ΜΠΑΣΚΕΤ

Η "γιγαντομαχία" και οι αγώνες για τη σωτηρία

Η "γιγαντομαχία" και οι αγώνες για τη σωτηρία
INTIME SPORTS

Η 14η αγωνιστική της Α2 κατηγορίας περιλαμβάνει το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε Φάρο Κερατσινίου και Κύμη, με φόντο την πρωτιά στον βαθμολογικό πίνακα. "Μάχες" σωτηρίας στα υπόλοιπα παιχνίδια. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.

Υπάρχει ομάδα ικανή να νικήσει τον Φάρο Κερατσινίου; Το εβδομαδιαίο ερώτημα της Α2 κατηγορίας επανέρχεται, με την Κύμη να καλείται να απαντήσει αυτή τη φορά. Η μονομαχία των δύο ομάδων ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής, η οποία θα "σερβιριστεί" σε δύο δόσεις. Το κυρίως πιάτο θα δοθεί το Σάββατο (23/11), αλλά το επιδόρπιο -με το πλέον σημαντικό παιχνίδι της αγωνιστικής- θα σερβιριστεί την Κυριακή, στο Κερατσίνι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Δόξα Λευκάδας - Περιστέρι (Λευκάδας, 17:00): Η ήττα από τον Δούκα άφησε αρκετά πίσω τη Δόξα Λευκάδας στη μάχη που δίνει για να βρεθεί στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα του Φώτη Τακιανού δεν μπορεί να... διαπραγματευτεί την κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα στην αναμέτρηση με το Περιστέρι, το οποίο -από την πλευρά του- παλεύει να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις. Κι η αλήθεια είναι πως αν οι "κυανοκίτρινοι" δεν πάρουν μεγάλες εκτός έδρας νίκες, σε παιχνίδια σαν αυτόν, δεν θα καταφέρουν να... σώσουν την παρτίδα.

Δούκας - Πευκοχώρι (Δαΐς, 17:00): Η νίκη, αλλά κι ο τρόπος με τον οποίο ήρθε, στο παιχνίδι με τη Δόξα Λευκάδας έχει "απογειώσει" την ψυχολογία όλων στον Δούκα. Οι "μπλε" μετρούν άλλωστε τρεις διαδοχικές νίκες, την ώρα που το Πευκοχώρι θέλει να δημιουργήσει δικό του σερί για να ξεφύγει από τη διακεκαυμένη ζώνη. Οι γηπεδούχοι είναι (προφανώς!) το φαβορί της αναμέτρησης, κάτι που όμως θα πρέπει να αποδείξουν στο παρκέ, αποφεύγοντας τις δυσάρεστες εκπλήξεις.

Φίλιππος Βέροιας - Ψυχικό (ΔΑΚ Βικέλας, 16:00): Όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στη βαθμολογία, πρόκειται για ντέρμπι με φόντο την παραμονή. Ο Φίλιππος Βέροιας προέρχεται από τη βαριά εκτός έδρας ήττα από το Περιστέρι, όπερ και σημαίνει πως "καίγεται" για τη νίκη στην αναμέτρηση με το Ψυχικό. Από την πλευρά της, η ομάδα του Γιώργου Ρεμεντέλα χρειάζεται τη νίκη για να ξεφύγει από τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι άουτ.

Προμηθέας Πατρών - Ηρακλής (ΕΑ Πατρών, 17:00): Οι γηπεδούχοι είναι το ακλόνητο φαβορί της αναμέτρησης απέναντι στον Ηρακλή, που παλεύει να αποφύγει τον υποβιβασμό. Το μόνο που μένει είναι να επιβεβαιώσει τον συγκεκριμένο τίτλο η ομάδα της αχαϊκής πρωτεύουσας, που παλεύει να πλησιάσει την πρώτη δυάδα του βαθμολογικού πίνακα, ενώ θα περιμένει το ντέρμπι της Κυριακής (24/1) για να εκμεταλλευτεί το αποτέλεσμα.

Εθνικός Πειραιά - Πανερυθραϊκός (Εσπέρου, 17:00): Το σερί του Εθνικού Πειραιά ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα, στο ντέρμπι με την Κύμη. Δεύτερη σερί ήττα όμως δεν μπορεί να γίνει δεκτή για την ομάδα του Δημήτρη Λιόγα, η οποία θέλει να διατηρήσει την επαφή της με τις πρώτες θέσεις. Από την άλλη, οι "κόκκινοι" δείχνουν να κάνουν "κοιλιά" τις τελευταίες αγωνιστικές, μην παρουσιάζοντας εξίσου στιβαρό πρόσωπο μετά τις γιορτές.

Παγκράτι - Λιβαδειά (Μετς, 17:00): Ντέρμπι με φόντο την παραμονή κι αυτό, ανάμεσα σε δύο ομάδες που παλεύουν να βάλουν την άλλη "από κάτω". Η έκβαση της αναμέτρησης μπορεί να κρίνει πολλά στη μάχη για τη "σωτηρία", με τον Γιάννη Γκαγκαλούδη να αποτελεί -ξανά- τον παίκτη που θα πάρει στις πλάτες του τη Λιβαδειά, στο παιχνίδι με τους "ροσονέρι".

Φάρος Κερατσινίου - Κύμη (Π. Νικολαΐδης, 24/1 - 17:00): Δεν θα ήταν παράλογο να πούμε πως πρόκειται για τη "μητέρα των μαχών" στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Φάρος Κερατσινίου υποδέχεται την Κύμη στο σπουδαιότερο παιχνίδι του α' γύρου, κι αυτό που ενδεχομένως να κρίνει πολλά στη μάχη για την πρώτη θέση στην Α2 κατηγορία. Οι γηπεδούχοι είναι αήττητοι μέχρι στιγμής, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι μετρούν μόλις μία ήττα. Θα καταφέρει η ομάδα του Βασίλη Μπρατσιάκου να "εκτροχιάσει" το "τρένο" του Φάρου Κερατσινίου ή το σερί θα μεγαλώσει κι άλλο;

Η κατάταξη (σε 13 αγώνες)

1. Φάρος Κερατσινίου 12-0

2. Κύμη 11-1

3. Εθνικός Πειραιά 9-3

4. Προμηθέας Πατρών 9-3

5. Δόξα Λευκάδας 7-5

6. Πανερυθραϊκός 6-6

7. Λιβαδειά 6-6

8. Μαχητές Δόξας Πεύκων 5-8

9. Ψυχικό 5-7

10. Δούκας 5-7

11. Παγκράτι 5-7

12. Φίλιππος Βέροιας 3-10

13. Ηρακλής 4-8

14. Πευκοχώρι 3-9

15. Περιστέρι 2-10

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ