Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Στο Γκίνες ο Αθηναϊκός!

Στο Γκίνες ο Αθηναϊκός!
INTIME SPORTS

Ο Αθηναϊκός επικράτησε εκτός έδρας του Κρόνου Αγίου Δημητρίου με 82-61, πέτυχε την 91η συνεχόμενη νίκη του και σημείωσε ρεκόρ Γκίνες (picts)!

Δεν έχει σταματημό η πορεία του Αθηναϊκού, ο οποίος επικράτησε εκτός έδρας του Κρόνου Αγίου Δημητρίου με 82-61 και πέτυχε την 91 νίκη του.

Η συγκεκριμένη επίδοση αποτελεί ρεκόρ Γκίνες, καθώς ο σύλλογος του Βύρωνα ξεπέρασε εκείνη του πανεπιστημίου του Κονέκτικατ, το οποίο έμεινε αήττητο για τέσσερα χρόνια.

Για τις νικήτριες η Κεχαγιά πέτυχε 13 πόντους, ενώ η Χαλικιά πρόσθεσε 10. Από τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου η Βουκίσεβιτς είχε 17.

Κρόνος Αγ. Δημητρίου - Αθηναϊκός 61-82

Οι διαιτητές: Σιώκας, Μελής

Τα δεκάλεπτα: 13-21, 23-48, 38-66, 61-82

Κρόνος Αγίου Δημητρίου (Νανάκος): Γκοτζή 15 (2), Βροχίδου 1, Κωνσταντίνου 2, Μήχου 10, Κακλέα 2, Ξάνθου, Ζικιρίδου 14, Βουκίσεβιτς 17.

Αθηναϊκός (Ζευγώλης): Λύμουρα 9 (1), Χατζηνικολάου 10, Κωτσόπουλος 5 (1), Τρέμκατζη 3 (1), Χάντι 8, Κεχαγιά 13, Χαλικιά 10 (1), Καμμένου 7 (1), Περοστίγισκα 8, Βλάχου, Κυριακοπούλου 9.

Ζευγώλης: "Συνεχίζουμε..."

Ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Ζευγώλης δήλωσε: " Η σημερινή επιτυχία είναι το επιστέγασμα της πορείας της ομάδας των τελευταίων ετών. Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε ίσως το καλύτερό μας φετινό παιχνίδι, δείγμα ότι τα κορίτσια ήταν πολύ συγκεντρωμένα από το πρώτο δευτερόλεπτο σε αυτόν τον αγώνα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, αλλά δεν σταματάμε εδώ… Συνεχίζουμε... Αυτή η νέα επιτυχία του Αθηναϊκού αποτελεί καταξίωση για το γυναικείο μπάσκετ, το οποίο είναι πληγωμένο και θέλουμε μέσα από τέτοιες επιτυχίες να αναγεννηθεί".

Η αρχηγός του Αθηναϊκού, Τούλα Καλέντζου τόνισε: " Είναι μεγάλη μέρα η σημερινή για τον ελληνικό αθλητισμό και κυρίως για το ελληνικό γυναικείο μπάσκετ. Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλο ελληνικό στοιχείο στο Γκίνες, όμως, ο Αθηναϊκός συνεχίζει να γράφει με χρυσά γράμματα το όνομά του στο βιβλίο της ιστορίας. Είναι τεράστια επιτυχία και μερίδιο έχουν πολλοί άνθρωποι… Παίκτριες, προπονητές, παράγοντες, όσους εργάζονται και βρίσκονται πίσω από αυτή την ομάδα. Εμείς οι αθλήτριες είμαστε εκείνες που φαινόμαστε, όμως, υπάρχει πολύς κόσμος πίσω μας… Η επιτυχία, ωστόσο, ανήκει κυρίως στον άνθρωπο που είχε την ιδέα και δημιούργησε όλο αυτό που βλέπετε. Αναφέρομαι φυσικά στον κ. Νίκο Χαρδαλιά. Οσον αφορά στους στόχους μας, δεν αλλάζουν… Θέλουμε Κύπελλο και πρωτάθλημα… Το ότι καταρρίψαμε όσα ρεκόρ είχα βάλει ως στόχο δεν σημαίνει ότι σταματάμε… Ισως να φεύγει το πολύ άγχος, αλλά δεν πρόκειται να χαλαρώσουμε…".

Η Όλγα Χατζηνικολάου ανέφερε: " Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι παρούσα σε μια τόσο μεγάλη μέρα για τον Αθηναϊκό. Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία και δε νομίζω πως θα μπορέσει κάποια άλλη ομάδα να καταρρίψει αυτό το ρεκόρ. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους όσους έχουν δουλέψει στην ομάδα όλα αυτά τα χρόνια και κυρίως στον κ.Νίκο Χαρδαλιά από τον οποίο ξεκίνησαν όλα. Είναι δικό του επίτευγμα. Αυτός το ξεκίνησε και όλοι οι υπόλοιποι τον ακολούθησαν. Το ότι μπήκαμε στο Γκίνες δεν σημαίνει ότι σταματάμε εδώ. Δεν έχουμε ταβάνι. Θα συνεχίζουμε να παίζουμε μέχρι να βαρεθούμε να κερδίζουμε".

Η Σαντέλ Χάντι πρόσθεσε: " Είναι υπέροχο το ότι είμαι μέλος αυτής της ομάδας και ζω τόσο ιστορικές στιγμές. Είμαι από τις ΗΠΑ και γνωρίζω πόσο σημαντικό ρεκόρ είναι αυτό που πέτυχε ο Αθηναϊκός. Ανήκει βέβαια σε όλες τις παίκτριες και όλους έχουν δουλέψει στην ομάδα τα τρία τελευταία χρόνια. Εγώ ήρθα στην αρχή της σεζόν και ελπίζω να βοήθησα και εγώ στο φτάσουμε ως εδώ. Είμαι πραγματικά χαρούμενη που είμαι μέλος αυτής της ομάδας, όμως, δεν σταματάμε εδώ… Συνεχίζουμε. Εγώ θα είμαι ευχαριστημένη μόνο αν στο τέλος της χρονιάς έχουμε πετύχει όλους μας τους στόχους".

Τέλος, η Λολίτα Λύμουρα τόνισε: " Συγχαρητήρια σε όλες τις παίκτριες που έχουν αγωνιστεί στον Αθηναϊκό και σε όλους έχουν εργαστεί για να φτάσει η ομάδα ως εδώ. Είναι τιμή μου που παίζω σε αυτή την ομάδα και ζω ως μέλος της αυτές τις μεγάλες στιγμές. Η διοίκηση ήταν ο στυλοβάτης μας και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους και κυρίως στον κ.Νίκο Χαρδαλιά. Είναι μεγάλο κατόρθωμα αυτό που έχει κάνει ο Αθηναϊκός και όσοι ξέρουν και γνωρίζουν τι εστί γυναικείο μπάσκετ το καταλαβαίνουν. Το ότι ο Αθηναϊκός πήρε μια θέση στο ρεκόρ Γκίνες, έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία την δεδομένη στιγμή που η χώρα ζει εξαιρετικά δύσκολες στιγμές, γιατί θα ακουστεί στο εξωτερικό και κάτι καλό για την Ελλάδα".

Στο Γκίνες ο Αθηναϊκός!
INTIME SPORTS
Στο Γκίνες ο Αθηναϊκός!
INTIME SPORTS
Στο Γκίνες ο Αθηναϊκός!
INTIME SPORTS
TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ