ΜΠΑΣΚΕΤ

Ανοίγει η αυλαία στον β' γύρο με ντέρμπι

Ανοίγει η αυλαία στον β' γύρο με ντέρμπι

Ο β' γύρος του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας ξεκινάει αύριο (31/1) με το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής να είναι γεμάτο ντέρμπι. Τόσο στις πρώτες όσο και στις τελευταίες θέσεις.

Ο β' γύρος της Α2 ξεκινάει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού τα ντέρμπι είναι πολλά. Και δεν αφορούν μόνο την κορυφή, αλλά και την "ουρά", εκεί όπου επικρατεί ο κακός χαμός. Η αναμέτρηση του Αρκαδικού με τη Δόξα Λευκάδας είναι αυτή που ξεχωρίζει από το αυριανό (31/1) πρόγραμμα, ενώ το παιχνίδι του Φίλιππου Βέροιας με τον ΟΦΗ μπορεί να καθορίσει πολλά για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Το πρόγραμμα:

Αρκαδικός - Δόξα Λευκάδας

Εθνικός Πειραιά - Λαύριο

Παγκράτι - Ψυχικό

Καβάλα - Αετός

Φίλιππος Βέροιας - ΟΦΗ

Ηρακλής - Λιβαδειά

Ηλυσιακός - Ερμής Λαγκαδά

Αρκαδικός - Δόξα Λευκάδας

Ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο φέτος (βλ. άνοδος) και παραμένουν στο... κόλπο, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα μέχρι στιγμής. Ο Αρκαδικός βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, με το "διπλό" στο Ψυχικό να είναι το παιχνίδι που "γύρισε τον διακόπτη" για την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη. Από την πλευρά της, η Δόξα Λευκάδας πήρε την εκτός έδρας νίκη που χρειαζόταν πριν από μία εβδομάδα (επί του Εθνικού Πειραιά) και διατήρησε τις ελπίδες της για κατάληψη της δεύτερης θέσης. Αμφότερες ομάδες δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, με τη μεταξύ τους αναμέτρηση να είναι το παιχνίδι της αγωνιστικής.

Εθνικός Πειραιά - Λαύριο

Η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος (Λαύριο) αγωνίζεται εκτός έδρας με τον Εθνικό Πειραιά, σε ένα ακόμη παιχνίδι που δεν χωρούν προγνωστικά. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από τρεις σερί ήττες και με τον Βαγγέλη Βλάχο για πρώτη φορά στον πάγκο τους, θέλουν να κάνουν μία νέα αρχή. Ο έμπειρος τεχνικός δεν θα έχει πάντως στη διάθεσή του τόσο τον Νίκο Ψυλέα όσο και τον Φώτη Ζούμπο, που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και θα μείνουν εκτός δράσης για τον επόμενο μήνα. Όσον αφορά το Λαύριο, οι "κυανοκίτρινοι" θα παραταχθούν δίχως άγχος αφού ο πρωταρχικός στόχος (παραμονή) έχει ουσιαστικά επιτευχθεί από τώρα.

Παγκράτι - Ψυχικό

Μπορεί το Παγκράτι να στοχεύει σε παραμονή, αλλά σε περίπτωση νίκης επί του Ψυχικού θα αναγκαστεί να κοιτάξει λίγο πιο ψηλά. Η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου παίζει πολύ ωραίο μπάσκετ φέτος, έχοντας κάνει ήδη οκτώ νίκες. Προβλήματα απουσιών δεν υπάρχουν, ενώ μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής αναμένεται να πάρει ο Βαγγέλης Γκέρος, που κόντρα στον Φίλιππο Βέροιας κατέγραψε τα πρώτα του δευτερόλεπτα (25) με τη φανέλα των "ροσονέρι". Από την άλλη, η ομάδα των Βορείων Προαστίων έχει ουκ ολίγα προβλήματα. Κι αυτό γιατί εξαιρετικά αμφίβολος είναι ο Θωμάς Νίκου (σ.σ.: δεν αγωνίστηκε μεσοβδόμαδα κόντρα στον Ηλυσιακό), την ώρα που ερωτηματικό είναι επίσης η συμμετοχή των Σπύρου Πάνου και Δημήτρη Μαρμαρινού (δεν έπαιξε με τον Ηρακλή).

Καβάλα - Αετός

Τα προβλήματα είναι πολλά για την Καβάλα, αλλά η έδρα είναι ικανή να κάνει τη διαφορά στο παιχνίδι με τον Αετό. Η ομάδα του Γιάννη Τζήμα ταλαιπωρήθηκε αρκετά την τελευταία εβδομάδα από απουσίες και τραυματισμούς, αφού αμφίβολοι για τον αυριανό αγώνα είναι οι Νίκος Κατσαρές και Δημήτρης Καλαμπάκας, όπως και ο Νίκος Παπαρέγκας. Η συμμετοχή τους θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Όσο για τον Αετό; Οι νεοφώτιστοι θα ανηφορίσουν στη μακεδονική πόλη για να κάνουν την υπέρβαση που θα τους φέρει ακόμα πιο κοντά στον στόχο της παραμονής. Βάσει της μέχρι τώρα εικόνας τους πάντως δεν φαίνεται πιθανό να τεθεί θέμα... υποβιβασμού.

Φίλιππος Βέροιας - ΟΦΗ

Η εντός έδρας ήττα από το Παγκράτι έφερε σε ακόμα πιο δυσχερή θέση τον Φίλιππο Βέροιας, που δεν έχει περιθώρια για άλλη απώλεια βαθμών στο "σπίτι" του. Πόσω μάλλον απέναντι σε ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους, όπως ο ΟΦΗ. Οι "κόκκινοι" θα παραταχθούν πλήρεις και θα παλέψουν για το δίποντο που θα τους βγάλει από τη δύσκολη θέση. Όσον αφορά τον ΟΦΗ, οι Κρητικοί μετρούν τρεις σερί νίκες, παρά την απουσία του Βασίλη Κιτσούλη και την αποχώρηση του Χριστόφορου Ραζή. Για την ακρίβεια, μοιάζουν να παίζουν πολύ καλύτερα από τη στιγμή που προέκυψαν οι απουσίες και τα -εκτός απροόπτου- προβλήματα. Το παιχνίδι με τον Φίλιππο Βέροιας είναι καλή ευκαιρία για να μεγαλώσει η διαφορά από τη γραμμή του υποβιβασμού και να παραμείνει στα ύψη η ψυχολογία όλων.

Ηρακλής - Λιβαδειά

Αφήνοντας πίσω τις διαμαρτυρίες για τη διαιτησία και την εντός έδρας ήττα από το Ψυχικό, ο Ηρακλής έχει μπροστά του ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι με τη Λιβαδειά. Κι αυτό γιατί ο "Γηραιός" δεν μπορεί να αντέξει νέα ήττα στο Ιβανώφειο, αφού τότε θα μπει -για τα καλά- σε προβλήματα. Ο κόουτς Γιάννης Δαμαλής δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα, κάτι που ισχύει και για τον Νίκο Οικονόμου. Ο προπονητής των Βοιωτών περιμένει από τον -φύσει και θέσει ηγέτη της ομάδας του- Γιάννη Γκαγκαλούδη να κάνει ένα βήμα μπροστά (ξανά) και να τους χαρίσει τη νίκη, επί του Ηρακλή.

Ηλυσιακός - Ερμής Λαγκαδά

Ένας γύρος πέρασε από την πρώτη (και τελευταία) νίκη του Ηλυσιακού, στο φετινό πρωτάθλημα. Βλέπετε, ο Ερμής Λαγκαδά είναι η μοναδική ομάδα που πήρε το κίτρινο φύλλο αγώνα από αναμέτρηση με τους "κιτρινόμαυρους", οι οποίοι θέλουν να βάλουν τέλος στο αρνητικό σερί που έχουν. Μετρούν άλλωστε ήδη δύο νίκες επί του Ερμή Λαγκαδά (σε πρωτάθλημα και Κύπελλο), οπότε έχουν το "know how" για να τα καταφέρουν και αυτή τη φορά. Εκτός μάχης παραμένει ο Κώστας Φακοπουλίδης (σ.σ.: είχε τραυματιστεί στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος). Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούν να χάσουν ένα τέτοιο παιχνίδι, αφού αν δεν τα καταφέρουν αύριο, θα πρέπει να προετοιμάζονται για την επόμενη χρονιά και τη Β' Εθνική κατηγορία.

Η βαθμολογία (σε 13 αγώνες)

1. Καβάλα 11-2

2. Λαύριο 9-4

3. Αρκαδικός 9-4

4. Ψυχικό 9-4

5. Παγκράτι 8-5

6. Εθνικός 7-6

7. Δόξα Λευκάδας 7-5*

8. ΟΦΗ 6-7

9. Αετός 6-7

10. Ηρακλής 5-8

11. Λιβαδειά 5-8

12. Φίλιππος Βέροιας 5-8

13. Ερμής Λαγκαδά 2-11

14. Ηλυσιακός 1-11*

* Με ματς λιγότερο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ