Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

"Στόχος του Αθηναϊκού η συνέπεια κι η επιστροφή στην Ευρώπη"

"Στόχος του Αθηναϊκού η συνέπεια κι η επιστροφή στην Ευρώπη"

Τον απολογισμό της σεζόν που ολοκληρώθηκε αλλά και τους υψηλούς στόχους που μπαίνουν για το μέλλον ανέλυσαν σε συνέντευξη Τύπου η διοίκηση του γυναικείου τμήματος του Αθηναϊκού και ο χορηγός της ομάδας

Τον απολογισμό της περασμένης χρονιάς αλλά και τους μελλοντικούς στόχους της ομάδας έκανε ο Γαβρίλος Καλογερόπουλος, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του μεγάλου χορηγού της ομάδας, της KIMBO.

Ο προπονητής Αθηναϊκού, Γαβρίλος Καλογερόπουλος ανέφερε αρχικά: " Θέλω να σας πω ότι είμαι ευτυχισμένος από πέρυσι με αυτό που σχεδιάσαμε και αυτό που καταφέραμε. Τέτοια εποχή πέρυσι όλοι μίλαγαν ότι ο Αθηναϊκός θα διαλυθεί, η αποχώρηση των Σουηδών θα φέρει το τέλος του και ότι πλέον δεν έχει καμία τύχη. Μαζευτήκαμε λοιπόν κάποιο φίλοι, συζητήσαμε, είπαμε ότι αγαπάμε αυτή την ομάδα και ο καθένας να βοηθήσει όπως μπορεί. Τότε βρέθηκε η καλή μας η νεράιδα και μας έφερε την Kimbo. Μιλήσαμε, είπε ότι θα μας βοηθήσει, φτιάξαμε ένα πλάνο, ένα πλάνο που δεν ήταν να καταλήξουμε τρίτοι και να πάμε στο Final4 αλλά να έχουμε υγεία και να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας διατηρώντας τον Αθηναϊκό ζωντανό. Αυτό που κάναμε πέρυσι το ίδιο πράγμα θα κάνουμε και φέτος.

Ο Αθηναϊκός δεν έχει στόχο να κατακτήσει το πρωτάθλημα, θέλει να είναι αξιοπρεπείς, ανταγωνιστικός, συνεπής και φερέγγυος προς όλους όσους θα συνεργαστούν με το σύλλογο. Επειδή όταν μιλάμε για τον Αθηναϊκό μιλάμε για την πιο πετυχημένη ομάδα στο χώρο του γυναικείου μπάσκετ, γιατί μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι η μόνη ομάδα που έχει καταφέρει να πάρει ευρωπαϊκό τίτλο. Μακάρι αυτό να το καταφέρουν και άλλοι. Εμείς έχουμε πλέον ένα πολύ μεγάλο brand name στο πλευρό μας και μακάρι να καταφέρουμε να παίξουμε και πάλι στην Ευρώπη. Δεν θεωρώ ότι είναι πολύ μακρινός στόχος.

Ο δικός μου στόχος είναι ο Αθηναϊκός να κάνει reunion. Να φωνάξει όλες τις παίκτριες και όσους συμμετείχαν σε εκείνη την πορεία και όταν θα παίξει ξανά το πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι να τους φιλοξενήσει στην Εργάνη και να είναι μια γιορτή της επανόδου του Αθηναϊκού στην Ευρώπη. Αυτό είναι το μοναδικό όνειρο που έχω τώρα και κάπως έτσι θα τελειώσω κιόλας μετά από δυο τρία χρόνια. Δεν νομίζω ότι το μπάσκετ με χρειάζεται παραπάνω. Είμαι γεμάτος και ευτυχισμένος.

Από κει και πέρα για φέτος θα γίνει μια προσπάθεια ο Αθηναϊκός να κρατήσει τον περσινό του κορμό, θα μείνουν οι μικρές μας όλες, η Βάσω η Δασκαλοπούλου ανανέωσε και πιστεύω και όλα τα άλλα κορίτσια που είναι στο πρόγραμμα να μείνουν θα μείνουν και θα συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε πέρυσι. Αν μπορούμε να πάμε και λίγο καλύτερα θα είμαστε ευτυχισμένοι αλλά και λίγο παρακάτω να πάμε αυτό που θέλουμε είναι να είμαστε συνεπείς και φερέγγυοι.

Η προσθήκη πέρυσι της Ζωής Κεχαγιά είναι κάτι το εκπληκτικό, είναι μια κοπέλα που συνδέει τον παλιό Αθηναϊκό με τον καινούργιο, είναι μια κοπέλα που πήρε το ευρωπαϊκό και θα ήθελα πάρα πολύ να έχω άλλη μια κοπέλα που το πήρε και πιστεύω ότι σιγά σιγά θα μπορέσουμε να χτίσουμε ένα Αθηναϊκό με υγεία. Θα φτάσουμε μέχρι εκεί που μπορούμε. Αν σκεφτείς ότι η Δώρα Παντέλη έφυγε απλήρωτη και όμως ξαναγύρισε στο σύλλογο καταλαβαίνεις πόσα πολλά έχουν αλλάξει για να ξαναγυρίσει μετά από ένα χρόνο. Αυτό είναι το καλύτερο παράδειγμα που μπορούμε να φέρουμε".

Ο Θεόδωρος Μπατής (υπεύθυνος KIMBO), πρόσθεσε με την σειρά του: " Είμαστε στη ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε και επίσημα την χορηγία της Kimbo στην Αθηναϊκό. Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς που για δεύτερη χρονιά ενισχύουμε το συγκεκριμένο σωματείο. Η Kimbo στην Ιταλία ενεργοποιείται σε 18 ποδοσφαιρικές ομάδες κάτι που μας δίνει μεγάλη τεχνογνωσία. Γιατί στον Αθηναϊκό; Ο Αθηναϊκός είναι η μοναδική Ελληνική γυναικεία ομάδα η οποία έχει καταρρίψει το ρεκόρ γκίνες με 105 συνεχόμενες νίκες, είναι η μοναδική γυναικεία Ελληνική ομάδα που έχει κατακτήσει triple crown, είναι υγιής ομάδα και είναι η ομάδα που φέτος είχε αξιόλογη πορεία, προσβλέπει στο μέλλον και έχει και Ευρωπαϊκά όνειρα. Όλα αυτά μαζί συνδυάστηκαν και πιστεύω ότι το μέλλον μας ανήκει".

Ο Μάνος Τραγουλιάς, ο αντιπρόεδρος του Αθηναϊκού, συμπλήρωσε: " Εκ μέρους της διοίκησης του Αθηναϊκού θέλω να ευχαριστήσω την Kimbo που για δεύτερη χρονιά θα είναι στο πλευρό μας. Θέλω να την ευχαριστήσω ακόμα παραπάνω καθώς με το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που υπάρχει στον αθλητισμό δεν υπάρχουν μεγάλες εταιρίες να στηρίξουν τις προσπάθειες των ομάδων. Εμείς λόγω του ότι υπάρχει μια σταθερότητα και αξιοπιστία από πέρυσι, τα βάλαμε κάτω με τον Κώστα και τον Ηλία τον Πετρόπουλο και συμφωνήσαμε (χωρίς να φύγουμε χιλιοστό από τη γραμμή μας) και το ίδιο θα συνεχίσουμε και φέτος. Το Ευρωπαϊκό όνειρο είναι κάτι μακροπρόθεσμο που μακάρι να γίνει. Εύχομαι η καινούργια χρονιά να είναι το ίδιο επιτυχημένη με την προηγούμενη".

Ο Ηλίας Πετρόπουλος, ο Πρόεδρος της KIMBO, είπε με την σειρά του: " Εγώ θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που είναι στην Kimbo και συμβάλλανε ώστε να ανανεωθεί η συνεργασία και περισσότερο τον κύριο Μπατή αυτό όμως που θέλω να διευκρινίσω είναι ότι η Kimbo είναι χορηγός του Αθηναϊκού. Ο Αθηναϊκός είναι ένα τεράστιο σωματείο δεν ανήκει σε κανέναν, ανήκει στην ιστορία του και στην εκάστοτε διοίκηση. Δεν θα χρησιμοποιήσουμε ποτέ τον Αθηναϊκό για κανένα λόγο. Υπάρχουν όλοι οι άνθρωποι που χρειάζονται για να δουλέψουν σε αυτή την ομάδα και εμείς θα είμαστε δίπλα τους".

Τέλος, ο Κώστας Πετρόπουλος, συνιδιοκτήτης της KIMBO, ανέφερε: " Θα ήθελα να σταθώ περισσότερο στο Ελληνικό γυναικείο μπάσκετ και στο πρωτάθλημα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή σωματείο το οποίο είναι ευχαριστημένο από τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Έχουμε το εξής φαινόμενο. Να διεξάγεται ένα πρωτάθλημα στο οποίο οικονομικά συμμετέχουν μόνο τα σωματεία. Η διεξαγωγή γίνεται από πόρους των ομάδων. Να δεχτώ ότι η ομοσπονδία δεν μπορεί να βοηθήσει αλλά όταν έχεις τέτοια προβλήματα οφείλεις να συνεργάζεσαι με τα σωματεία ώστε τουλάχιστον να βρεθεί ένας τρόπος να μειώσουν τα σωματεία τα έξοδα τους. Εγώ έτσι το οραματίζομαι και τέτοιες είναι και οι προτάσεις που έχουν γίνει. Για παράδειγμα δεν καταλαβαίνω γιατί η κλήρωση να γίνεται τέλος Αυγούστου. Γιατί να μην γίνει αρχές Ιουλίου ώστε αμέσως το σωματείο να πάει σε κάποια αεροπορική εταιρεία και να κλείσει τα εισιτήρια του σε πολύ καλύτερες τιμές. Αυτόματα δημιουργείται μια μείωση στα έξοδα. Συμβάλλει λοιπόν σαν ομοσπονδία στο να μπορέσει η ομάδα να μειώσει τα έξοδα της. Δεν έχω καταλάβει επίσης γιατί το πρωτάθλημα πρέπει να σταματάει για ένα μήνα το Δεκέμβριο. Να δυο προτάσεις που θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε. Υπάρχουν και άλλα ζητήματα. Όπως και οι αλλαγές (χρονικά και αριθμητικά) των ξένων αθλητριών. Γιατί με τιμωρείς να μην μπορώ να αντικαταστήσω την ξένη μου αν αυτή τραυματιστεί την επόμενη μέρα για παράδειγμα που τελειώνει ο πρώτος γύρος. Δεν με βοηθάς έτσι με το να στηρίζομαι στην τύχη για να μπορώ να υλοποιήσω τους στόχους μου. Είναι πολλά τα παραδείγματα που μπορούμε να φέρουμε και γιαυτό θα πρέπει η ομοσπονδία να καταλάβει ότι λειτουργούν αλλιώς πλέον τα πράγματα και όχι όπως 8-10 χρόνια πριν. Κατανοούμαι τα προβλήματα, δεν είμαστε απέναντι αλλά ας συνεργαστούμε για να μειώσουμε τα έξοδα μας με κάποιο τρόπο".

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ