ΜΠΑΣΚΕΤ

Η ανάβαση του Δούκα

Η ανάβαση του Δούκα

Το Μάιο του 2015 ο Δούκας υποβιβάστηκε στη Γ' Εθνική. Ένα χρόνο αργότερα βρίσκεται στην Α2, νικάει το Λαύριο στο Κύπελλο και “κοιτάζει” ακόμα ψηλά. Έστω κι αν δεν το... φωνάζει.

Επί σειρά ετών το “καμάρι” του Δούκα ήταν το τμήμα χάντμπολ. Με τρία πρωταθλήματα και άλλα τέσσερα κύπελλα Ελλάδας από το 1998 έως το 2010, ο Δούκας κατάφερε να εδραιωθεί ως μία από τις παραδοσιακές “δυνάμεις” της χειροσφαίρισης τα προηγούμενα 20 χρόνια. Εν έτει 2016, πάντως, ο αθηναϊκός σύλλογος προκαλεί πια θόρυβο και στο χώρο του μπάσκετ.

Η χθεσινή νίκη επί του Λαυρίου στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας ήταν ιστορικής σημασίας για τον Δούκα. Όχι, δεν ήταν η πρώτη επί ομάδας της Α1 -είχε νικήσει και την Ολύμπια Λάρισας στην πρώτη φάση του Κυπέλλου το 2004. Ήταν όμως η πιο σημαντική, απέναντι σε μία ομάδα έτοιμη, γεμάτη, με ξένους παίκτες, που την επόμενη σεζόν θα έχει μεγαλύτερες φιλοδοξίες απ' ότι η Ολύμπια της σεζόν 2004-05 στην Α1. Εκεί δηλαδή όπου θέλει να βρεθεί τα προσεχή χρόνια ο Δούκας. Κι ας μην το λένε φωναχτά στα Εκπαιδευτήρια...

"Δημιουργική εξέλιξη στον Δούκα"

Στον Δούκα δεν υπάρχει άγχος για την επιτυχία ή την άνοδο. Στο σύλλογο υπάρχει μία δημιουργική εξέλιξη” λέει στο Sport24 ο Σάββας Συμεωνίδης. “ Ο στόχος μας για φέτος είναι να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Αυτό το βήμα παραπάνω δεν σημαίνει απαραίτητα... άνοδος. Εχουμε κάνει ήδη σπουδαία βήμα στο θέμα της οργάνωσης. Η ομάδα λειτουργεί πλέον επαγγελματικά. Στον τομέα της λειτουργίας η ομάδα βρίσκεται πια στα όρια της Α1” τονίζει ο Σάββας Συμεωνίδης, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της ομάδας το Νοέμβριο του 2015.

Η ανάβαση του Δούκα

Από την ημέρα που ιδρύθηκε (1990) μέχρι σήμερα, ο Δούκας πέρασε τα περισσότερα χρόνια του είτε στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ (1990-97), είτε στη Γ' (1997-2002) και στη Β' Εθνική (2002-03 και 2007-15). Στην Α2 έχει παίξει συνολικά πέντε σεζόν όλες κι όλες (2003-07 και 2015-16). Το 2003-04 απέφυγε στο τσακ τον υποβιβασμό -στην ισοβαθμία με την Ξάνθη, για την ακρίβεια. Την επόμενη χρονιά τερμάτισε στην 9η θέση και το 2006 ήταν 13ος (αλλά σώθηκε), πριν επιστρέψει στη Β' Εθνική το 2007, τερματίζοντας στη 14η θέση, έπειτα από τριπλή ισοβαθμία με Παλαιό Φάληρο και Ηλυσιακό.

Το τέλος της σεζόν 2014-15 βρήκε τον Δούκα στη Γ' Εθνική. Εκεί θα ήταν, τουλάχιστον, εάν δεν εξαγόραζε τη θέση του Αετού. Μέσα σε ένα καλοκαίρι, λοιπόν, βρέθηκε ουσιαστικά από τη Γ' Εθνική στην Α2. Και η ανοδική πορεία μόλις είχε ξεκινήσει... Την περσινή σεζόν ο Δούκας αποφάσισε να επενδύσει στο τμήμα μπάσκετ. Αύξησε κατακόρυφα το αγωνιστικό μπάτζετ της ομάδας, απέκτησε παίκτες όπως ο Παναγιώτης Καυκής, ο Αλέξης Κυρίτσης, ο Γιάννης Μολφέτας.

Οι μεταγραφές του καλοκαιριού

Φέτος ανέβασε ακόμα παραπάνω τον πήχη. Κράτησε τον περσινό κορμό, πρόσθεσε στο ρόστερ του τον Μανώλη Παπαμακάριο, τον Δημήτρη Κομποδιέτα, τον Ανδρέα Κανονίδη, τον Αλέξη Ράπτη. Απέκτησε επίσης έναν αξιόλογο κοινοτικό (Γκιγιέρμο Ρούμπιο) και μέχρι το Σαββατοκύριακο θα έχει πάρει κι άλλο ένα πεντάρι. Πριν από ένα χρόνο ο Δούκας αντίκριζε κατάφατσα τον υποβιβασμό στη Γ' Εθνική για πρώτη φορά από το 2002. Ένα χρόνο μετά έχει ένα από τα πλέον “βαθιά” ρόστερ της Α2. Και από τα πιο ακριβά...

Στο σχολείο υπάρχει μεγάλη φιλοδοξία, αλλά ο βασικός κανόνας είναι να συνεχίσει το μοντέλο που ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια. Να εξελιχθεί δηλαδή αγωνιστικά, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στους νεαρούς παίκτες που βγάζει, να πάρουν εμπειρίες. Δεν πρόκειται να μας διαλύσει μία ενδεχόμενη αποτυχία” υπογραμμίζει ο Σάββας Συμεωνίδης.

Δυόμισι εβδομάδες πριν από την έναρξη της νέας σεζόν στην Α2, ο Δούκας προβάλλει ως μία από τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν. Η νίκη επί του Λαυρίου ίσως ήταν το προμήνυμα. Άλλωστε, τρώγοντας ανοίγει η όρεξη. Και ο Δούκας βρίσκεται ακριβώς σε αυτή τη φάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ