Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Τσιλιγκίρη: "Απίστευτη η προπαγάνδα τους για την Μάλτση"

Τσιλιγκίρη: "Απίστευτη η προπαγάνδα τους για την Μάλτση"
EUROKINISSI

Η Διευθύντρια Επικοινωνίας του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, πήρε θέση τόσο για την τιμωρία στο θέμα της Εβίνας Μάλτση, όσο και για την καθυστέρηση στο ματς με τον Παναθλητικό.

Το ΑΣΕΑΔ αποφάσισε τον μηδενισμό των "ερυθρολεύκων" για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, δικαιώνοντας τους "πράσινους" για την ένσταση που είχαν καταθέσει για την συμμετοχή της Εβίνας Μάλτση. Η Διευθύντρια Επικοινωνίας του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, πήρε θέση τόσο για την τιμωρία των πρωταθλητών στο συγκεκριμένο θέμα, όσο και για την καθυστέρηση στην έναρξη του αγώνα κόντρα στον Παναθλητικό , επισημαίνοντας πως υπάρχει μεγάλη προπαγάνδα, μιλώντας στο Δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά.

Σε ότι αφορά την ιστορία με την ένσταση του ΠΑΟ στο ΑΣΕΑΔ και την πρωτοφανή απόφαση που εξέδωσε αυτό, η κ. Τσιλιγκίρη υπογράμμισε ότι: «Όλο αυτό το θέμα έχει ξεκινήσει από πολύ πριν, όταν σωματεία ξεκινάνε και πριν μπουν στο γήπεδο έχουν βάλει προφανώς επιτελείο δικηγόρων για να γράψουν μια ένσταση... πρωτοφανή! Το θέμα έχει ξεκινήσει με μια πρωτοφανή ένσταση η οποία ορθώς η ομοσπονδία απορρίπτει και αναφέρομαι στην περίπτωση της Εβίνας Μάλτση, οπού προφανώς το θυμάμαι σαν τώρα και ευτυχώς υπάρχουν και κάμερες, οπού ο υπεύθυνος του Παναθηναϊκού εκείνη την ώρα, με ένα κινητό στο χέρι κάθονταν και διάβαζε αυτά που του είχαν γράψει στο κινητό, τα οποία.... αν είναι δυνατόν, έρχεται η Δικαιοσύνη, να αποφασίσει ότι ένα δημοσίευμα, είναι ισχυρότερο από την έκθεση του γιατρού στην οποία το δημοσίευμα αναφέρεται! Και αυτό το πράγμα είναι πρωτοφανές. Και πανηγυρίζουμε για αυτό το πράγμα. Λυπάμαι πάρα πολύ».

Στην συνέχεια, επισήμανε ότι: «Το θέμα δεν είναι η απόφαση του ΑΣΕΑΔ γιατί όλοι έχουν την απορία… και γιατί εκείνη την στιγμή μια ομάδα η οποία κατέθετε μια ένσταση που σύμφωνα με την δική της άποψη υπάρχει αντικανονική συμμετοχή. Επειδή λοιπόν πληροφορηθήκαμε όπως και έπρεπε εκείνη τη στιγμή, όλοι οι άνθρωποι που ήμασταν στον πάγκο, το λόγο για τον οποίο κατατέθηκε αυτή η ένσταση... συγγνώμη αλλά δεν υπήρχε πουθενά, μα πουθενά, ότι η συγκεκριμένη αθλήτρια είναι τραυματίας, όπως και δεν υπάρχει, γιατί δεν ήταν τραυματίας! Για ποιον λόγο λοιπόν να μην την χρησιμοποιήσει η προπονήτρια μας; Την ώρα που οι γιατροί, ο γιατρός της Εθνικής, ο γιατρός της ομάδας μας, ο οποίος εντάξει θα πεις ο γιατρός της ομάδας μας δεν είναι γιατρός της Εθνικής, συμπληρωματικά όμως βεβαιώνει ότι η αθλήτρια ήταν υγιής. Όταν ο ίδιος ο γιατρός της Ομοσπονδίας, δεν μας έχει ενημερώσει... Γιατί ο άνθρωπος όταν την εξέτασε ήταν υγιέστατη και δεν κόπηκε, όπως όλοι λένε, λόγω προβλήματος τραυματισμού. Δεν ήταν τραυματίας άρα γιατί να μην την χρησιμοποιήσει η κόουτς; Ανήκουστο!»

Εξηγώντας ακόμα πώς: «Η προπαγάνδα για μια από τις μεγαλύτερες αν όχι τη μεγαλύτερη αθλήτρια του ελληνικού μπάσκετ, που κανονικά θα έπρεπε να προσέχουν πολύ πριν την βάλουν στο στόμα τους, είναι απίστευτη. Στη θέση της, στη 12αδα ο προπονητής της Εθνικής επέλεξε σε ένα παιχνίδι στη Ρωσία, χωρίς καμιά βαθμολογική σημασία (γιατί θα έπρεπε να χάσουμε με πάνω από 40 πόντους), να πάρει άλλη παίκτρια! Και θα το πω γιατί έχει πολύ μεγάλη σημασία... ο προπονητής της Εθνικής κάλεσε 14 αθλήτριες, όχι 12 αλλά 14 στην αποστολή για τα δύο ματς. Επέλεξε μια 12αδα για το παιχνίδι με τη Βουλγαρία. Έπαιξε η ομάδα, κέρδισε και μετά επέλεξε μια άλλη 12αδα για το παιχνίδι με τη Ρωσία. Εκεί επέλεξε να δώσει την ευκαιρία σε νεαρότερες παίκτριες, η μία μάλιστα τυγχάνει να είναι αθλήτρια του Παναθηναϊκού, η Διέλα!»

«Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε αθλητικό σωματείο»

Η Χριστίνα Τσιλιγκίρη ξεκαθάρισε ότι: «Το μόνο εύκολο, με όλους αυτούς που ασχολούνται, τους πρωταθλητές του πληκτρολογίου, το μόνο εύκολο είναι να παίρνεις ένα μικρόφωνο, να παίρνεις ένα πληκτρολόγιο και να αρχίζεις να γράφεις ό,τι μπαρούφα σου έρθει. Πράγμα το οποίο το βλέπουμε. Δικιά μας επιλογή είναι να μην ασχολούμαστε καθημερινά με αυτά που γράφονται, επειδή έχουμε όχι μόνο ανωτερότητα αλλά έχουμε και πραγματικά ήθος. Να μην ασχολούμαστε κάθε ημέρα, να παίρνουμε ένα μικρόφωνο και να απαντάμε και να μιλάμε. Εμείς ασχολούμαστε με αυτό που ξέρουμε να κάνουμε καλύτερα, να κερδίζουμε μέσα στο γήπεδο, όπως και γίνεται από όλα τα τμήματα του Ολυμπιακού, να κερδίζουν μέσα στα γήπεδα. Όποιοι θέλουν να ασχοληθούνε και να αλλάξουν επάγγελμα, μπορούν να αλλάξουν και τον τίτλο του σωματείου τους και από αθλητικό σωματείο να λέγεται δικαστικό σωματείο ή οτιδήποτε άλλο θέλει... Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε αθλητικό σωματείο!»

«Ας σπαταλήσουν τον χρόνο τους για το καλό των ομάδων τους και όχι για προπαγάνδα»

Δίνοντας μια συμβουλή στους «αιώνια» αποτυχημένους που δεν ξέρουν τι θα πει νίκη στο γήπεδο και σχολιάζοντας πώς: «Τον τελευταίο καιρό, τα τελευταία χρόνια μάλλον θα πω, γιατί δεν είναι μόνο του Ερασιτέχνη, είναι σε όλα, όλοι αυτοί οι πρωταθλητές του πληκτρολογίου, πραγματικά το έχουν αναγάγει σε υψηλή επιστήμη αυτό! Η παραποίηση, της παραποίησης, ω παραποίηση!!! Παίρνω τη φράση, την αλλάζω, την κόβω, κάνω ένα πρωτοσέλιδο και εννοείται ο κόσμος δεν φταίει. Πραγματικά αν όλο αυτό το χρόνο που σπαταλούν όλοι αυτοί -γιατί δεν είναι μόνο μια μερίδα, είναι αρκετοί πίσω από όλη αυτή την ιστορία- αν σπαταλούσαν αυτό το χρόνο για να φτιάξουν καλύτερες ομάδες, πραγματικά ο αθλητισμός στην Ελλάδα θα ήταν σε καλύτερο επίπεδο και όχι σε αυτά τα χάλια τα οποία βλέπουμε».

Το τι ακριβώς έγινε στο παιχνίδι με τον Παναθλητικό

Σε ό,τι αφορά το ταξίδι στη Θεσσαλονίκη για το ματς με τον Παναθλητικό, εξήγησε πώς: « Όλοι όσοι έχουν ασχοληθεί με το θέμα, θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι για να φύγει η αποστολή μιας ομάδας και να παίξει έναν εκτός έδρας αγώνα υπάρχει έκθεση με όλο το δρομολόγιο το οποίο θα ακολουθήσει η ομάδα και μετά υπάρχει η σχετική συνεννόηση με τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες ορθώς φροντίζουν για την ασφάλεια της αποστολής. Όταν λοιπόν οι συστάσεις όλων αυτών των αστυνομικών Αρχών είναι να αποφύγουμε να ταξιδέψουμε το Σάββατο, το οποίο είναι απόλυτα λογικό, γιατί διεξάγεται ένας τελικός στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με μετακίνηση 1200 οπαδών του Παναθηναϊκού από την Αθήνα...»

Αναφορικά με την καθυστέρηση λόγω καιρικών συνθηκών και "εμποδίων" στο δρόμο, η Χριστίνα Τσιλιγκίρη υπογράμμισε ότι «Επειδή έχω ακούσει τα πάντα από χθες, πρέπει να σχολιάσω και κάτι για τα ταξί. Το λεωφορείο μας περίμενε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Αλλά είχε γίνει ένα ατύχημα στον περιφερειακό, οπότε πάρα πολύ γρήγορα πάρθηκε η απόφαση να πάρουμε ταξί για να μπορέσουμε να διασχίσουμε πιο ευέλικτα την πόλη, ενώ το λεωφορείο ακολουθούσε από πίσω. Οπότε δεν ισχύει ότι δεν είχε προβλεφθεί και το λεωφορείο, όπως κάποιοι άλλοι κάνουν και έρχονται στα γήπεδα. Είναι πολύ διαφορετικό να σε εμποδίζουν οι καιρικές συνθήκες και να μην μπορείς να φτάσεις στον προορισμό σου και τελείως διαφορετικό να ξεχάσει ένα σωματείο να δηλώσει την συμμετοχή της ομάδας, με αποτέλεσμα να πέσει κατηγορία».

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ