ΜΠΑΣΚΕΤ

Γκαγκαλούδης: "Πάω όπου με θέλουν"

Γκαγκαλούδης: "Πάω όπου με θέλουν"
INTIME SPORTS

Ο πρωταγωνιστής της νίκης της Λιβαδειάς, για την έβδομη αγωνιστική της Α2, Γιάννης Γκαγκαλούδης μίλησε στο Sport24 και τόνισε πως παίζει για όποια ομάδα τον θέλει πραγματικά.

Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης δεν είναι μια κλασσική περίπτωση παίκτη. Είναι από αυτούς που δεν φοβούνται να πουν τη γνώμη τους, όσο κι αν δεν αρέσει σε αυτόν που βρίσκεται απέναντι. Η πορεία του, άλλωστε, είναι τέτοια που τον βοηθάει να βλέπει με μια διαφορετική ματιά τα πράγματα.

Πλέον, προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα της Λιβαδειάς, στο πρωτάθλημα της Α2. Το ξεκίνημά του, μάλιστα, ήταν εντυπωσιακό, οδηγώντας την ομάδα του Νίκου Οικονόμου σε μεγάλη εκτός έδρας νίκη απέναντι στον Αετό, στο κλειστό του Στρέφη, με 79-78 , πετυχαίνοντας 30 πόντους. Ο έμπειρος γκαρντ μίλησε στο Sport24.gr για τη νέα του ομάδα, αλλά και τους στόχους που έχει. Παράλληλα, επεσήμανε και τον λόγο που παίζει ακόμα μπάσκετ, ενώ άφησε αιχμές για τους παράγοντες της Α1!

Πρώτο παιχνίδι με την Λιβαδειά, πρώτη νίκη και εξαιρετική εμφάνιση. Είναι το ιδανικό ντεμπούτο για σένα;

"Δεν με απασχολούν αυτά. Πήγα για πολλούς λόγους στη Λιβαδειά. Αυτό που είδα είναι πως πρόκειται για μία πολύ καλή ομάδα, απλά αυτό που της έλειπε ήταν η ψυχολογία. Κάναμε μια νέα αρχή με τη νίκη απέναντι στον Αετό και ανέβηκε η ψυχολογία όλης της ομάδας, καθώς κερδίσαμε έναν αντίπαλο που είχε τους ίδιους στόχους. Οπότε, δεν με απασχολούν τα ντεμπούτα, ούτε οι 30άρες. Αυτά είναι για λαϊκή κατανάλωση".

Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις από τη νέα σου ομάδα;

"Για μένα είναι κάτι καινούργιο. Έχω μια όμορφη οικογένεια και μια όμορφη κόρη και ήθελα να είμαι κοντά τους. Δεν είμαι καλός για Α1, όπως φαίνεται, αλλά τους γράφω... εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Γλύφτης δεν θα γίνω, δεν έγινα ποτέ άλλωστε.

Έχω μια μεγάλη φιλία με τον προπονητή της ομάδας, τον Νίκο Οικονόμου. Θέλω να αφιερώσω τη νίκη αυτή στην οικογένειά μου, η οποία πέρασε ένα δύσκολο καλοκαίρι. Επίσης, θα ήθελα να την αφιερώσω σε δύο φίλους, τον Νέστορα Κόμματο και τον Νίκο Παπανικολόπουλο, ενώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Νίκο Καραγιάννη, αλλά και τον Ιωνικό Νικαίας για αυτούς τους 2 μήνες που έκανα προπόνηση με την ομάδα. Με βοήθησαν πολύ".

Ο βασικότερος λόγος που πήγες στην Λιβαδειά ήταν ο Νίκος Οικονόμου;

"Για μένα ο πιο σημαντικός λόγος ήταν ο Νίκος Οικονόμου, αλλά και οι άνθρωποι που ασχολούνται με την ομάδα. Μου έδειξαν πόσο με ήθελαν και πόσο αγαπούν την ομάδα, αλλά δεν το σκέφτηκα πολύ".

Στο τέλος της σεζόν ο Γιάννης Γκαγκαλούδης με τι θα είναι ικανοποιημένος;

"Να σωθεί η ομάδα! Αυτό θέλω και γι' αυτό θα αγωνιστώ. Για μένα το σημαντικό είναι ότι ξεκινήσαμε να κερδίζουμε. Τώρα έχουμε ένα παιχνίδι στην έδρα μας και θέλουμε να συνεχίσουμε νικηφόρα. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι συμπαίκτης με αυτά τα παιδιά, τα οποία με υποδέχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο στην ομάδα".

Πλέον, βλέπεις το μπάσκετ διαφορετικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια;

"Παίζω γιατί το γουστάρω. Αλλάζουν οι καταστάσεις. Παθιάζομαι με το μπάσκετ, όπως και η ομάδα στην οποία βρίσκομαι τώρα και θέλω να την βοηθήσω. Πάω όπου με θέλουν πραγματικά! Για Α1 δεν κάνω. Πώς είναι δυνατόν να μην κάνει ο 2ος πασέρ και 5ος σκόρερ της περσινής σεζόν είναι μια άλλη ιστορία. Όλα αυτά για μένα είναι τρίχες...".

Βγάζεις αρκετή πικρία για τους παράγοντες της Α1...

"Βγάζω μίσος και κατά τη γνώμη μου βγάζω και δίκαιο, γιατί ο καθένας να ήταν στη θέση μου το ίδιο θα έκανε. Για να βρεις δουλειά, πλέον, στην Α1 πρέπει να έχεις γνωστούς παντού και να είσαι κουμπάρος του προπονητή κλπ. Εγώ γλύφτης δεν έγινα, ούτε θα γίνω ποτέ. Τώρα είμαι πολύ χαρούμενος. γιατί είδα τους ανθρώπους της Λιβαδειάς να χαίρονται πραγματικά. Έχασαν πολλά παιχνίδια στον πόντο και στο παιχνίδι με τον Αετό πήραν τεράστια χαρά, οπότε αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ