Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ολυμπιακός - Αθηναϊκός: Αγώνας με φόντο τα ρεκόρ

Ολυμπιακός - Αθηναϊκός: Αγώνας με φόντο τα ρεκόρ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο -άδειο λόγω τιμωρίας- "Μάκης Λιούγκας" τον Αθηναϊκό (14/2, 14:30) με στόχο να διευρύνει το αήττητο σερί του. Οι "ερυθρόλευκες" θυμίζουν την ομάδα του Βύρωνα, τις "χρυσές εποχές" αυτής.

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Αθηναϊκό είναι αυτό που ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών, με τις "ερυθρόλευκες" να αγωνίζονται βέβαια σε άδειο γήπεδο. Το "Μάκης Λιούγκας" δεν θα ανοίξει τις πόρτες του για τους φιλάθλους της ομάδας, λόγω όσων έγιναν προ τριών εβδομάδων στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Από τις κακοτοπιές του άδειου γηπέδου θέλουν να ξεφύγουν λοιπόν οι παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη, οι οποίες λίγο έλειψε... να την πατήσουν απέναντι στον Πρωτέα Βούλας. Κάτι που επ' ουδενί δεν θέλουν να συμβεί σήμερα (14/2, 14:30) στο κλειστό της Γλυφάδας.

Ο Αθηναϊκός απέχει αρκετά από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, εκεί όπου δεσπόζουν οι "ερυθρόλευκες", αλλά σταδιακά θέλουν να φτάσουν σε επιτυχίες την ομάδα του Βύρωνα. Απλό δεν είναι, αλλά η μαγιά υπάρχει. Όχι με παρθενογένεση βέβαια, αφού ο Ολυμπιακός αγόρασε ουσιαστικά τη θέση από το Ελληνικό, που δεν μπορούσε πλέον να παρουσιάζεται εξίσου ισχυρό. Επειδή όμως, επί της ουσίας, μιλάμε για την ίδια ομάδα (σε επίπεδο προπονητών και παικτριών), το ποσοστό που δημιούργησε επί μία τριετία στην Α1 Γυναικών το Ελληνικό, θέλει να βελτιώσει ακόμη περισσότερο ο Ολυμπιακός.

Στα τέσσερα χρόνια που η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη συμμετέχει στην πρώτη κατηγορία (με όποιο από τα δύο ονόματα) μετρά 77 νίκες και μόλις 9 ήττες. Ήτοι ποσοστό επιτυχίας που φτάνει στο 89.5%, το υψηλότερο που παρατηρείται στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία, οπότε κι άρχισε να ατονεί η κυριαρχία του Αθηναϊκού. Μιλάμε άλλωστε για ένα σύνολο που στην παρθενική του παρουσία στην Α1 Γυναικών έφτασε μέχρι τους τελικούς (πριν χάσει τον τίτλο από τον Παναθηναϊκό), ενώ την τελευταία διετία κατακτά το νταμπλ. Έχει βελτιώσει μάλιστα τα νούμερά της από την έναρξη της σεζόν, στην οποία εισήλθε με λίγο χειρότερο ποσοστό (87.1%), το οποίο φυσιολογικά αυξήθηκε λόγω του φετινού απολύτου των νικών (16/16).

Ολυμπιακός - Αθηναϊκός: Αγώνας με φόντο τα ρεκόρ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ομάδα του Βύρωνα ήταν αυτή άλλωστε που δημιούργησε ένα νέο ρεκόρ στο Γκίνες, "σπάζοντας" το προηγούμενο (των 91 σερί νικών) στις 18.2.2012 με εντός έδρας επικράτηση επί του Κρόνου Αγ. Δημητρίου (82-61).

Έκτοτε έχουν αλλάξει πολλά βέβαια, ο Ολυμπιακός (πρώην Ελληνικό) είναι πλέον η πρώτη δύναμη στην Α1 Γυναικών, ενώ ο Αθηναϊκός παλεύει για να αποφύγει τα πλέι άουτ -σε πρώτη φάση. Τι συνδέει την ομάδα του Αθηναϊκού που έκανε... όργια με αυτή του Ολυμπιακού; Κυρίως η Όλγα Χατζηνικολάου και -δευτερευόντως- η Αφροδίτη Κοσμά, που αγωνίστηκε όμως λιγότερα χρόνια στην ομάδα του Βύρωνα.

Πρόδηλο είναι πως δυνητικά, στον Πειραιά θα ήθελαν να φτάσουν στα επίπεδα του Αθηναϊκού. Ή τουλάχιστον να τα προσεγγίσουν, αφού η επένδυση που έχει γίνει είναι τεράστια. Θα καταφέρει, για αρχή, να ολοκληρώσει αήττητος ο Ολυμπιακός τη φετινή αγωνιστική περίοδο ή θα βρεθεί η ομάδα (βλ. Παναθηναϊκός ή κάποια άλλη) που θα του βάλει "στοπ";

Το Ελληνικό στην Α1 Γυναικών

Σεζόν Νίκες Ήττες
2012-'13 20 6
2013-'14 20 1
2014-'15 21 2
ΣΥΝΟΛΟ 61 9
TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ