Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Σλούκα: "Μας πείσμωσε το Κύπελλο"

Σλούκα: "Μας πείσμωσε το Κύπελλο"
INTIME SPORTS

Η Αναστασία Σλούκα έκρινε το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Πρωτέα Βούλας (75-67). Εν συνεχεία, μίλησε στο Sport24.gr για το δίποντο της νίκης, αλλά και τον ρόλο που έπαιξε ο αποκλεισμός από το Κύπελλο Ελλάδος. (video)

Το σερί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας καλά κρατεί . Οι "πράσινες" πρόσθεσαν στη λίστα των ηττημένων τον Πρωτέα Βούλας, κερδίζοντας την ομάδα του Αλέκου Δάγλα με 75-67 στην παράταση (59-59κ.α.). Ένας από τους βασικούς λόγους που κατακτήθηκε ακόμη ένα ροζ φύλλο ήταν η Αναστασία Σλούκα, που πέτυχε 17 πόντους με 5/5 τρίποντα.

Τρεις ημέρες μετά τα γενέθλιά της (την Τετάρτη έκλεισε τα 22), οδήγησε το "τριφύλλι" στο δίποντο επί του Πρωτέα Βούλας και μαζί στο πλεονέκτημα έδρας στα ημιτελικά των πλέι οφ. Επόμενος στόχος είναι το εκτός έδρας παιχνίδι με το Ελληνικό, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός θέλει τη νίκη για να κάνει το 2-0 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις και να μετατραπεί σε φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Και λέμε να μετατραπεί, γιατί αυτή τη στιγμή δεν είναι. Τουλάχιστον σύμφωνα με όσα είπε η Αναστασία Σλούκα στο Sport24.gr: " Φαβορί δεν ήμασταν, ούτε γίναμε τώρα κερδίσαμε τον Πρωτέα Βούλας. Αυτό που μας βοηθάει πολύ και ανεβάζουμε τους στόχους μας είναι το γεγονός ότι δουλεύουμε κάθε μέρα σκληρά και προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας. Στα παιχνίδια με το Ελληνικό, τον Πρωτέα και το Ρύσιο κάναμε ένα βήμα παραπάνω και προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε να βαδίζουμε", ήταν οι πρώτες της κουβέντες, πριν αναφερθεί στα στοιχεία που χάρισαν χθες (24/1) τη νίκη στον Παναθηναϊκό:

" Η αλήθεια είναι ότι είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας. Χάσαμε την επαφή μας με το σκορ στην αρχή, αλλά το γυρίσαμε. Προσπαθούσαμε να μείνουμε πιστοί στο πλάνο που είχαμε. Αυτό που πιστεύω πως ήταν το πιο σημαντικό είναι ότι είχαμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Πήραμε πολύ ενέργεια, κυρίως στην παράταση. Ήμασταν κουρασμένες, είχαμε προβλήματα με φάουλ και τραυματισμούς, αλλά ο κόσμος ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά".

Με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και το ντέρμπι με το Ελληνικό να πλησιάζει, η ερώτηση που προκύπτει έχει να κάνει με το αν υπάρχει αγωνιστικό ταβάνι για το "τριφύλλι". Η 22χρονη γκαρντ δεν θέλησε να μιλήσει για... ταβάνι στις δυνατότητες της ομάδας της, αφού " το γεγονός ότι έχουμε σκαμπανεβάσματα δεν μας επιτρέπει να λέμε ότι έχουμε φτάσει το ταβάνι μας. Αν διορθώσουμε κάποια νεκρά διαστήματα που έχουμε στο παιχνίδι μας και συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά, θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι παραπάνω από αυτό που έχουμε κάνει μέχρι τώρα".

Η αποτυχία που έφερε την επιτυχία

Πριν φτάσει όμως ο Παναθηναϊκός στο σημείο να οδηγεί την κούρσα της Α1 Γυναικών, χρειάστηκε να ζήσει μία μεγάλη απογοήτευση. Αυτή του αποκλεισμού από το Κύπελλο Ελλάδος, από ομάδα της Α2 κατηγορίας (βλ. Κρόνος Αγ. Δημητρίου) στο ξεκίνημα της σεζόν.

Εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται πως αυτή η αποτυχία είναι μέρος της... επιτυχίας στο πρωτάθλημα. Γιατί; " Ο αποκλεισμός και ο τρόπος με τον οποίο αυτός προήλθε μας ένωσε περισσότερο. Είχαμε ως στόχο να πάμε στο Final Four. Δεν συνέβη για λόγους εξωαγωνιστικούς, μιας και δεν είχαμε όλα τα κορίτσια στη διάθεσή μας (σ.σ.: οι Μονίκ Όλιβερ, Νίκι Έιβερι και Κατερίνα Γλυνιαδάκη δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής, αφού δεν είχαν εκδοθεί ακόμα τα δελτία τους). Από εκεί και πέρα αυτό μας πείσμωσε και δουλεύουμε ακόμα πιο ενωμένες και πιο σκληρά στην προπόνηση".

Με αφορμή το απόλυτο (5/5) που είχε απέναντι στον Πρωτέα Βούλας από τη γραμμή των τριών πόντων, η συζήτηση ολοκληρώθηκε με ένα δίλημμα. Ποιος είναι καλύτερος σουτέρ; Ο Κώστας (αδερφός της και παίκτης του Ολυμπιακού) ή η ίδια; (γελάει) " Δύσκολη ερώτηση. Δουλεύουμε και οι δύο με σκοπό να ξεπεράσουμε ο ένας τον άλλον. Ο Κώστας μερικά μεγάλα τρίποντα, όπως αυτό με τη Γαλατάσαραϊ πριν από δύο χρόνια. Μακάρι να βάλω κι εγώ ένα πίσω από το κέντρο και να κρίνω ένα παιχνίδι με αυτόν τον τρόπο. Τότε θα πω πως έχω κάνει κι εγώ κάτι αντίστοιχο".

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ