Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Τσιλιγκίρη: "Πρωτάθλημα και Ευρώπη"

Τσιλιγκίρη: "Πρωτάθλημα και Ευρώπη"
INTIME SPORTS

Η γενική διευθύντρια του Ολυμπιακού, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, μίλησε στο Sport24.gr για τα δεδομένα της συγχώνευσης του Ελληνικού με τους "ερυθρόλευκους", ενώ απάντησε στο αν η ομάδα θα αγωνιστεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών, με τη βοήθεια... του Ελληνικού. Οι διοικήσεις των δύο συλλόγων βρίσκονται σε διαρκείς διαβουλεύσεις το τελευταίο διάστημα, θέλοντας να τελειώσουν τη δουλειά και να μπουν στη νέα τάξη πραγμάτων, όπως αυτή θα διαμορφωθεί. Για αρχή, " ξεχάστε το Ελληνικό. Από εδώ και πέρα, η ομάδα θα ονομάζεται Ολυμπιακός και θα φοράει τα ερυθρόλευκα", έσπευσε να επισημάνει η Χριστίνα Τσιλιγκίρη μιλώντας στο Spor24.gr μετά από ερώτηση για το πως θα παρουσιαστεί η ομάδα τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Πριν απ όλα όμως, ενημέρωσε πως " σήμερα (21/2) πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του Ολυμπιακού, όπου ομόφωνα εγκρίθηκε η συγχώνευση του τμήματος μπάσκετ του Ελληνικού με τον Ολυμπιακό". Πράγμα που σημαίνει πως βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της αλλαγής δεδομένων στο ελληνικό πρωτάθλημα. Επ αυτού είχε να προσθέσει -σε ό,τι αφορά το γηπεδικό- πως " τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί η νέα έδρα. Είμαστε ανάμεσα σε δύο - τρία γήπεδα, αυτή τη στιγμή".

Το αυτό επιβεβαίωσε η επίσημη ανακοίνωση των "ερυθρολεύκων": " Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση τις 22/6/2015 αποφάσισε ομόφωνα τη συγχώνευση του τμήματος Καλοθοσφαίρισης του σωματείου Σούρμενα- Ε λληνικό με το σωματείο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. Εξουσιοδοτήθηκε το προεδρείο του Δ.Σ. να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που έχουν σχέση με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Η αγωνιστική ομάδα που θα προέλθει από τη συγχώνευση θα αγωνίζεται από την προσεχή αγωνιστική περίοδο 2015-2016 στο πρωτάθλημα Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Γυναικών με την επωνυμία ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. και τα χρώματα του Ολυμπιακού".

Για να επιστρέψουμε στα των δηλώσεων της Χριστίνας Τσιλιγκίρη, με τις δύο πλευρές να βρίσκονται σε διαρκείς επαφές τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αυτό που προκύπτει ως ερώτημα είναι πως προέκυψε η ιδέα για να γίνει η συγχώνευση τούτη την ώρα. Η γενική διευθύντρια των Πειραιωτών απάντησε πως " ήταν στις βλέψεις του συλλόγου από τα προηγούμενα χρόνια. Τα οικονομικά του συλλόγου, ειδικά πριν από δύο ή τρία χρόνια, ήταν όμως πάρα πολύ άσχημα, για να μιλάμε για ένα νέο τμήμα στον Ερασιτέχνη. Σήμερα είμαστε κάπως καλύτερα", για να προσθέσει πως " ήταν δεδομένο πως το Ελληνικό δύσκολα θα μπορούσε να διατηρηθεί στην κορυφή και να αντεπεξέλθει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για αρκετά χρόνια".

Κάπου εκεί προέκυψε η πρόταση από τον Ολυμπιακό. Οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν να συνεχίσουν το έργο των "μπλε", αλλά η Ευρώπη θα πρέπει να περιμένει. Γιατί; " Φέτος θα ασχοληθούμε με το ελληνικό πρωτάθλημα, ώστε να κατακτήσει τον τίτλο ο Ολυμπιακός. Αν τα καταφέρουμε, του χρόνου θα είμαστε πιο έτοιμοι. Από του χρόνου θα έχουμε τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές υποχρεώσεις", επισήμανε. Πριν ξεκαθαρίσει πως "σε πρώτο επίπεδο δεν θα υπάρχουν μεγάλες αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό. Θα διατηρηθεί η κεντρική δομή της ομάδας. Σίγουρα αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να μιλήσω για προσθήκες στο ρόστερ. Το βέβαιο είναι ότι ο άξονας των πρωταθλητών θα παραμείνει ίδιος".

Πριν κλείσει με τις δηλώσεις της στο Sport24.gr, η Χριστίνα Τσιλιγκίρη απάντησε σε ερώτηση που αφορούσε τα έσοδα και τον τρόπο με τον οποίο αυτά θα προκύψουν, προκειμένου για τον προϋπολογισμό της ομάδας: " Υπάρχουν κάποιοι επενδυτές και άνθρωποι που στηρίζουν την ομάδα. Φυσικά θα συνδράμουν κι οι οπαδοί του Ολυμπιακού, όπως κάνουν με όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη", για να καταλήξει λέγοντας πως " αυτή την ώρα δεν έχουμε ενημέρωση για το αν θα συνδράμει ο κ. Λεριώτης στη νέα προσπάθεια".

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ