Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Στα προκριματικά της EuroLeague η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού

Στα προκριματικά της EuroLeague η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού

Η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού, όπως ανακοίνωσε η FIBA, θα συμμετάσχει στην EuroLeague της νέας σεζόν και μέσω της προκριματικής φάσης θα επιδιώξει να πάρει το εισιτήριο για την κανονική διάρκεια της διοργάνωσης. Θα αντιμετωπίσουν είτε την Βίσλα Κρακοβίας, είτε τη Ναντέζντα οι νταμπλούχες Ελλάδας, ενώ στα προκριματικά του EuroCup η Νίκη Λευκάδας θα κοντραριστεί με μία εκ των Γκντίνια και Σπάρτακ Νόγκινσκ.

Η Ελλάδα είχε συμπεριληφθεί από την FIBA στην λίστα των χωρών που έχουν δικαίωμα να εκπροσωπηθούν στην EuroLeague και όπως έγινε επισήμως γνωστό, η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού θα δώσει το "παρών" στην διοργάνωση.

Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει μέσω της προκριματικής φάσης (9-12/10) να προκριθεί στην κανονική διάρκεια της EuroLeague και αν αυτό δεν συμβεί, το ευρωπαϊκό του ταξίδι για την σεζόν 2018-19 θα συνεχιστεί στο EuroCup.

Η κλήρωση θα γίνει στις 5 Ιουλίου, ενώ οι υπόλοιπες επτά ομάδες που θα συμμετάσχουν στα προκριματικά είναι η Ναντέζντα (Ρωσία), η Τσουκορόβα (Τουρκία), η ESBVA-LM (Γαλλία), η Atomeromu-TARR KSC Szekszard (Ουγγαρία), η Βενέτσια (Ισπανία), η Βίσλα Κρακοβίας και η Ρίγα.

Οι νταμπλούχες Ελλάδας θα έχουν το μειονέκτημα έδρας στα προκριματικά και θα βρεθούν αντιμέτωπες με μία εκ των Βίσλα Κρακοβίας και Ναντέζντα.

Η Εκατερίνμπουργκ (Ρωσία), η Φενέρμπαχτσε (Τουρκία), η Μπουρζ (Γαλλία), η Σοπρόν (Ουγγαρία), η Σκίο (Ιταλία), η USK Πράγας, η Πολκοβίτσε (Πολωνία), η Αβενίδα (Ισπανία), η Mithra Castors Braine (Βέλγιο), η Ντιναμό Κουρσκ (Ρωσία), η Χατάι (Τουρκία), και η Flammes Carolo Basket (Γαλλία) πήραν το εισιτήριο για να συμμετάσχουν στην κανονική διάρκεια της EuroLeague. Στην κανονική διάρκεια θα υπάρχουν δύο όμιλοι, οι οποίοι θα συμπληρωθούν από τις ομάδες που θα προκύψουν από την προκριματική φάση.

H Νίκη Λευκάδας, η οποία έχει δηλώσει συμμετοχή στο EuroCup, στην αφετηρία του ευρωπαϊκού της ταξιδιού θα ταξιδέψει είτε στην Ρωσία, είτε στην Πολωνία. Η Νίκη Λευκάδας στα προκριματικά του EuroCup θα αντιμετωπίσει ή την Γκντίνια από την Πολωνία και ή την Σπαρτάκ Νόγκινσκ από την Ρωσία. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουλίου και οι αγώνες των προκριματικών είναι προγραμματισμένοι για τις 9 και 12 Οκτωβρίου.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ