ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Α2 είναι η νέα... Α1

Η Α2 είναι η νέα... Α1

Το φετινό καλοκαίρι ο ένας μετά τον άλλον οι παίκτες που αγωνίζονται τα τελευταία χρόνια στη Basket League αποφάσισαν να "κατέβουν" κατηγορία και να φορέσουν τη φανέλα ομάδας που θα αγωνίζεται -τη νέα χρονιά- στην Α2. Σε αυτούς προσθέστε τον Βάινας Καρινιάουσκας!

Σε κάθε μεταγραφική περίοδο παρατηρούμε φαινόμενα που είθισται να χαρακτηρίζονται ως "μπαμ". Άλλες φορές δικαιολογημένα και άλλες αδικαιολόγητα. Όπως και να έχει, η ουσία είναι πως φέτος περισσότεροι -από κάθε άλλη φορά- παίκτες πήραν την απόφαση να αποχαιρετήσουν τη Basket League για να "κατέβουν" μία κατηγορία και να αγωνιστούν στην επόμενη Α2.

Για παράδειγμα, ο Προμηθέας Πατρών ενέταξε στο δυναμικό του τον Φάνη Κουμπούρα και η Κύμη τον Γιάννη Ψαθά. Παρεμπιπτόντως, η ομάδα του Βασίλη Μπρατσιάκου ανακοίνωσε σήμερα (19/6) το πρωί την απόκτηση του Βάινας Καρινιάουσκας, στη σπουδαιότερη κίνηση των τελευταίων ετών. Και λέμε σπουδαιότερη γιατί ο 22χρονος κόμπο γκαρντ είχε φέτος 16'14'' συμμετοχής ανά παιχνίδι, στην Euroleague.

Στη λίστα προσθέστε ακόμη τον Σταύρο Τουτζιαράκη, που επέστρεψε στη χώρα μας μετά το πέρασμα από Σουηδία (Σόλνα) και Ουγγαρία (MAFC), αλλά και τον Φώτη Βασιλόπουλο, που αποχώρησε από τον Πανελευσινιακό, για να ενταχθεί στον Εθνικό Πειραιά.

Αν θέλετε να συμπεριλάβουμε υποκατηγορίες στα "μπαμ" των πρώτων ημερών του καλοκαιριού, βάλτε στην εξίσωση την απόφαση του Φάρου Κερατσινίου να "σπρώξει χρήμα" στην αγορά, για να πείσει τους Νίκο Λιακόπουλο και Νίκο Αγγελόπουλο να παίξουν για τον Ανδρέα Πολέμη -μαζί τους θα είναι κι ο Βαγγέλης Καράμπουλας, ο οποίος μετρά τρεις σερί ανόδους στην Α1. Οι "μπλε" δεν γνωρίζουν ακόμη την κατηγορία στην οποία θα βρίσκονται τη νέα χρονιά, αλλά μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο αυτή να μην είναι η Α2 -ελέω Πανελευσινιακού.

Ομάδα Παίκτης
Προμηθέας Πατρών Φάνης Κουμπούρας
Εθνικός Πειραιά Φώτης Βασιλόπουλος
Κύμη Σταύρος Τουτζιαράκης
Κύμη Γιάννης Ψαθάς
Φάρος Κερατσινίου Νίκος Λιακόπουλος
Φάρος Κερατσινίου Νίκος Αγγελόπουλος

Ποιοι ακολουθούν

Στους παραπάνω θα μπορούσαν εύκολα να προστεθούν αρκετά ακόμη ονόματα. Όπως αυτό του Γάιου Σκορδίλη, τον οποίο έχει προσεγγίσει ο Προμηθέας Πατρών. Ή ο Στέλιος Ιωάννου, ο οποίος έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με τους ανθρώπους της Δόξας Λευκάδας. Παρεμπιπτόντως, οι νησιώτες κάνουν την απέλπιδα προσπάθεια να πείσουν τον Γιάννη Καλαμπόκη να αγωνιστεί υπό τις οδηγίες του Βαγγέλη Ζιάγκου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ