Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Σωτηρίου: "Τζόνσον και άμυνα"

Σωτηρίου: "Τζόνσον και άμυνα"

Η Κατερίνα Σωτηρίου μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ για το επερχόμενο ντέρμπι του Πρωτέα Βούλας με το Ελληνικό (26/10, 16:00), για την τέταρτη αγωνιστική της Α1 Γυναικών.

Το ντέρμπι του Πρωτέα Βούλας με το Ελληνικό (26/10μ 16:00) συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα, στην τέταρτη στροφή της Α1 Γυναικών. Μία εκ των σταρ των "κυανέρυθρων", η Κατερίνα Σωτηρίου μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ για την αναμέτρηση με τους πρωταθλητές, αλλά και τα όσα έζησε στο εξωτερικό τα προηγούμενα χρόνια.

- Να κάνουμε την αρχή από το ντέρμπι της Κυριακής;

" Είναι σίγουρα ένα μεγάλο ντέρμπι, ανάμεσα στις ίσως δύο καλύτερες ομάδες φέτος στο πρωτάθλημα. Το Ελληνικό έχει το προβάδισμα πιστεύω. Είναι ο περσινός νταμπλούχος και θέλει να στηρίξει τις περσινές επιτυχίες της ομάδας. Θεωρώ ότι από πέρυσι δυνάμωσε και έχει καλύτερη ομάδα, αλλά από την άλλη πιστεύω πως το ίδιο ισχύει και για εμάς. Ίσως η διαφορά τελικά να είναι το βάθος των πάγκων. Στο παιχνίδι πέντε εναντίον πέντε υπάρχει ισορροπία".

- Ποια πιστεύεις ότι θα είναι τα κλειδιά της αναμέτρησης, αν υπάρχουν τέτοια;

" Ίσως στο κλειδί της αναμέτρησης να είναι η Τζόνσον. Η δική της απόδοση μπορεί να κρίνει πολλά, όπως και η άμυνα που θα παίξουμε απέναντί της. Όπως σημαντική μπορεί να αποδειχθεί και η δική μας ξένη, η Μπράβαρντ, η οποία σιγά-σιγά προσαρμόζεται και μπορεί να μας βοηθήσει πολύ. Έτσι κι αλλιώς οι δύο ομάδες έχουν ποιότητα και θα είναι ένα καλό παιχνίδι για τους φιλάθλους που ελπίζω να έρθουν να το δουν. Είναι καλό να υπάρχουν τέτοιοι αγώνες για το ελληνικό πρωτάθλημα".

- Στο παρκέ θα βρεθείτε αρκετές διεθνείς αθλήτριες. Είτε δίπλα η μία στην άλλη, είτε απέναντι. Αυτό πόσο ξεχωριστό είναι για σένα;

" Ναι… Θα βρεθούμε αρκετές παίκτριες που έχουμε συνυπάρξει ή συνυπάρχουμε στην Εθνική Ομάδα. Πιστεύω ότι θα είναι πιο ιδιαίτερο για τους απ’ έξω, για τον κόσμο να μας δουν στο ίδιο παρκέ. Έχουμε καλές σχέσεις μεταξύ μας, έχουμε συνεργαστεί στην Εθνική Ομάδα, αλλά την Κυριακή θα δει και πως η καθεμία θα προσπαθήσει να διεκδικήσει αυτό που της αξίζει και το καλύτερο για την ομάδα της. Σίγουρα, είναι δύο διαφορετικές οπτικές γωνίες η δική μας και του κόσμου που θα παρακολουθεί την αναμέτρηση".

- Σε μια εποχή που οι περισσότεροι στρέφουν το βλέμμα στο εξωτερικό, εσύ ακολούθησες την αντίστροφη πορεία. Ο λόγος; Είσαι ευχαριστημένη από αυτή σου την απόφαση;

" Έζησα το όνειρό μου και συνεχίζω εδώ, γιατί ο Πρωτέας μου έκανε μια πολύ καλή πρόταση και προσπαθεί όσο μπορεί να δουλέψει υπό επαγγελματικές συνθήκες. Είναι μια πολύ καλή προσπάθεια και κάτι που εκτίμησα όταν επέστρεψα στην Ελλάδα. Ήταν ο λόγος που έκανε να γυρίσω πίσω και να δουλέψω εδώ τόσο ατομικά, όσο και με την ομάδα μου. Η αλήθεια είναι πως το εξωτερικό ήταν ένα όνειρο, είδα άλλες καταστάσεις, αλλά από την άλλη δεν βρήκα και τις ιδανικές συνθήκες σε κάποιες περιπτώσεις. Δεν αποκλείω όμως στο μέλλον να αγωνιστώ και πάλι στο εξωτερικό. Αυτή τη στιγμή όμως στον Πρωτέα υπάρχει μια καλή κατάσταση. Ένα από τα θετικά τα οποία βρήκα επιστρέφοντας στην Ελλάδα σε ότι αφορά το πρωτάθλημα είναι τα πλέι οφ. Ήταν ένα καλό βήμα για το πρωτάθλημα της Α1 μπροστά, ένα σημαντικό βήμα μπροστά".

- Είσαι από τις σταθερές παρουσίες στην Εθνική Ελλάδας, ενώ έχεις δώσει το… "παρούσα" και σε αγώνες 3Χ3. Τι σημαίνει για σένα;

" Είμαι μέλος της Εθνικής Ομάδας και είμαι αληθινά περήφανη γι’ αυτό. Δεν αισθάνομαι ότι έχω δώσει ότι μπορώ ή ότι θα ήθελα στην Εθνική Ομάδα, αλλά θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίζω να προσφέρω όσο μπορώ και ίσως στο Ευρωμπάσκετ που έρχεται το καλοκαίρι να μπορώ να δώσω περισσότερα. Είναι κάτι που το περιμένω! Όσο για το 3Χ3 ήταν μια τελείως διαφορετική εμπειρία. Η τιμή να αγωνίζεσαι για την Ελλάδα είναι εξίσου μεγάλη, αλλά το παιχνίδι είναι διαφορετικό. Πιο γρήγορο, πολύ πιο δυνατό και σε πιο δύσκολες συνθήκες, καθώς οι αγώνες είναι σύντομοι, αλλά με μεγάλη ένταση και αρκετοί σε μία μέρα, ενώ γίνονται και έξω, κάτι που επηρεάζει πολύ τους αθλητές. Και σε ότι αφορά τις καιρικές συνθήκες, αλλά και σε ότι αφορά τα γήπεδα. Πάντως χάρηκα πολύ την εμπειρία στο 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Αθήνα, στο Ζάππειο. Ήταν ξεχωριστή".

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ