Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Πρωτοεμφανιζόμενος, αλλά... Ολυμπιακός

Πρωτοεμφανιζόμενος, αλλά... Ολυμπιακός
INTIME SPORTS

Μία εβδομάδα πριν το πρώτο τζάμπολ της Α1 Γυναικών, το Sport24.gr παρουσιάζει τον Ολυμπιακό. Οι "ερυθρόλευκες" εμφανίζονται για πρώτη φορά στο άθλημα, πλην όμως θέλουν να κάνουν το νταμπλ με το "καλημέρα".

Το Ελληνικό έγινε... Ολυμπιακός, αλλά οι στόχοι δεν αλλάζουν. Η ερυθρόλευκη φανέλα θα δώσει διαφορετικό χρώμα στο νέο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών, στο οποίο πλέον θα υπάρχουν τα "αιώνια" ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Με την Ελένη Καπογιάννη στον πάγκο και τη μεγαλύτερη βάση του περσινού ρόστερ να παραμένει αναλλοίωτη, ο Ολυμπιακός ξεκινά τη φετινή κούρσα από την pole position. Τουλάχιστον στα χαρτιά, αυτό φαίνεται.

Βλέπετε, πέραν της παραμονής σχεδόν όλων των παικτριών που συνέβαλαν τα μέγιστα στην κατάκτηση του νταμπλ κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο, ήρθε η ενίσχυση με δύο παίκτριες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Η Όλγα Χατζηνικολάου και η Χέιλι Κριστόφερσον θα ανεβάσουν ακόμη περισσότερο το επίπεδο των "ερυθρολεύκων", οι οποίες -αν και πρωτοεμφανιζόμενες στο γυναικείο μπάσκετ- έχουν βλέψεις για το repeat σε Κύπελλο και Πρωτάθλημα.

Μία εβδομάδα πριν το τζάμπολ, το Sport24.gr παρουσιάζει τις παίκτριες που έχει στη διάθεσή της η Ελένη Καπογιάννη, η οποία γίνεται η πρώτη προπονήτρια της ομάδας μπάσκετ των γυναικών του συλλόγου. Μαζί, θέλει να γράψει ιστορία ως εκείνη που θα φέρει στον Πειραιά τους πρώτους τίτλους σε επίπεδο γυναικών.

Το ρόστερ

Αναστασία Γκοτζή (28, 1μ70, πλεϊμέικερ)

Η διεθνής πλέον πόιντ γκαρντ είναι σίγουρη λύση για την ομάδα της. Μπορεί επιθετικά να μην είναι αξιόπιστη, αλλά έχει συνήθως τον ρόλο των ειδικών αποστολών στο άλλο μισό του παρκέ. Από τη στιγμή μάλιστα που βάσει επιθετικού ταλέντου δεν πρόκειται να της ζητηθεί να αναλάβει χρέη ηγέτιδας, είναι σαφές πως μπορεί να παρουσιαστεί κάτι παραπάνω από χρήσιμη στο νέο πρωτάθλημα.

Εβίνα Σταμάτη (31, 1μ81, γκαρντ/φόργουορντ)

Πολυτάλαντη και με πρωταγωνιστικό ρόλο η 31χρονη γκαρντ/φόργουορντ είναι από τις παίκτριες που μπορούν να "καθαρίσουν" παιχνίδια. Διαθέτει καλό περιφερειακό σουτ, μπορεί να "τρυπήσει" τις αντίπαλες άμυνες με τις διεισδύσεις της και εν γένει να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην επιθετική λειτουργία της ομάδας της.

Μαριρόζα Μπόνη (29, 1μ80, γκαρντ/φόργουορντ)

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση "three and d" στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ήτοι, παίκτρια που κάνει δύο πράγματα πολύ καλά. Να παίζει άμυνα και να σουτάρει για τρεις. Δεν θα την δούμε ποτέ να παίζει με πλάτη στο καλάθι, ή να βάζει την μπάλα στο παρκέ. Το... φόρτε της είναι να "κλειδώνει" την καλύτερη περιφερειακή παίκτρια της αντίπαλης ομάδας, κι όταν της δοθεί η ευκαιρία να "εκτελέσει" από τα 6μ75.

Πρωτοεμφανιζόμενος, αλλά... Ολυμπιακός
INTIME SPORTS

- Η Μαριρόζα Μπόνη και η Αναστασία Γκοτζή είναι από τις "παλιές" της ομάδας

Νένα Νικολαΐδου (36, 1μ89, σέντερ)

Παρά το έντονο "πράσινο" παρελθόν της, θα είναι εκ των ψηλών του Ολυμπιακού της νέας αγωνιστικής περιόδου. Η πολύπειρη σέντερ θα έρχεται κυρίως από τον πάγκο για να δίνει ανάσες στις ξένες των "ερυθρολεύκων". Ένας ρόλος που της... ταιριάζει και μπορεί να αναλάβει δίχως προβλήματα.

Τάνια Χαλιβέρα (30, 1μ78, γκαρντ/φόργουορντ)

Ο ρόλος της αναμένεται να είναι περισσότερο βοηθητικός. Όχι με την κακή έννοια, αλλά με τη λογική πως θα έρχεται από τον πάγκο για να δίνει λύσεις στις δύο πλευρές του παρκέ. Είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμη για τον Ολυμπιακό, αφού λειτουργεί αθόρυβα στο παρκέ.

Πρωτοεμφανιζόμενος, αλλά... Ολυμπιακός
INTIME SPORTS

- Οι δύο ξένες του Ολυμπιακού θα αποτελέσουν βαρόμετρο φέτος

Λικέντρα Τζόνσον (26, 1μ85, φόργουορντ/σέντερ)

Ο "θηλυκός Κάιλ Χάινς" θα συνεχίσει να αποτελεί εγγύηση για τη φροντ λάιν της ομάδας της Ελένης Καπογιάννη. Η Αμερικανίδα φόργουορντ/σέντερ κάνει τη διαφορά στην Α1 Γυναικών, τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Αποτέλεσε άλλωστε την παίκτρια που επωμίστηκε το μεγαλύτερο βάρος της θέσης "5" πέρσι, κατά την κατάκτηση του νταμπλ.

Χέιλι Κριστόφερσον (24, 1μ90, σέντερ)

Η έτερη ξένη του Ολυμπιακού αγωνίζεται κι αυτή ως σέντερ. Είναι πιο βαρύ "σκαρί" από τη Λικέντρα Τζόνσον, όντας "καθαρό" πεντάρι. Με ύψος 1μ90 είναι βέβαιο πως δεν θα βρει πολλές παίκτριες στα κυβικά της τη νέα αγωνιστική περίοδο, με τη θεωρητική κυριαρχία της να τίθεται προς επιβεβαίωση εντός παρκέ.

Ρούλα Καλογήρου (34, 1μ71, γκαρντ)

Σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα της κατηγορίας θα ήταν βασικό στέλεχος. Στον Ολυμπιακό θα έχει διαφορετικό ρόλο, πλην όμως

Πρωτοεμφανιζόμενος, αλλά... Ολυμπιακός
INTIME SPORTS

- Η Όλγα Χατζηνικολάου θα κάνει πιο... εύκολη τη δουλειά της Ανθής Μπαλτά στην Α1 Γυναικών

Όλγα Χατζηνικολάου (34, 1μ83, γκαρντ)

Η διεθνής γκαρντ θα φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα, συνεχίζοντας να αγωνίζεται εντός των ελληνικών συνόρων. Αποτελεί βασικό στέλεχος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ενώ στο βιογραφικό της έχει την κατάκτηση του Eurocup από τον Αθηναϊκό πριν από μια πενταετία. Ακόμη μία που μπορεί να αναλάβει χρέη ηγέτιδας, εφόσον χρειαστεί στο παιχνίδι.

Ανθή Μπαλτά (28, 1μ74, γκαρντ)

Αποτέλεσε επί σειρά ετών αρχηγός του Ελληνικού, τίτλος που ενδέχεται να έχει και τη νέα χρονιά, με τα ερυθρόλευκα. Η 28χρονη γκαρντ μπορεί να μην φημίζεται για το επιθετικό της ταλέντο, αλλά στον περσινό τρίτο τελικό έκανε τη διαφορά με τα τρίποντα που πέτυχε. Είναι πολύ καλή αμυντικός, κι αν αποφασίσει μια ομάδα να τζογάρει με το σουτ της, τότε... θα έχει πρόβλημα.

Αφροδίτη Κοσμά (32, 1μ87, πάουερ φόργουορντ)

Κι αυτή διεθνής, κι αυτή με πολλές εμπειρίες σε επίπεδο Α1 Γυναικών. Η 32χρονη πάουερ φόργουορντ δεν θα εντυπωσιάσει με αυτά που κάνει στο παρκέ, αφού προτιμά να αναλαμβάνει όλη την "βρώμικη δουλειά" στην άμυνα. Στο παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Πέλη Παπαμιχαήλ (29, 1μ90, πάουερ φόργουορντ)

Τελευταία, αλλά όχι έσχατη, η Πέλη Παπαμιχαήλ. Ακόμη ένα πολύτιμο "εργαλείο" για τον Ολυμπιακό, αφού μπορεί να παίξει σε τρεις θέσεις δυνητικά (από το "3" έως το "5"). Λογικά πάντως θα περάσει την περισσότερη ώρα στο παρκέ ως πάουερ φόργουορντ, αφού αυτή είναι η θέση που γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλη.

Η προπονήτρια: Ελένη Καπογιάννη

Πρωτοεμφανιζόμενος, αλλά... Ολυμπιακός
INTIME SPORTS

Μαζί όμως αυξάνεται κατακόρυφα η στήριξη από τον κόσμο, όπως επίσης η δυναμική των εντός έδρας αγώνων αφού το "Μάκης Λιούγκας" της Γλυφάδας αναμένεται να ντύνεται στα ερυθρόλευκα σε κάθε παιχνίδι του Ολυμπιακού.

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ