ΜΠΑΣΚΕΤ

Επικίνδυνα τεστ για την πρώτη τετράδα

Επικίνδυνα τεστ για την πρώτη τετράδα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Φάρος Κερατσινίου δοκιμάζεται στην έδρα του Περιστερίου και ο Προμηθέας Πατρών σε αυτή του Δούκα, στα σημαντικότερα παιχνίδια της 25ης αγωνιστικής της Α2 κατηγορίας. Δείτε το πλήρες πρόγραμμα, καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Ο Φάρος Κερατσινίου και η Κύμη εξακολουθούν να ερίζουν για την κατάκτηση του τίτλου στην Α2 κατηγορία, με τα παιχνίδια της 25ης αγωνιστικής να περιλαμβάνουν... παγίδες για τους δύο πρωτοπόρους. Το Sport24.gr συγκέντρωσε τα τελευταία νέα των ομάδων πριν το τζάμπολ.

Περιστέρι - Φάρος Κερατσινίου (17:00, "Ανδρέας Παπανδρέου")

Ο Φάρος Κερατσινίου δοκιμάζεται στα Δυτικά Προάστια από το Περιστέρι που "καίγεται" για τη νίκη προκειμένου να διατηρήσει τις ελπίδες του για παραμονή στην κατηγορία. Από την πλευρά τους βέβαια οι φιλοξενούμενοι δεν θέλουν να... διαπραγματευτούν τη νίκη καθώς χρειάζονται το δίποντο για να διατηρηθούν στην κορυφή της βαθμολογίας και μαζί να συνεχίσουν ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στην Α2.

Δούκας - Προμηθέας Πατρών (17:00, Δαΐς - κεκλεισμένων των θυρών)

Στο άδειο λόγω τιμωρίας Δαΐς, ο Δούκας υποδέχεται τον Προμηθέα Πατρών, έχοντας τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε ρυθμιστή της κατάστασης στην πρώτη πεντάδα. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά ηττήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην αχαϊκή πρωτεύουσα από τη Δόξα Λευκάδας, όπερ και σημαίνει πως δεν μπορεί να χάσει κι άλλους βαθμούς, αφού έτσι θα μπει σε κίνδυνο η παρουσία της στα πλέι οφ. Όσον αφορά τον Δούκα, οι "μπλε" βρίσκονται οριακά πάνω από τη γραμμή των πλέι άουτ και χρειάζονται πάση θυσία το ροζ φύλλο αγώνα για να αισθανθούν μεγαλύτερη σιγουριά εν όψει της συνέχειας.

Δόξα Λευκάδας - Μαχητές Δόξας Πεύκων (17:00, Λευκάδας)

Οι γηπεδούχοι είναι το φαβορί της αναμέτρησης, ειδικά από τη στιγμή που προέρχονται από ένα πολύ μεγάλο "διπλό" στην Πάτρα. Όπως άλλωσετ δήλωσε ο Δημήτρης Τσαλδάρης: "Οι αντίπαλοί μας διαθέτουν την ποιότητα και αν δεν τους προσέξουμε, τότε μπορεί να έχουμε απώλεια βαθμού. Ο κόουτς μας έχει επανειλημμένως αναφέρει ότι δεν πρέπει να κοιτάμε το γενικό στόχο αλλά το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Στο τέλος, άλλωστε, θα γίνει ο απολογισμός". Σε ό,τι αφορά τους Μαχητές Δόξας Πεύκων θα κυνηγήσουν μέχρι τέλους την έκπληξη, αφού δεν βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή -βαθμολογικά- θέση.

Πευκοχώρι - Φίλιππος Βέροιας (17:00, Αγίου Παύλου)

Αγώνας ζωής και θανάτου για τις δύο ομάδες που βρίσκονται στον πάτο της βαθμολογίας. Είναι σαφές άλλωστε πως ο ηττημένος θα πει κατά πάσα πιθανότητα πρόωρα "αντίο" στην κατηγορία, την ώρα που ο νικητής θα αναπτερώσει το ηθικό του. Στην πιο δύσκολη θέση βέβαια βρίσκεται το Πευκοχώρι αφού μετρά μόλις τέσσερις νίκες στο πρωτάθλημα, κυνηγώντας την πέμπτη που θα του επιτρέψει να "πιάσει" τον Φίλιππο Βέροιας στη βαθμολογία και να κάνει όνειρα... παραμονής.

Ψυχικό - Εθνικός Πειραιά (17:00, Ψυχικού)

Μπορεί η βαθμολογική διαφορά των δύο ομάδων να είναι αρκετά μεγάλη, οι περισσότεροι όμως περιμένουν να γίνει ντέρμπι το μεταξύ τους παιχνίδι. Το Ψυχικό φιλοξενεί τον Εθνικό Πειραιά με στόχο αν τον "εκτροχιάσει" από την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας και, ταυτόχρονα, να ξεφύγει από τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι άουτ. Ο Φίλιππος Μοσχοβίτης είναι αμφίβολος για τους γηπεδούχους, την ώρα που η ομάδα του Δημήτρη Λιόγα δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα.

Ηρακλής - Λιβαδειά (17:00, Ιβανώφειο)

Η Λιβαδειά δοκιμάζεται στην έδρα του Ηρακλή, έχοντας δύο σημαντικές απουσίες. Ο Σπύρος Σταθούλης δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Ιβάν Βουκαντίνοφ και Νίκο Βούλγαρη, δύο από τα βασικά στελέχη των Βοιωτών στο φετινό πρωτάθλημα. Από την άλλη, ο "Γηραιός" έχει ανεβασμένη ψυχολογία μετά την εκτός έδρας νίκη επί του Πανερυθραϊκού και χρειάζεται ένα ακόμη ροζ φύλλο αγώνα για να "πατήσει" πιο γερά στην κατηγορία, αφήνοντας πιο πίσω τις θέσεις των πλέι άουτ.

Κύμη - Πανερυθραϊκός (17:00, "Νίκος Μαρίνος")

Την ομάδα που την υποχρέωσε στην πρώτη ήττα της στο πρωτάθλημα θέλει να "πληγώσει" η Κύμη. Η ομάδα του Βασίλη Μπρατσιάκου βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση τις τελευταίες αγωνιστικές και θέλει να... εκδικηθεί τους "κόκκινους" για το αποτέλεσμα στο παιχνίδι του α' γύρου. Αυτοί, από την πλευρά τους, βρίσκονται σε... περίεργη φάση μετά την βαριά εντός έδρας ήττα από τον Ηρακλή την προηγούμενη εβδομάδα, που τους στέρησε τη δυνατότητα να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ