Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Τσιλιγκίρη: "Ντροπή και αηδία ό,τι έγινε στη Λεωφόρο"

Τσιλιγκίρη: "Ντροπή και αηδία ό,τι έγινε στη Λεωφόρο"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Γενική Διευθύντρια του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 για τον δεύτερο τελικό της Α1 Γυναικών στο μπάσκετ, τα επεισόδια και τη διακοπή της αναμέτρησης, χαρακτηρίζοντας αηδία και ντροπή όσα έγιναν στο "Παύλος Γιαννακόπουλος".

Δύο ημέρες μετά την κατάκτηση του παρθενικού νταμπλ στην ιστορία του τμήματος του γυναικείου μπάσκετ, η Χριστίνα Τσιλιγκίρη μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 για την ευτυχή κατάληξη της χρονιάς και όσα έγιναν στο "Παύλος Γιαννακόπουλος". Η Γενική Διευθύντρια του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού στάθηκε στα υβριστικά συνθήματα που " ακούγονταν εν χορώ", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τη διακοπή της αναμέτρησης και την εκκένωση του γηπέδου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους στόχους των "ερυθρολεύκων" εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, που δεν είναι άλλοι από την ευρωπαϊκή διάκριση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ:

Για τους στόχους που υπήρχαν το περσινό καλοκαίρι: " Η αλήθεια είναι ότι όταν δημιουργήθηκε το τμήμα, είχαμε τις καλύτερες μονάδες του ελληνικού πρωταθλήματος. Εκείνη τη στιγμή δεν ξέρεις όμως ότι θα ολοκληρώσεις αήττητος τη χρονιά και θα έχεις κάνει το νταμπλ. Το αποτέλεσμα που μας έφερε πρώτους παντού ήταν η δουλειά που έγινε όλη τη χρονιά. Επιλέξαμε να μην παίξουμε στην Ευρώπη φέτος, παρότι θα μπορούσαμε. Θέλαμε να γίνει σωστή μετάβαση στα νέα δεδομένα, ώστε να μπορούμε την επόμενη χρονιά να διεκδικήσουμε κάποια πράγματα".

Για το αν υπάρχουν βλέψεις για ευρωπαϊκή συμμετοχή: " Εννοείται! Πλέον η ομάδα έχει ευρωπαϊκούς στόχους, κι έχουμε κάθε λόγο να το πιστεύουμε. Όντας νταμπλούχοι , επόμενος στόχος δεν θα μπορούσε παρά να είναι να διακριθούμε στην Ευρώπη την επόμενη αγωνιστική περίοδο ".

Για την παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη και τη βοήθειά του στο τμήμα: " Δεν χρειαζόταν το τμήμα μπάσκετ για να είναι κοντά. Είναι καθημερινά κοντά σε όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Πολλές φορές στο παρελθόν έχει βρεθεί κοντά σε όλα τα τμήματα. Η παρουσία ενός τόσο ισχυρού άντρα σε ένα νεοσύστατο τμήμα βοηθάει ιδιαίτερα. Παίρνουμε δύναμη από την παρουσία".

Για τα σενάρια που φέρουν τις Εβίνα Μάλτση και Στέλλα Καλτσίδου προ των πυλών του Ολυμπιακού: " Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε μπει σε κάποια διαδικασία αναπροσαρμογής του ρόστερ. Έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας για να κάνουμε οργανωμένα τις όποιες κινήσεις. Η κόουτς, το επιτελείο της και η διοίκηση θα πάρουν τις όποιες αποφάσεις. Τα δύο συγκεκριμένα ονόματα είναι λογικό να "παίζουν" αυτή τη στιγμή αφού μιλάμε για καταξιωμένες παίκτριες. Δεν βιαζόμαστε πάντως. Ο προγραμματισμός θα γίνει, όπως πρέπει".

Για τον γυναικείο αθλητισμό: " Είναι πάρα πολύ δύσκολο να συνδυαστούν οι ρόλοι μιας γυναίκας. Δυστυχώς οι απολαβές τους είναι πολύ διαφορετικές, που τις αναγκάζει να έχουν μία ακόμη δουλειά, είτε full time είτε part time. Δυστυχώς μια αθλήτρια δεν μπορεί να ζήσει μόνο από αυτό. Τα ποσά διαφέρουν πολύ από τους άντρες που αγωνίζονται σε επαγγελματικό επίπεδο".

Για τον δεύτερο τελικό στο "Παύλος Γιαννακόπουλος" και τα μέτρα ασφαλείας: " Στο μέτρο που μπορούσαν να υπάρχουν θεωρώ ότι ήταν καλά. Η παρουσία της Αστυνομίας ήταν επαρκής. Τα προβλήματα δεν ήταν από την πλευρά της. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο την ευθύνη την έχει οι διαιτητές και ο κομισάριος. Όταν υπάρχουν υβριστικά συνθήματα ή ρίψη αντικειμένων, οι διαιτητές πρέπει να επέμβουν. Αυτό είναι που δεν έγινε την Κυριακή. Ο Παναθηναϊκός και οι διαιτητές κώφευαν στον τελικό. Το μόνο που μπορώ να πω είναι να δουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού το video. Ο αγώνας δεν διεκόπη γιατί οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έβριζαν μόνο.

Έχει πέσει μέσα στον αγωνιστικό χώρο μπουκάλι με μπύρα. Έσκασε κοντά στα πόδια μου. Πήγα να το δώσω στη γραμματεία κι ήρθε άνθρωπος του Παναθηναϊκού να μου το πάρει με το ζόρι από τα χέρια. Ζήτησα από τους διαιτητές να κάνουν συστάσεις, να εφαρμοστούν οι κανονισμοί. Έπεσαν αναπτήρες. Δεν έγινε τίποτα. Υπήρχαν εν χορώ υβριστικά συνθήματα. To παιχνίδι έπρεπε να είχε σταματήσει πολύ νωρίτερα, με τους διαιτητές να μην κάνουν το παραμικρό . Δεν ξέρω τελικά ποιος είναι ο κανονισμός, που εφαρμόζεται. Δεν γίνεται το σωματείο μας να δέχεται ποινές για τσίχλες και τώρα να γίνεται "βροχή" ρίψης αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο και να μην γίνεται κάτι.

Δεν διαφαινόταν κάτι τέτοιο. Όταν το προηγούμενο παιχνίδι έχει λήξει με νταμπλ σκορ, δεν πιστεύω ότι θα γίνουν όλα αυτά. Ήταν ένα παιχνίδι όπου εκ των πραγμάτων έχει φανεί η διαφορά δυναμικοτήτας των δύο ομάδων. Η απάντησή μου είναι να δουν όλοι το video ξανά. Δεν έχω κουνηθεί από τον πάγκο, μέχρι τη στιγμή που άρχισαν τα υβριστικά συνθήματα στα τέλη της τρίτης περιόδου. Σηκώθηκα γιατί δεν πίστεψα πως ο διαιτητής συνεχίζει το παιχνίδι, ενώ γίνονται όλα αυτά. Αν θεωρείται πρόκληση να ζητήσω κάτι, μέσω της ιδιότητάς μου, τότε τι να πω;"

Για το αν ο Ολυμπιακός θα ζητήσει να μην ξαναγίνει παιχνίδι στο "Παύλος Γιαννακόπουλος" : " Δεν μπορώ να μπω σε μια διαδικασία να λέω ότι δεν θα κατέβει η ομάδα και να εκβιάζω κάποια κατάσταση. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να εφαρμοστούν οι κανονισμοί σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο παιχνίδι. Έπειτα από αυτό θα δρομολογηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες. Σίγουρα όμως δεν μπορούν να επαναληφθούν τέτοιες συνθήκες σε αυτό το γήπεδο. Περιμένω από τη Μεγάλη Δευτέρα το πρωί να πάρει κάποιος μία θέση. Κι η μοναδική θέση που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι ότι κάποιος προκάλεσε".

Για το κομμάτι της ανακοίνωσης του Παναθηναϊκού που αναφέρει πως άνθρωπος του Ολυμπιακού πέταξε στα σκουπίδια τα λαβαράκια: " Είναι αστείο να κάτσω να απαντήσω σε αυτό το πράγμα".

Για τις παίκτριες και πως βίωσαν την κατάσταση: " Το πιο τραγικό απ όλα, από αυτά που βίωσαν, είναι μια αηδία. Γίνονταν μούσκεμα από τα φτυσίματα. Αυτό είναι μια ντροπή και αηδία. Είναι άνανδρα πράγματα αυτά. Είναι αντιμετώπιση γυναικείας ομάδας; Τραμπουκισμό σε γυναίκα; Να φτύνεις μια γυναίκα όταν πάει να σουτάρει τρίποντο;"

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ