Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ο Ολυμπιακός θέλει την διάκριση και στην Ευρώπη

Ο Ολυμπιακός θέλει την διάκριση και στην Ευρώπη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού θέλει το Νταμπλ στην Ελλάδα και για την νέα σεζον, αλλά πλέον στοχεύει και στην ευρωπαϊκή διάκριση. Μετά την Μάλτση παίρνει σειρά η Καλτσίδου.

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού κατέκτησε φέτος πανηγυρικά το Νταμπλ στην Ελλάδα, όντας αήττητη, δημιουργώντας μία εξαιρετική ομάδα, έχοντας χημεία και ομοιογένεια, με τις Αμερικανές Λικέντρα Τζόνσον και Χάλι Κριστόφερσον να κάνουν την διαφορά μέσα στην ρακέτα, οι οποίες θα συνεχίζουν στον σύλλογο και στη νέα σεζόν.

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός έχει όραμα και μεγάλες φιλοδοξίες για το τμήμα μπάσκετ των "ερυθρολεύκων", έχοντας και την οικονομική στήριξη από τον πρόεδρο της πειραϊκής ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη. Στόχος για την νέα σεζόν δεν είναι μόνο η παραμονή στην κορυφή της Ελλάδας, κατακτώντας ένα ακόμη Νταμπλ, αλλά και η διάκριση στην Ευρώπη.

Το γυναικείο μπάσκετ, στη νέα σεζόν (2016-2017), θα έχει εκπροσώπηση στην Ευρώπη ύστερα από 7 χρόνια με τον Ολυμπιακό και η διοίκηση του Ερασιτέχνη στοχεύει στην ευρωπαϊκή διάκριση και όχι απλά στην συμμετοχή. Υπάρχει η διάθεση για δυναμική ενίσχυση, για ορισμένες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, οι οποίες θα ανεβάσουν ακόμη περισσότερο το επίπεδο της ομάδας ενόψει της ερχόμενης χρονιάς.

Ήδη στον Ολυμπιακό έκαναν το πρώτο "μπαμ" με την ανακοίνωση της απόκτησης της σπουδαίας και έμπειρης γκαρντ, Εβίνας Μάλτση , η οποία είναι η ηγέτης της Εθνικής μας ομάδας. Και η δυναμική ενίσχυση του ρόστερ θα συνεχιστεί. Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν στο μεταγραφικό τους στόχαστρο και την 33χρονη Ελληνίδα φόργουορντ, Στέλλα Καλτσίδου, η οποία αγωνίζεται στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια. Τελευταίος της σταθμός η γαλλική Λιλ.

Νωρίτερα, ο Ολυμπιακός γνωστοποίησε την ανανέωση των συμβολαίων σε 11 (!) αθλήτριες της ομάδας μπάσκετ , με εξαίρεση την Χάλι Κριστόφερσον. Το μέλλον της στο μεγάλο λιμάνι είναι ανοικτό, καθώς υπάρχουν σκέψεις να αντικατασταθεί με άλλη ξένη αθλήτρια.

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ