ΜΠΑΣΚΕΤ

Αναγνωστόπουλος: "Η Λευκάδα με έπεισε να επιστρέψω"

Αναγνωστόπουλος: "Η Λευκάδα με έπεισε να επιστρέψω"

Ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος επέστρεψε στη δράση, για λογαριασμό της Δόξας Λευκάδας, και ήταν εκ των διακριθέντων στη νίκη επί του Ψυχικού (82-68). Διαβάστε τι είπε στο Sport24.gr για τη φετινή χρονιά και την ανάγκη του κινήτρου.

Όταν ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος αποφάσισε να εγκαταλείψει τη δράση, πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, πολλοί απόρησαν. Μιλάμε άλλωστε για έναν εκ των κορυφαίων ψηλών της κατηγορίας την τελευταία δεκαετία, με τη δράση του στον Ερμή Λαγκαδά (ως επί το πλείστον) να είναι ενδεικτική.

" Ήθελα να κάτσω έξω για επαγγελματικούς λόγους. Περνάνε και τα χρόνια", σχολίασε στο Sport24.gr για την απόφαση που πήρε περί αποχώρησης από τα παρκέ, πριν επισημάνει πως " αφού πλέον έκανα αυτά που ήθελα και βρήκα μια ομάδα με υψηλούς στόχους, το αποφάσισα να γυρίσω στα παρκέ και βλέπουμε".

" Το Ψυχικό έχει πολλά ικανά παιδιά. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι για τρία δεκάλεπτα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο βάλαμε κάποιους αιφνιδιασμούς και ανοίξαμε το σκορ. Παρότι φτάσαμε όμως, κοντά στο να πάρουμε και τη διαφορά της ήττας στον α' γύρο, κάναμε λάθη. Ελπίζω αυτός ο πόντος να μην παίξει κάποιον ρόλο στο τέλος του πρωταθλήματος", ανέφερε αρχικά 35χρονος σέντερ, πριν αναφερθεί στους λόγους που τον έκαναν να επιστρέψει στα παρκέ, μετά από διάλειμμα περίπου ενός έτους:

" Είχα πει στον εαυτό μου πως θα γυρίσω μόνο αν υπάρχει κίνητρο. Γι αυτό δεν ήθελα να παίξω στον Ερμή Λαγκαδά, μια ομάδα που φέτος ήταν δεδομένο πως δεν θα έχει φιλοδοξίες πρωταθλητισμού. Από την άλλη, η Δόξα Λευκάδας μου το έδινε αυτό. Υπάρχουν απαιτήσεις και αυτό με έφερε εδώ".

Η ομάδα του κάνει αυτό ακριβώς που ήθελε (βλ. πρωταθλητισμό) φέτος, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι προδιαγεγραμμένο το μέλλον, αφού " δεν σκέφτομαι για πόσο θα παίξω ακόμα. Να τελειώσει με το καλό η σεζόν και μετά βλέπουμε", για να εξηγήσει πως " παντρεύομαι κιόλας το καλοκαίρι, οπότε υπάρχουν πολλές συνισταμένες που πρέπει να εξετάσω".

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε αυτά που κάνει φέτος η Δόξα Λευκάδας. Μια ομάδα που, αν και νεοφώτιστη, κάνει πρωταθλητισμό, διαθέτοντας εξαιρετικό ρότερ: " Δεν ξεκινήσαμε όπως έπρεπε τη χρονιά, αλλά στην πορεία -και μετά από κάποιες αλλαγές που έγιναν- παρουσιάσαμε καλύτερο πρόσωπο. Αν συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση με τώρα, πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είναι σημαντικό που τα περισσότερα ντέρμπι του β' γύρου τα δίνουμε στην έδρα μας".

Όσο για το τι ξεχωρίζει τη Δόξα Λευκάδας, έναντι των υπόλοιπων ανταγωνιστών; Ήταν το τελευταίο ερώτημα που κλήθηκε να απαντήσει και ξεκαθάρισε πως όλα είναι " θέμα ρόστερ και φερεγγυότητας της διοίκησης. Αυτό σε βάθος χρόνου φαίνεται πιο έντονα και κάνει τη διαφορά".

* Στη ρετρό φωτογραφία διακρίνονται επίσης, οι Τερέλ Καστλ και Φώτης Λαμπρόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ