Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Στον Παναθηναϊκό το πρώτο ντέρμπι της Α1 Γυναικών

Στον Παναθηναϊκό το πρώτο ντέρμπι της Α1 Γυναικών
STOLISVAGGELIS

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο νικητής του ντέρμπι στην πρεμιέρα της Α1 Γυναικών, επικρατώντας του Πρωτέα Βούλας με 74-60. Επιστροφή στη δράση για την Ιωάννα Δίελα μετά από περίπου δύο χρόνια απουσίας.

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρώτο ροζ φύλλο της φετινής αγωνιστικής περιόδου, στην Α1 Γυναικών. Η ομάδα του Πέτρου Πρέκα επικράτησε του Πρωτέα Βούλας με 74-60, για να ξεκινήσει ιδανικά την προσπάθεια επιστροφής στην κορυφή της Ελλάδας. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μέχρι τα μέσα της τρίτης περιόδου, σημείο στο οποίο όμως οι φιλοξενούμενες έμειναν από λύσεις στην επίθεση, με αποτέλεσμα να χάσουν την επαφή τους με το σκορ.

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης φάνηκε πως το έργο του Παναθηναϊκού δεν θα ήταν εύκολο. Σε αυτό συνέβαλε η εντυπωσιακή εμφάνιση της Άννας Σπυριδοπούλου, η οποία ώρες ώρες έμοιαζε να παίζει μόνη της την άμυνα των γηπεδούχων. Αυτή ήταν άλλωστε ο βασικότερος λόγος του +6 (22-28) του Πρωτέα Βούλας στο 14ο λεπτό, πριν αρχίσει η "πράσινη" αντεπίθεση.

Στα επόμενα τέσσερα λεπτά, ο Παναθηναϊκός αντέδρασε με εμφατικό τρόπο, ανατρέποντας πλήρως τα δεδομένα. Η Νταϊάνα Ντέλβα και η Λολίτα Λύμουρα πήραν... το όπλο τους, το "τριφύλλι" βρέθηκε γρήγορα στο +7 (39-32), για να αλλάξει την ψυχολογία του αγώνα. Όταν μάλιστα, η ηγέτιδα των φιλοξενούμενων έχασε την επαφή της με το αντίπαλο καλάθι, όλα έγιναν πιο δύσκολα για την ομάδα της. Μαζί απλοποιήθηκε η διαδικασία για τον Παναθηναϊκό, που έφτασε μέχρι το +12 (58-46) στο φινάλε της τρίτης περιόδου, για να βάλει τις βάσεις της επικράτησής του.

Τα κορίτσια του Πέτρου Πρέκα διατήρησαν το διψήφιο προβάδισμά τους μέχρι το τέλος, με τον έμπειρο τεχνικό να ρίχνει στο παρκέ (με 1'12'' να απομένουν) την Ιωάννα Δίελα. Η 25χρονη γκαρντ/φόργουορντ πάτησε ξανά παρκέ στην Α1 Γυναικών μετά από περίπου δύο χρόνια, κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα όσων βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου (10/10) στο "Παύλος Γιαννακόπουλος", για να δουν το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς.

Το τελικό +14 (74-60) έδωσε στο "τριφύλλι" τους δύο βαθμούς της νίκης, αλλά κι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με την ομάδα του Γιάννη Κτιστάκη.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 39-36, 58-46, 74-60.

Παναθηναϊκός (Πρέκας): Καλέντζου 10 (2), Αυτζή 4, Δανούση, Αλμπάνεζ 6, Κόνιαλη 10 (1), Παντέλη 4, Σλούκα 3 (1), Δίελα, Πατεράκη, Λύμουρα 14 (2 τρ., 10 ασ.), Ντέλβα 17 (7 ριμπ.), Κυριακοπούλου 6

Πρωτέας Βούλας (Κτιστάκης): Ρουταν 11 (2), Κωστάκη 4, Τσιχλάκη, Σπυριδοπούλου 22 (1), Σπηλιώτη, Πολιτοπούλου, Νικολοπούλου 6, Ράντολφ 3, Χατζηγιακουμή 12 (2), Αναστασοπούλου 2, Δανδουλάκη

Πέρασε από την Κω ο ΠΑΟΚ

Χωρίς να δυσκολευτεί ο ΠΑΟΚ πέρασε εύκολα από την Κω επικρατώντας με 53-77 επί του Ιπποκράτη. Οι φιλοξενούμενες μπήκαν από την αρχή σε ρόλο "οδηγού" στο ματς και εκμεταλλευόμενες τη δεδομένη ανωτερότητα τους έχτισαν μια διαφορά από νωρίς.

Μάλιστα, όσο περνούσε η ώρα ο ΠΑΟΚ ξέφευγε και άλλο στο σκορ με τη διαφορά στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης να είναι σε διψήφια νούμερα. Η ομάδα του Μασλαρινού είχε πλουραλισμό στο σκοράρισμα με πέντε παίκτριες να τελειώνουν το παιχνίδι με διψήφιο αριθμό πόντων.

Στην αντίπερα όχθη η Σίντι είχε 24 πόντους με την Κασάπογλου να τις δίνει πολύτιμες βοήθειες.

Τα δεκάλεπτα: 12-20, 23-31, 38-55, 53-77

Ιπποκράτης Κω (Παπούλης): Κασάπογλου 13(1), Σίντι 24, Άλφορντ 6, Σαράγια 3, Πατμίου 3, Σβύνου, Δρεττάκη, Γούναρη 4, Νικηταρά, Ντούλα, Καλυμνιοναρή.

ΠΑΟΚ (Μασλαρινός): Κυρατζή, Τελίδου 10, Ρέντμοντ 10, Σπανίδου 11, Καλαμπάκου 3(1), Σταυρίδου 14, Τζουγκράκη 4, Ταρπάγκου 4, Κλέμοντς 12, Διαμαντίδου 3, Κοντογεώργου 6.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Κυριακή 11 Οκτωβρίου

Πετρούπολης 14.30 Άρης Πετρούπολης-Κρόνος Αγ. Δημ. Παπαφωτίου-Γιακείμη (Ντάβαρης)

ΔΑΚ Λευκάδας 15.00 Νίκη Λευκάδας-Ολυμπιακός Κυριακόπουλος-Νάστος (Κανελλόπουλος)

ΔΑΚ Γλυφάδας 14.30 Τερψιθέα-Αθηναϊκός Γρίβα-Χρηστίδης Ηλ. (Τζουβάρας)

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ