ΜΠΑΣΚΕΤ

Επιστροφή στη δράση με (πολλά) νέα πρόσωπα

Επιστροφή στη δράση με (πολλά) νέα πρόσωπα

Το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας επιστρέφει στην... καθημερινότητά μας, με το Sport24.gr να παρουσιάζει τα τελευταία νέα των δώδεκα ομάδων που θα αγωνιστούν αύριο (10/01). Αναβλήθηκε το Ηλυσιακός - Δόξα Λευκάδας.

Με ένα παιχνίδι λιγότερο θα γίνει η επανεκκίνηση του πρωταθλήματος της Α2, αφού το Ηλυσιακός - Δόξα Λευκάδας αναβλήθηκε -λόγω της αναμονής για την απόφαση της ΕΕΑ σχετικά με την εγγυητική επιστολή των "κιτρινόμαυρων".

Από εκεί και πέρα, η 11η αγωνιστική έχει πολλά ενδιαφέροντα παιχνίδια, με πρώτο και καλύτερο το ντέρμπι ανάμεσα σε Εθνικό Πειραιά και Ψυχικό. Οι ομάδες θα παρουσιαστούν ανανεωμένες, αφού ενισχύθηκαν στο μεταγραφικό παζάρι των εορτών, την ώρα που το Λαύριο δοκιμάζεται στην Κρήτη, από τον ΟΦΗ.

Το πρόγραμμα:

ΟΦΗ - Λαύριο

Ερμής Λαγκαδά - Αετός

Φίλιππος Βέροιας - Ηρακλής

Καβάλα - Λιβαδειά

Εθνικός Πειραιά - Ψυχικό

Αρκαδικός - Παγκράτι

ΟΦΗ - Λαύριο

Χωρίς τον Βασίλη Κιτσούλη θα πορευτεί ο ΟΦΗ στο αυριανό (10/01) παιχνίδι με τον Αετό. Για την ακρίβεια, ο αρχηγός των Κρητικών θα μείνει εκτός δράσης για περίπου ενάμιση μήνα, μιας και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στη μέση προκειμένου για να ξεπεράσει οριστικά τις ενοχλήσεις που ένιωθε. Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιποι παίκτες του Φώτη Τακιανού είναι έτοιμοι για την αναμέτρηση με την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Όσον αφορά το Λαύριο, οι "κυανοκίτρινοι" βρήκαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν στο διάστημα της διακοπής και πλέον καλούνται να αποδείξουν πως ό,τι έκαναν στο πρώτο κομμάτι του πρωταθλήματος δεν είναι τυχαίο.

Ερμής Λαγκαδά - Αετός

Για πρώτη φορά επί ημερών Δημήτρη Μύθου, το Στρατώνι θα παραταχθεί δίχως κάποιο πρόβλημα σε αγώνα του πρωταθλήματος. Οι "πράσινοι" υπολογίζουν στις υπηρεσίες του Σταμάτη Μπένα, που προπονείται σε κανονικούς ρυθμούς εδώ και μερικές εβδομάδες. Στην αντίπερα όχθη, ο Αετός έχει το -γνωστό εδώ και καιρό- πρόβλημα της απουσίας του Βαγγέλη Μόρφη, ο οποίος αναρρώνει από χειρουργική επέμβαση. Θυμίζουμε πως η επιστροφή του στη δράση υπολογίζεται για τα τέλη του Ιανουαρίου.

Φίλιππος Βέροιας - Ηρακλής

Χωρίς προβλήματα και με στόχο να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα για να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις θα αγωνιστεί ο Φίλιππος Βέροιας, απέναντι στον Ηρακλή. Η ομάδα του Δημήτρη Γκίμα δεν έχει περιθώρια για εντός έδρας απώλεια, αφού τότε θα μεγαλώσει η πίεση που υπάρχει, αναφορικά με την παραμονή στην κατηγορία. Ο "Γηραιός" ελπίζει πως θα έχει μαζί του τον Δημήτρη Δέσπο. Ο 38χρονος σέντερ αναμένεται να είναι στη διάθεση του Γιάννη Δαμαλή για το αυριανό παιχνίδι, ενισχύοντας σημαντικά τη φροντ λάιν της ομάδας του. Παράλληλα, το ντεμπούτο του με τη φανέλα της ομάδας ενδέχεται να κάνει ο Θρασύβουλος Σφέικος.

Καβάλα - Λιβαδειά

Το φαβορί του αγώνα είναι η Καβάλα. Το αυτό θέλουν να αποδείξουν οι παίκτες του Γιάννη Τζήμα στην "Καλαμίτσα", απέναντι σε μια ομάδα που βρισκόταν σε ανοδική πορεία πριν τη διακοπή. Οι "Αργοναύτες" έδωσαν δυνατά φιλικά στην περίοδο των εορτών (με αυτό κόντρα στον Άρη να ξεχωρίζει), αλλά θα πρέπει να αποφύγουν τις παγίδες του αγώνα με τους Βοιωτούς, που θα ανηφορίσουν στη Μακεδονία δίχως το παραμικρό άγχος.

Εθνικός Πειραιά - Ψυχικό

Με τον Γιάννη Δεμερτζή στη "μηχανή" και τον κόσμο στο πλευρό του, ο Εθνικός Πειραιά θέλει να πάρει μία ακόμη εντός έδρας νίκη. Ο κόουτς Μάριος Γούναρης είχε το πρόβλημα του Γιώργου Κουκά να τον προβληματίζει για ένα διάστημα της διακοπής, αλλά πλέον ο έμπειρος πόιντ γκαρντ είναι έτοιμος να αγωνιστεί κανονικά. Όσον αφορά το Ψυχικό, η ομάδα των Βορείων Προαστίων θα έχει στη σύνθεσή της για πρώτη φορά τον νεοαποκτηθένα Δημήτρη Μαρμαρινό, ενώ κανονικά αναμένεται να αγωνιστούν οι Νίκος Παπανικολάου και Ντίνος Αχής.

Αρκαδικός - Παγκράτι

Με τον Γιάννη Καραμαλέγκο να αποτελεί το νέο πρόσωπο στη δωδεκάδα, ο Αρκαδικός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το παιχνίδι με τους "ροσονέρι". Ο 20χρονος πλεϊμέικερ μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του στη δράση και δεν αποκλείεται να πάρει μικρό χρόνο συμμετοχής αύριο (10/01), εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες. Από την άλλη, το Παγκράτι θα έχει έναν... πρωτοεμφανιζόμενο. Ο λόγος για τον Βαγγέλη Γκέρο, που θα κάνει το ντεμπούτο του απέναντι στους Αρκάδες. Ο θηριώδης σέντερ θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για το σύνολο του Ντίνου Καλαμπάκου στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Η βαθμολογία (σε 10 αγώνες)

Καβάλα 18

Λαύριο 18

Εθνικός Πειραιά 17

Δόξα Λευκάδας 16

Παγκράτι 16

Ψυχικό 15*

Λιναδειά 14

Αετός 14

Φίλιππος Βέροιας 14

ΟΦΗ 13

Ερμής Λαγκαδά 12

Ηρακλής 12 *

Ηλυσιακός 9**

*Το Ψυχικό και ο Ηρακλής έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο

*Ο Ηλυσιακός έχει δύο παιχνίδια λιγότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ