρειάζεται να κάνουν μεγάλες νίκες, όπως αυτή απέναντι στην Καβάλα. Δεν θα έχουν πάντως στη διάθεσή τους τον Γκόραν Βουτσίτσεβιτς, που τραυματίστηκε στο πόδι και βρίσκεται εκτός μάχης. Από την πλευρά της, η Καβάλα θέλει να πάρει ακόμα ένα δίποντο για να διατηρήσει την απόσταση ασφαλείας που τη χωρίζει από τους διώκτες της. Ο κόουτς Γιάννης Τζήμας δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα με απουσίες, αφού άπαντες βρίσκονται στη διάθεσή του.

Αετός - Εθνικός Πειραιά

Με δεδομένη την κατάσταση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στις τελευταίες θέσεις, ο Αετός δεν έχει περιθώρια για εντός έδρας απώλειες από εδώ και στο εξής. Ακόμα κι όταν απέναντί του βρίσκεται ομάδα σαν τον Εθνικό Πειραιά. Οι γηπεδούχοι αναμένεται να έχουν ξανά μαζί τους τον Βαγγέλη Μόρφη. Από την άλλη, οι "μπλε" προέρχονται από την ευρεία νίκη επί του Λαυρίου, έχουν ανεβασμένη ψυχολογία, αλλά δύο σημαντικά προβλήματα. Πρόκειται για τους Φώτη Ζούμπο και Νίκο Ψυλέα που θα απουσιάσουν από ένα ακόμη παιχνίδι, για την ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου.

Λαύριο - Αρκαδικός

Έχοντας δύο σερί ήττες στην πλάτη του, το Λαύριο θέλει να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί. Οι "κυανοκίτρινοι" έχουν χάσει σημαντικό έδαφος στη βαθμολογία, όπου πλέον βρίσκονται στην τέταρτη θέση. Το παιχνίδι με τους Αρκάδες είναι μία καλή ευκαιρία για να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα και, ταυτόχρονα, να βελτιώσουν σημαντικά την ψυχολογία τους. Όσον αφορά τους φιλοξενούμενους, προέρχονται από διαδοχικές καλές εμφανίσεις (και νίκες) που τους φέρνουν σε θέση ισχύος για την άνοδο στη Basket League. Αν καταφέρουν να πάρουν το "διπλό" στο Λαύριο (όπου έχουν χάσει τόσο ο Εθνικός Πειραιά όσο και το Ψυχικό), θα έχουν κάνει αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη θέσης στην πρώτη δυάδα.

Δόξα Λευκάδας - Ηρακλής

Η ήττα από τον Αρκαδικό πριν από έξι μέρες "ψαλίδισε" αισθητά τις ελπίδες της Δόξας Λευκάδας για άνοδο. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι τελείωσαν όλα. Η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου υποδέχεται τον Ηρακλή και θέλει τη νίκη, για να μείνει "ζωντανή" και να μην χάσει το υπόλοιπο της σεζόν το ενδιαφέρον του από τόσο νωρίς. Οι νεοφώτιστοι δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα, την ώρα που απέναντί τους θα βρουν μια ομάδα που "καίγεται" για τη νίκη. Ο "Γηραιός" μετρά τρεις σερί ήττες, με αποτέλεσμα να βρίσκεται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Πρόδηλο είναι πως ενδεχόμενο "διπλό" στη Λευκάδα θα "σβήσει" τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα.

Λιβαδειά - Παγκράτι

Μετά το "διπλό" επί του Ηρακλή, στο Ιβανώφειο, η Λιβαδειά ψάχνει ακόμη ένα "μεγάλο" δίποντο για να εδραιωθεί στις θέσεις πάνω από τη διακεκαυμένη ζώνη. Ο κόουτς Νίκος Οικονόμου δεν αντιμετωπίζει προβλήματα εν όψει της αυριανής αναμέτρησης, την ώρα που ο συνάδελφός του στο Παγκράτι έχει πολλά θέματα να λύσει. Κι αυτό γιατί οι "ροσονέρι" θα παραταχθούν δίχως τον Κωστή Δέδε, την ώρα που αμφίβολοι (λόγω ίωσης) είναι οι Χρήστος Λάκκας, Κώστας Παπαντωνάκο και Άλκης Παππάς.

Ψυχικό - Φίλιππος Βέροιας

Με την ψυχολογία να βελτιώνεται διαρκώς, αλλά τα προβλήματα να παραμένουν, το Ψυχικό θα φιλοξενήσει τον Φίλιππο Βέροιας. Η ομάδα του Γιώργου Ρεμεντέλα θα έχει ξανά στη σύνθεσή της -μετά από απουσία δύο εβδομάδων- τον Θωμά Νίκου. Όχι όμως και τον Σπύρο Πάνου, που είναι εξαιρετικά αμφίβολος, λόγω ενοχλήσεων στο πόδι. Από την πλευρά τους, οι "κόκκινοι" θα κατηφορίσουν στην Αθήνα, για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Δεληγιώργη να παραμένει εκτός μάχης, λόγω ενός μικροπροβλήματος τραυματισμού.

Η βαθμολογία (σε 14 αγώνες)

1. Καβάλα 26

2. Αρκαδικός 24

3. Ψυχικό 24

4. Λαύριο 23

5. Παγκράτι 22

6. Εθνικός Πειραιά 22

7. Δόξα Λευκάδας 22

8. Φίλιππος Βέροιας 20

9. ΟΦΗ 20

10. Λιβαδειά 20

11. Αετός 20

12. Ηρακλής 19

13. Ερμής Λαγκαδά 18

14. Ηλυσιακός 0*

*Αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ