Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Μαμά και κόρη μαζί στην Κω

Μαμά και κόρη μαζί στην Κω

Η Ελένη Δρεττάκη συνυπήρξε στο παρκέ με τη Στέλλα Κουζούκα στην αναμέτρηση του Ιπποκράτη Κω με τον Παναθηναϊκό (15/11). Δηλαδή, μαμά και κόρη ήταν συμπαίκτριες απέναντι στο "τριφύλλι". Αμφότερες μίλησαν στο Sport24.gr για τη συνύπαρξη στην ομάδα, αλλά και τη σχέση που έχουν εντός παρκέ.

Ο αγώνας του Ιπποκράτη Κω με τον Παναθηναϊκό, για την 6η αγωνιστική της Α1 Γυναικών, είχε ιστορικό χαρακτήρα. Όχι λόγω του αποτελέσματος (σ.σ.: νίκησε το "τριφύλλι" με 68-58), αλλά επειδή στο παρκέ βρέθηκαν ταυτόχρονα η Ελένη Δρεττάκη κι η Στέλλα Κουζούκα. "Ποιο το νόημα;", θα μπορούσε να ρωτήσει κανείς. Για να πάρει την απάντηση πως πρόκειται για μαμά και κόρη! Κι όμως, στο κλειστό της Κω η μητέρα ήταν συμπαίκτρια με την κόρη της, στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Το Sport24.gr εντόπισε τις πρωταγωνίστριες της ιστορίας στην Κω, με την πρεσβύτερη της υπόθεσης να ξεκαθαρίζει πως " μπορεί να έλεγα για πλάκα ότι θα είμαστε κάποια στιγμή συμπαίκτριες, να το συζητούσαμε μεταξύ μας, αλλά κατά βάση ποτέ μου δεν το πίστεψα. Δεν θεώρησα ότι είναι κάτι εφικτό". Η ουσία είναι πάντως πως "έγραψε ιστορία" μαζί με την κόρη της. Αλήθεια, το καλοκαίρι δεν πέρασε για λίγο από το μυαλό της πως θα καταφέρει να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, με τη λογική πως η κόρη της έχει μεγαλώσει; " Μέσα μου το ήθελα πολύ, αυτό ξέρω. Η μικρή έχει ταλέντο και μπορεί να κάνει πράγματα. Γι αυτό ίσως συνέχιζα κι εγώ να αγωνίζομαι. Ήθελα κάποια στιγμή να καταφέρω να υπάρξω μαζί της στο παρκέ", θα παραδεχθεί.

Υπάρχουν βέβαια κι οι στιγμές που συγχέονται οι ρόλοι. Μαμά και κόρη στο σπίτι, συμπαίκτριες στο γήπεδο. Λογικό είναι κάποια στιγμή να υπάρξει... μπέρδεμα. Η Ελένη Δρεττάκη θυμάται πως " σε μία προπόνηση πήγε να μου δώσει πάσα και έκανε λάθος και γύρισε και είπε "συγγνώμη μαμά". Ε, εκεί αρχίσαμε όλοι να γελάμε", για να προσθέσει πως " σε μια άλλη περίπτωση λέει ο κόουτς "Στέλλα δώσε πάσα στην Ελένη" και καθόμασταν να κοιτάμε η μία την άλλη για να καταλάβουμε τι εννοεί. Αργήσαμε λίγο μέχρι να αφήσουμε εκτός παρκέ τη σχέση μαμάς με κόρη".

Η πρώτη τους φορά

Μαμά και κόρη μαζί στην Κω
INTIME SPORTS

νιωσα αρκετά αμήχανα. Έβλεπα όλο τον κόσμο στην εξέδρα και τη μητέρα μου δίπλα, οπότε ήταν κάπως άβολο", λέει στο Sport24.gr η Στέλλα Κουζούκα, που έζησε μια στιγμή που ενδεχομένως να μην περίμενε. Παρεμπιπτόντως, δεν είναι λίγες οι φορές στη διάρκεια της προπόνησης που η μία ανταγωνίζεται την άλλη αφού " βάζουμε στοίχημα για το ποια θα βάλει τα περισσότερα σουτ ή βολές".

Αλήθεια, τι σκέφτηκαν τη στιγμή που κλήθηκαν αμφότερες να περάσουν στο παρκέ; " Ένιωσα πολύ αμήχανα, είχα στο μυαλό μου ότι θα μπει κάποια στιγμή η Στέλλα στον αγώνα, αλλά όχι ότι θα είμαστε κι οι δύο μαζί στο παρκέ", υποστηρίζει η 43χρονη παίκτρια, με την κατά τριάντα χρόνια νεότερη συμπαίκτρια (και κόρη) της να προσθέτει πως " είχα άγχος, αλλά η παρουσία της μητέρας μου δίνει δύναμη. Ήταν μεγάλη χαρά για μένα να την έχω μαζί μου απέναντι σε τόσο σπουδαίες παίκτριες, όπως αυτές του Παναθηναϊκού".

Όλα βέβαια έγιναν με ένα βλέμμα, τη στιγμή που περίμεναν στη γραμματεία για να μπουν στο παρκέ. " Ξέρω ότι δεν θέλει να της μιλάω γιατί αγχώνεται, οπότε απλά κοιταχτήκαμε στα μάτια", λέει η Ελένη Δρεττάκη, για τη στιγμή που το όνειρό της έγινε πραγματικότητα.

Τα γονίδια φταίνε για όλα

Μαμά και κόρη μαζί στην Κω

Παρεμπιπτόντως, το παράδειγμά τους δεν είναι μοναδικό στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Κι αυτό γιατί κάτι παρόμοιο είχε γίνει σε αγώνα του Πανερυθραϊκού, όταν ο Στέλιος Κοντούδης συνυπήρξε με τον γιο του, για το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής .

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ