ΜΠΑΣΚΕΤ

Έτοιμο για το 17/17 το Περιστέρι

Έτοιμο για το 17/17 το Περιστέρι
EUROKINISSI

Το Περιστέρι ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για την εκτός έδρας αναμέτρηση με το Ψυχικό (10/2, 17:00) και ο Νίκος Καραγιάννης στην 17η "στροφή" της Α2 δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Γιώργο Αγγέλου, ενώ στις επάλξεις θα επιστρέψει ο Αλέξανδρος Σιγκούνας.

Το Περιστέρι έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα για το εκτός έδρας παιχνίδι με το Ψυχικό (10/2, 17:00), στο οποίο θα επιχειρήσει να αυξήσει το αήττητο σερί του σε 17-0, ενώ στη διάθεση του Νίκου Καραγιάννη θα βρίσκεται έπειτα από δύο εβδομάδες ο Αλέξανδρος Σιγκούνας ο οποίος ξεπέρασε το διάστρεμμα στην ποδοκνημική που τον ταλαιπωρούσε.

Ο κόουτς του Περιστερίου, όμως, για την αναμέτρηση της 17ης αγωνιστικής της Α2 δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του Γιώργου Αγγέλου, ο οποίος από το φιλικό παιχνίδι (7/2) με την Κύμη νιώθει ενοχλήσεις στη μέση. Ο 23χρονος γκαρντ, όμως, ενόψει της αναμέτρησης με το Ψυχικό εξέφρασε την πίστη του στις δυνατότητες της ομάδας του και στάθηκε στο μεγάλο και ποιοτικό ρόστερ της.

"Παίζουμε με μια ομάδα από τις πιο έμπειρες της κατηγορίας, η οποία όταν αγωνίζεται στο γήπεδο της είναι ακόμα πιο δυνατή. Εμείς, αντιμετωπίζουμε και το συγκεκριμένο παιχνίδι όπως όλα τα υπόλοιπα. Ίδιος τρόπος δουλειάς στην προπόνηση, ίδια συγκέντρωση…

Ξέρουμε ότι διαθέτουν έναν πολύ καλό πλέι μέικερ (σ.σ. Θωμάς Νίκου), ο οποίος είναι ο κινητήριος μοχλός αυτής της ομάδας, καθώς δημιουργεί για τους υπόλοιπους και πιστεύω πως το αν τον περιορίσουμε θα είναι το “κλειδί” για να πάρουμε άλλη μια νίκη.

Όπως τονίζει άλλωστε κι ο κόουτς και δεν σταματά να μας το θυμίζει, η άμυνα είναι το δυνατό μας στοιχείο, κάτι που αποδεικνύεται κι από την στατιστική, και πιστεύω το μεγάλο μας όπλο είναι το βάθος του ρόστερ. Φανταστείτε πόσο μεγάλη… πολυτέλεια είναι να έρχονται από τον πάγκο παίκτες όπως ο Μιλόσεβιτς, ούτε στην Α1", είπε ο Γιώργος Αγγέλου στην επίσημη ιστοσελίδα του Περιστερίου.

Όσον αφορά το αήττητο σερί της ομάδας του, τόνισε: "Ξεκινώντας το περασμένο καλοκαίρι την προετοιμασία, η αλήθεια είναι, ότι δεν περιμέναμε να φτάσουμε 5,5 μήνες μετά να είμαστε αήττητοι. Ωστόσο η εικόνα που αρχίσαμε να δείχνουμε, από τα πρώτα, κιόλας, φιλικά και μάλιστα κόντρα σε ομάδες της Α1, ήταν πολύ καλή και μας επέτρεπε να “χτίζουμε” αυτοπεποίθηση και πίστη στις δυνατότητες μας. Εφόσον συνεχίζαμε, όπως και έγινε, να αντιμετωπίζουμε όλα τα ματς με συγκέντρωση και σοβαρότητα, δύσκολα θα υπήρχε ομάδα να μας κερδίσει κι όλα τα παιχνίδια ήταν εξαρχής στο δικό μας χέρι, αλλά κανείς δεν πίστευε ότι θα φτάναμε σε αυτό το ρεκόρ, το 16-0.

Πιστεύω, ότι ο αγώνας με αντίπαλο τον Εθνικό (σ.σ. 4η αγωνιστική) αποτέλεσε για μας το κομβικό σημείο για την συνέχεια. Κερδίσαμε δύσκολα με ένα φοβερό κάρφωμα του Γάιου στο τέλος, αλλά τότε δεν είχαμε αντιληφθεί άμεσα την σπουδαιότητα εκείνης της νίκης, που στην ουσία άλλαξε το “τσιπάκι” της ομάδας, κάνοντας την … νικήτρια.

Έτσι όταν πήγαμε να παίξουμε τον Ηρακλή και με τον Χολαργό, νωρίτερα, είχαμε τέτοια αυτοπεποίθηση που δεν μας πέρναγε καν από το μυαλό ότι θα χάναμε".

Έτοιμο για το 17/17 το Περιστέρι

Επίσης, ρωτήθηκε για το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να διαχειριστούν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του, το ρεκόρ των συνεχόμενων νικών: "Προσωπικά, δεν μου είναι εύκολο να το διαχειριστώ όλο αυτό… Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα, στην πρώτη μου σεζόν μετά το κολέγιο και το “να ξεχνάς να χάνεις” έχει και την αρνητική του πλευρά, θεωρώ. Μπορεί να σε κάνει να υπερεκτιμήσεις τον εαυτό σου και να σε οδηγήσει σε χαλάρωση, κάποιες μέρες να μπεις στην προπόνηση και να μην είσαι συγκεντρωμένος. Αλλά με μπροστάρηδες τον ΚιΚι Κλαρκ και τον Πολυτάρχου, οι οποίοι έρχονται και κάθε μέρα δίνουν το 100%, δεν μπορείς παρά να μην ακολουθήσεις στον ρυθμό τους. Για μένα αποτελεί παράδειγμα ο τρόπος της επαγγελματικής δουλειάς τους.

Ο ΚιΚι το περασμένο Σάββατο (3/2) έβαλε 10 τρίποντα και γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο και την Δευτέρα ήταν πρώτος στην προπόνηση και έκανε λες και δεν υπάρχει αύριο. Οπότε, όταν έχεις τέτοιους συμπαίκτες δεν μπορείς να χαλαρώσεις ούτε λεπτό και 30-0 να πάμε, πιστεύω θα με βοηθάνε να βγάζω τον καλύτερο μου εαυτό και στην προπόνηση και σε κάθε αγώνα".

Για την πρώτη του, ουσιαστικά, σεζόν ως επαγγελματίας και την απόφαση του να υπογράψει στο Περιστέρι μετά την ολοκλήρωση των πανεπιστημιακών του σπουδών, ανέφερε: "Ειλικρινά δεν ήξερα τι να περιμένω, έλειπα τέσσερα χρόνια στην Αμερική και δεν είχα εικόνες… Ήθελα απλά να δω τι μπορώ να κάνω εγώ και κατά πόσο θα μπορούσα να είμαι χρήσιμος σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Πλέον, μετά από όλον αυτό τον καιρό αισθάνομαι σαν να είμαι κομμάτι μιας καλοδουλεμένης… μηχανής. Είμαι κι εγώ ένα γρανάζι, που συντελεί στο να συνεχίζεται όλο αυτό χωρίς προβλήματα. Κι είναι πολύ ωραίο να ξέρεις ότι συνεισφέρεις κι εσύ σε ένα μεγαλύτερο καλό".

Τέλος, ο Γιώργος Αγγέλου αναφέρθηκε στους φίλους του Περιστερίου: "Είμαι πραγματικά πολύ τυχερός που στα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα ανήκω σε μια τέτοια ιστορική ομάδα, με βαριά φανέλα και τόσο υπέροχο κόσμο. Πραγματικά τον ευχαριστούμε για την υποστήριξη που μας παρέχει σε κάθε παιχνίδι, είτε παίζουμε εντός, είτε εκτός έδρας. Το συναίσθημα που ένιωσα στο τελευταίο μας παιχνίδι με την ΑΕΛ, όταν ο ΚιΚι έβαλε το δέκατο τρίποντο ήταν κάτι το ενθουσιώδες. Γινόταν χαμός στο γήπεδο λες και είχαμε κατακτήσει την άνοδο κι όλο αυτό το σκηνικό μας ανεβάζει πολύ ψυχολογικά. Περιμένω να έχουμε ανάλογες στιγμές σε κάθε ματς και να γιορτάσουμε μαζί την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ