ΜΠΑΣΚΕΤ

Αγώνας δίχως αύριο για Κύμη, θέλει νέο σερί ο Φάρος Κερατσινίου

Αγώνας δίχως αύριο για Κύμη, θέλει νέο σερί ο Φάρος Κερατσινίου
Πανερυθραϊκός ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η πρεμιέρα του β' γύρου της Α2 βρίσκει τις ομάδες που προπορεύονται στη βαθμολογία να επιδιώκουν την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα, την ώρα που αυτές που παλεύουν για την παραμονή "μονομαχούν" για τη σωτηρία. Αναλυτικά το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής.

Ο β' γύρος της Α2 ξεκινά με πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, ντέρμπι που θα κρίνουν πολλά για την παραμονή στην κατηγορία, αλλά και αγώνα δίχως... επιστροφή για την Κύμη. Μέσα σε όλα, ο Φάρος Κερατσινίου θέλει να δημιουργήσει νέο σερί, ξεκινώντας από το παιχνίδι με τη Λιβαδειά.

Πευκοχώρι - Περιστέρι (Αγ. Παύλου, 17:00): Οι δύο ομάδες που βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας αναμετρούνται στη Χαλκιδική με μοναδικό στόχο το ροζ φύλλο αγώνα. Είναι σαφές άλλωστε πως ο ηττημένος θα πρέπει να ετοιμάζει... βαλίτσες για τη Β' Εθνική, από πολύ νωρίς. Στο μεταξύ, το Περιστέρι αναμένεται να έχει για πρώτη φορά φέτος στη σύνθεσή του τον Τζέικομπ Μπλάκενσιπ (27, 2μ08), η απόκτηση του οποίου ανακοινώθηκε επίσημα την Πέμπτη (4/2), προσθέτοντας ακόμη ένα όπλο στη "φαρέτρα" του Νίκου Καραγιάννη.

Ψυχικό - Δούκας (Ψυχικού, 17:00): Το σερί των τεσσάρων διαδοχικών νικών του Δούκα ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Περιστέρι. Το μείζον πλέον για την ομάδα του Σάββα Συμεωνίδη είναι να μην δημιουργηθεί ένα νέο, αρνητικό αυτή τη φορά. Το Ψυχικό προέρχεται από την εντός έδρας νίκη επί της Δόξας Λευκάδας στην τρίτη παράταση, η ψυχολογία είναι σαφώς καλύτερη, όχι όμως και η κατάσταση κάποιων παικτών που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.

Ηρακλής - Φίλιππος Βέροιας (Ιβανώφειο, 17:00): Αγώνας με φόντο την παραμονή στο Ιβανώφειο, με τον Ηρακλή να μην έχει την πολυτέλεια να διαπραγματευτεί την κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα, αφού είχε ηττηθεί στον αγώνα της πρεμιέρας. Σχεδόν ισοδύναμες οι δύο ομάδες, με τους ίδιους στόχους. Όπερ και σημαίνει πως η νίκη σε ένα τέτοιο παιχνίδι έχει πολλά "συν".

Κύμη - Μαχητές Δόξας Πεύκων (Ν. Μαρίνος, 16:00): Οι δύο σερί ήττες είναι... πολλές για την Κύμη, που πλέον δεν μπορεί να συζητάει πως δεν θα κερδίσει τα εναπομείναντα παιχνίδια. Οι Μαχητές Δόξας Πεύκων είναι μεν μια μαχητική ομάδα, που όμως δεν πρέπει να απασχολήσει ιδιαίτερα τους "μπλε", αν επιθυμούν να διατηρήσουν το πάνω χέρι για το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι θα διεκδικήσουν την υπέρβαση για να ξεφύγουν από τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι άουτ.

Πανερυθραϊκός - Προμηθέας Πατρών (Ερυθραίας, 16:30): Έχοντας καταφέρει να ρίξει στο καναβάτσο τόσο τον Φάρο Κερατσινίου όσο και την Κύμη, ο Πανερυθραϊκός καλείται να κάνει το 3/3 και να δημιουργήσει πάλι "θόρυβο". Οι Πατρινοί βέβαια θα πάνε... υποψιασμένοι στα Βόρεια Προάστια, την ώρα που έχουν ανεβασμένη ψυχολογία μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Κύμης.

Λιβαδειά - Φάρος Κερατσινίου (Λιβαδειάς, 16:00): Μετά την πρώτη ήττα της χρονιάς, την περασμένη εβδομάδα, ο Φάρος Κερατσινίου θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. Ναι μεν η Λιβαδειά είναι μια ομάδα που δεν παραδίνεται εύκολα, αλλά το τελευταίο που θέλει αυτή τη στιγμή το σύνολο του Ανδρέα Πολένη είναι μια δεύτερη διαδοχική ήττα που θα θέσει σε κίνδυνο την κατάκτηση του τίτλου.

Παγκράτι - Εθνικός Πειραιά (Μετς, 17:00): Το Παγκράτι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση αφού έχει κερδίσει τα έξι από τα τελευταία εφτά (!) παιχνίδια του πρωταθλήματος. Οπότε έχει ένα σχετικό ψυχολογικό προβάδισμα έναντι του Εθνικού Πειραιά, ο οποίος όμως δεν θέλει να διαπραγματευτεί πολύ τη νίκη. Βλέπετε, η ομάδα του Δημήτρη Λιόγα βρίσκεται στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας, κι εκεί θέλει να παραμείνει.

Η κατάταξη (σε 15 αγώνες)

1. Φάρος Κερατσινίου 27

2. Κύμη 25

3. Εθνικός Πειραιά 25

4. Προμηθέας Πατρών 24

5. Δόξα Λευκάδας 22

6. Παγκράτι 21

7. Πανερυθραϊκός 21

8. Λιβαδειά 20

9. Δούκας 20

10. Ψυχικό 20

11. Ηρακλής 20

12. Μαχητές Δόξας Πεύκων 19

13. Φίλιππος Βέροιας 18

14. Περιστέρι 17

15. Πευκοχώρι 16

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ