Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Στους τελικούς ο Αθηναϊκός, εξασφάλισε την παραμονή ο Πρωτέας Βούλας

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αθηναϊκός θα είναι αντίπαλος του Ολυμπιακού στους τελικούς της Α1 Γυναικών, αφού πέταξε εκτός συνέχειας τον Παναθηναϊκό. Παραμονή για τον Πρωτέα Βούλας, μία νίκη μακριά από τη σωτηρία ο Πανιώνιος.

Η δύναμη της έδρας επιβεβαιώθηκε στην αναμέτρηση του Πανιωνίου με τον Άρη, για τα play out της Α1 Γυναικών. Οι "κυανέρυθρες" επικράτησαν του Άρη στη Νέα Σμύρνη (70-66), κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση της παραμονής τους στη μεγάλη κατηγορία.

Με δεδομένο ότι η σειρά κρίνεται στις τρεις νίκες και, πλέον, βρίσκονται στο 2-1, είναι σαφές πως η πίεση μεταφέρεται στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, η οποία καλείται να ανατρέψει άμεσα την κατάσταση προκειμένου να μην επιστρέψει στην Α2 Γυναικών.

Λίγο αργότερα, ο Πρωτέας Βούλας έκανε το καθήκον του απέναντι στον Κρόνο Αγ. Δημητρίου, πανηγυρίζοντας την παραμονή του στην κατηγορία, εν αντιθέσει με τους "κόκκινους" που αποχαιρέτησαν την Α1 Γυναικών πολύ γρήγορα.

Παρεμπιπτόντως, στους τελικούς της Α1 Γυναικών προκρίθηκε ο Αθηναϊκός, αφού νίκησε για τρίτη φορά φέτος τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Γαβρίλου Καλογερόπουλου υπερασπίστηκε την έδρα της (60-51) και θα συναντήσει τον Ολυμπιακό στους τελικούς, έχοντας όμως μειονέκτημα έδρας και το 0-2 σε βάρος της.

Το πανόραμα των playoffs και των play out:

Πανιώνιος - Άρης 70-66 (2-1)

Πρωτέας Βούλας - Κρόνος Αγ. Δημητρίου 61-44 (3-0)

Ολυμπιακός - Δάφνη Αγ. Δημητρίου 102-50 (3-0)

Αθηναϊκός - Παναθηναϊκός 60-51 (3-0)

Το ζευγάρι των τελικών:

Ολυμπιακός - Αθηναϊκός (2-0)

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ