ΜΠΑΣΚΕΤ

Δήλωσε Α2 με... επιφύλαξη ο Εθνικός

Δήλωσε Α2 με... επιφύλαξη ο Εθνικός

Η ομάδα του Πειραιά ζήτησε επιπλέον χρόνο από την ΕΟΚ, αλλά θεωρείται απίθανο να τον πάρει. Με wild card η επιλογή για την Α1. Ποιοι είναι υποψήφιοι.

Ο Εθνικός έστειλε το μεσημέρι στην ΕΟΚ τη δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α2, ζητώντας παράλληλα έξτρα χρόνο από την Ομοσπονδία προκειμένου να το.... παλέψει μήπως και αγωνιστεί στην Basket League.

Η Ομοσπονδία, όμως, δεν μπορεί να περιμένει, γι' αυτό και θεωρείται πολύ δύσκολο να κερδίσει κάτι με την επιφύλαξη που έβαλε δίπλα στη δήλωση συμμετοχής ο Εθνικός. Κι αυτό γιατί υπάρχουν πολλές ομάδες που περιμένουν να παίξουν στην Α1 και δεν μπορούν κι αυτές να χάνουν χρόνο.

Τι σημαίνει πλέον αυτό; Αν δεν προκύψει κάτι συνταρακτικό, η ΕΟΚ θα ξεκινήσει διαδικασία για να συσταθεί ειδική επιτροπή, που θα δώσει την wild card. Θα αποτελείται από τρία μέλη της ΕΟΚ και δύο του ΕΣΑΚΕ και θα εξετάσουν τους φακέλους των ομάδων που θέλουν να γίνουν ΚΑΕ και να αγωνιστούν στην Α1...

Παγκράτι, Λευκάδα, Δούκας, Ηρακλής, Πανιώνιος και Αρκαδικός είναι υποψήφιοι, αλλά όλα θα ξεκαθαρίσουν όταν δοθούν οι φάκελοι.

Η ανακοίνωση του Εθνικού

Η διοικούσα επιτροπή του τμήματος Μπάσκετ του ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΦΠΦ, ανακοινώνει τα εξής:

1. Σε πλήρη συνεννόηση με τους φορείς της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, ζήτησε και έλαβε ολιγοήμερη παράταση, προκειμένου να απαντήσει στην πρόσκληση της ΕΟΚ για συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α1.

2. Η ομάδα έχει ήδη δηλώσει συμμετοχή στον θεσμό του Κυπέλλου, όσο και στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας, όπως προβλέπουν οι σχετικοί κανονισμοί.

Είναι προφανές, ότι η παράταση ζητήθηκε επειδή συντρέχουν λόγοι προς τούτο και οι οποίοι λόγοι, εκτέθηκαν στις συζητήσεις που έγιναν.
Η διαδικασία της συμμετοχής της ομάδας στην Α1 κατηγορία, είναι σε κρίσιμη φάση και προς το παρόν δεν υπάρχει τίποτα ανακοινώσιμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ