ΜΠΑΣΚΕΤ

Η φιέστα στο Περιστέρι, το ντέρμπι στην Πάτρα

Η φιέστα στο Περιστέρι, το ντέρμπι στην Πάτρα

Το Περιστέρι έχει φιέστα ανόδου σήμερα κόντρα στον Ηρακλή, αλλά το μεγάλο ματς της 27ης αγωνιστικής της Α2 θα γίνει στην Πάτρα, μεταξύ του Απόλλωνα και της Καστοριάς.

Την ώρα που το Περιστέρι θα γιορτάζει την άνοδο στην Stoiximan.gr Basket League, η υπόλοιπη Α2 θα μάχεται είτε για την είσοδο στα playoffs, είτε για την αποφυγή των playouts! Η 27η αγωνιστική στο δεύτερο τη τάξει εθνικό πρωτάθλημα μπάσκετ περιλαμβάνει για άλλο ένα Σάββατο πολλά και κρίσιμα παιχνίδια σε “κορυφή” και “ουρά”.

Τα περισσότερα φώτα θα πέσουν βέβαια στο Περιστέρι, όπου η ομάδα του Νίκου Καραγιάννη θα γιορτάσει παρέα με τον Άγγελο Κορωνιό (και απέναντι στον Ηρακλή) την άνοδο στην Stoiximan.gr Basket League, ωστόσο το παιχνίδι της ημέρας θα γίνει στην Πάτρα. Εκεί ο τέταρτος Απόλλωνας (43π.) θα υποδεχτεί την πέμπτη Καστοριά (42β.), σε ένα παιχνίδι που θα παίξει μεγάλο ρόλο στην τελική κατάταξη, ενδεχομένως και στα playoffs -ειδικά εάν οι φιλοξενούμενοι κάνουν το 2-0.

Από εκεί και πέρα, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κούρσα για την αποφυγή των playouts, καθώς στις 17:00 το Μαρούσι υποδέχεται τον Χολαργό, ο Ερμής Αγιάς τον Εθνικό, ο Παπάγος τον Αμύντα και η Καρδίτσα το Ψυχικό. Στην Τρίπολη ο Αρκαδικός θα φιλοξενήσει την Δόξα Λευκάδας, σε ένα παιχνίδι που έχει μικρή βαθμολογική σημασία για τους γηπεδούχους, ωστόσο μπορεί να στείλει μαθηματικά από σήμερα στην Β' Εθνική τον Δούκα και την ΑΕΛ (που αγωνίζονται την Κυριακή), εφόσον προκύψει “άσος”.

Στο μεταξύ, αγωνιστική δράση υπάρχει σήμερα και στους δύο ομίλους της Β' Εθνικής. Στο Νότο ο Ιπποκράτης Κω υποδέχεται το Ηράκλειο και στον Βορρά η Γέφυρα αντιμετωπίζει το Στρατώνι, στους αγώνες με τους οποίους ανοίγει μία ημέρα νωρίτερα το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της ημέρας:

Α2

(27η αγωνιστική)

Αγ. Θωμά 17.00 Μαρούσι-Χολαργός (Μπίκας-Παπαθανασίου-Ορφανός Ι.)

Α. Παπανδρέου 16.30 Περιστέρι-Ηρακλής (Καρακατσούνης-Δεσλής-Καλογερόπουλος Λ.)

Τρίπολης 17.00 Αρκαδικός-Δόξα Λευκάδας (Σκούτας-Ζακεστίδης-Καρακάσης)

Αγιάς 17.00 Ερμής Αγιάς-Εθνικός (Πουρσανίδης Κ.-Σιμητόπουλος-Τζίμα)

Καρδίτσας 17.00 Καρδίτσα-Ψυχικό (Ταρενίδης Στ.-Τσιαπλής-Ταρενίδης Κ.)

Παπάγου 17.00 Παπάγος-Αμύντας (Θεονάς-Θεοδωρόπουλος-Τσαχάκης)

Περιβόλας 17.00 Απόλλωνας Π.-Καστοριά (Τσαρούχα-Τσώνος-Σπυρόπουλος Σπ.)

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της Α2

Β' ΕΘΝΙΚΗ

(25 αγωνιστική)

1ος όμιλος

Κω 14.30 Ιπποκράτης-Ηράκλειο (Σκαλτσής-Λύρας)

2ος όμιλος

Γέφυρας 17.00 Γέφυρα-Στρατώνι (Γερακίνης-Ξέρας)

Photo credits: eurokinissi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ