Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός με τη ματιά των ειδικών

Το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός με τη ματιά των ειδικών

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Ολυμπιακό (24/10, 16:00) στο πρώτο ντέρμπι "αιωνίων" στην ιστορία της Α1 Γυναικών, με τον Άρη Μαυρίδη (κόουτς του Κρόνου Αγ. Δημητρίου) και τον Γιώργο Κάββουρα (κόουτς του Άρη Πετρούπολης) να αναλύουν τις δύο ομάδες για λογαριασμό του Sport24.gr

Το πρώτο ντέρμπι "αιωνίων" στην Α1 Γυναικών προέκυψε πολύ νωρίς φέτος αφού το απόγευμα του Σαββάτου (24/10, 16:00) ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στο "Παύλος Γιαννακόπουλος". Οι δύο ομάδες, που έχουν το 2/2 έως τώρα, ψάχνουν την τρίτη διαδοχική τους νίκη στο πρωτάθλημα, για να αποκτήσουν πλεονέκτημα όσον αφορά την κατάληψη της πρώτης θέσης στη regular season.

Λίγες ώρες πριν το παρθενικό τζάμπολ σε αγώνες των δύο "αιωνίων", το Sport24.gr ζήτησε τη βοήθεια των ειδικών για να αποκρυπτογραφήσει την αγωνιστική εικόνα του ντέρμπι. Ο Άρης Μαυρίδης (προπονητής του Κρόνου Αγ. Δημητρίου) και ο Γιώργος Κάββουρας (προπονητής του Άρη Πετρούπολης) αναλύουν τα "συν" και τα "πλην" του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, σε ένα παιχνίδι που έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα όλων, στην 3η αγωνιστική της Α1 Γυναικών.

"Το χαμηλό σκορ βολεύει τον Παναθηναϊκό"

Ο Κρόνος Αγ. Δημητρίου προέβαλε σημαντική αντίσταση στον Παναθηναϊκό την προηγούμενη εβδομάδα, με τις "πράσινες" να κατακτούν τους δύο βαθμούς της νίκης μετά από πολλή προσπάθεια. Ο προπονητής των νεοφώτιστων αναφέρθηκε στο σημερινό ντέρμπι λέγοντας πως " ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλός στο "πέντε εναντίον πέντε" γιατί έχει γκαρντ που δημιουργούν και εκτελούν", πριν επισημάνει ότι " στην άμυνα, πρόκειται για μία ομάδα που παρουσιάζεται συγκεντρωμένη".

Το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός με τη ματιά των ειδικών
INTIME SPORTS

ο Πέτρος Πρέκας επιλέγει πολύ το πικ εν ρολ με τη Λολίτα Λύμουρα σε ρόλο βασικού δημιουργού. Από εκεί και πέρα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα "κλειδώματα" της Νταϊάνα Ντέλβα στο κεντρικό ποστ, μέσα από high - low συνεργασίες, είτε με την Σοφία Κυριακοπούλου είτε με κάποιο γκαρντ. Η βασική σέντερ του "τριφυλλιού" προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη δύναμή της μέσα στη ρακέτα, πλην όμως δεν της αρέσει να παίρνει την μπάλα στο low post".

Ποιο θα είναι το αντίδοτο του Ολυμπιακού στο μαρκάρισμά της; " Οι "ερυθρόλευκες" έχουν πιο γεμάτο ρόστερ και περισσότερες λύσεις, οπότε μπορούν να χρησιμοποιήσουν πάνω της δύο ή τρεις παίκτριες. Δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τη φθορά των φάουλ, εν αντιθέσει με τον Παναθηναϊκό που δεν έχει αντίστοιχη λύση πίσω από την Αμερικανίδα".

Το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός με τη ματιά των ειδικών
INTIME SPORTS

ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να ανοίξει τον ρυθμό, να πάει σε γρήγορες επιθέσεις και πολλές κατοχές. Έχει το βάθος για να υποστηρίξει αυτό το στυλ παιχνιδιού, ειδικά από τη στιγμή που το ροτέισον του Παναθηναϊκού δεν είναι τόσο μεγάλο. Αν το παιχνίδι πάει σε χαμηλό σκορ πάντως, το "τριφύλλι" είναι αυτό που θα έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Μην ξεχνάμε άλλωστε και την έδρα, που παίζει πάντα ρόλο σε τέτοια παιχνίδια".

Το τελευταίο ερώτημα είχε να κάνει με την άμυνα ζώνης που μπορεί να επιστρατεύσει ο Πέτρος Πρέκας για να περιορίσει τη φθορά της Νταϊάνα Ντέλβα. Επ αυτού ο προπονητής του Κρόνου Αγ. Δημητρίου είχε να πει πως " θα παίξει κι αυτό το χαρτί αν δει ότι η Αμερικανίδα έχει πρόβλημα με τα φάουλ, ειδικά αν οι διαιτητές επιλέξουν να σφυρίξουν τις επαφές. Εκεί είναι ένα στυλ που βολεύει ξεκάθαρα τον Ολυμπιακό. Παρόλ' αυτά ενέχει μεγάλο ρίσκο αυτή η επιλογή αφού οι "ερυθρόλευκες" έχουν παίκτριες που απειλούν με συνέπεια το αντίπαλο καλάθι από την περιφέρεια, κυρίως με τις Εβίνα Σταμάτη και Μαριρόζα Μπόνη, αλλά δευτερευόντως και με την Χέιλι Κριστόφερσον, που αρέσκεται να σουτάρει από την κορυφή".

"Περισσότερες λύσεις και επιλογές ο Ολυμπιακός"

Το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός με τη ματιά των ειδικών
INTIME SPORTS

υπερτερεί σε βάθος και επιλογές σε κάθε θέση. Είναι μια ομάδα πολύ δεμένη γιατί δεν έχει κάνει πολλές αλλαγές, πλην της Χέιλι Κριστόφερσον και της Όλγας Χατζηνικολάου που ήρθαν το καλοκαίρι. Η δεύτερη μάλιστα ξέρει τα περισσότερα κορίτσια από την Εθνική ομάδα, οπότε δεν ήταν δύσκολο να προσαρμοστεί στα δεδομένα".

Εστιάζοντας στο αγωνιστικό πλεονέκτημα της ομάδας της Ελένης Καπογιάννη είχε να πει πως " της αρέσει πολύ να τρέχει το γήπεδο, είτε με πρωτεύοντα είτε με δευτερεύοντα αιφνιδιασμό. Σε αυτό βοηθάει πολύ το γεγονός πως η Χέιλι Κριστόφερσον είναι εξαιρετική στον αιφνιδιασμό, κομμάτι του παιχνιδιού που μας "πλήγωσε" περισσότερο από κάθε άλλο στο μεταξύ μας παιχνίδι".

Του ζητήσαμε να μας αναλύσει περαιτέρω τα χαρακτηριστικά της νέας ξένης του Ολυμπιακού, για να απαντήσει: " Είναι rookie και έχει πολλή διάθεση σε άμυνα και επίθεση. Παλεύει με πάθος σε κάθε φάση και σαφώς θέλει να αποδείξει κάποια πράγματα. Είναι πολύ κινητική μακριά από το καλάθι, τρέχει καλά το γήπεδο (στοιχείο που το κάνει καλύτερα ακόμη και από τις "κοντές" και μπορεί να απειλήσει με σουτ από την περιφέρεια".

Το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός με τη ματιά των ειδικών
INTIME SPORTS

στην αθλητικότητα του Παναθηναϊκού, ο οποίος είναι μία πολύ καλά γυμνασμένη ομάδα. Έχει παίκτριες που μπορούν να πιέσουν την μπάλα, να "σπάσουν" τα σκριν και να βγουν πρώτες σε κάθε μπάλα. Εκεί όπου πάντως θα γίνει τιτανομαχία είναι κοντά στο καλάθι ανάμεσα στην Λικέντρα Τζόνσον και την Νταϊάνα Ντέλβα".

Εστιάζοντας περισσότερο στο "τριφύλλι" είχε να πει πως " έχει τον ίδιο προπονητή και δουλεύει με την ίδια λογική για δεύτερη σερί χρονιά. Αυτό απέδωσε σημαντικά πέρσι, οπότε φέτος θα δούμε κάτι παραπάνω σε αγωνιστικό επίπεδο. Η Τούλα Καλέντζου είναι η πιο έμπειρη παίκτρια και μαζί με τη Λολίτα Λύμουρα κάνουν τη διαφορά στην περιφέρεια. Αν ο Παναθηναϊκός είναι εύστοχος από τα 6μ75, τότε θα έχει το προβάδισμα για τη νίκη", ενώ ολοκλήρωσε λέγοντας: " Αν πάλι ο Ολυμπιακός έχει καλά ποσοστά, κυρίως με τη Μαριρόζα Μπόνη και εκμεταλλευτεί την υπεροχή του στο "4", τότε θα έχει το πάνω χέρι για να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα".

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ