Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ο Ολυμπιακός στους τελικούς "σκουπίζοντας" τον Αθηναϊκό

Ο Ολυμπιακός στους τελικούς "σκουπίζοντας" τον Αθηναϊκό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα στην Γλυφάδα τον Αθηναϊκό με 97-61, έκανε το sweep και με αυτόν τον τρόπο πήρε την πρόκριση στους τελικούς. Αναμένει τον αντίπαλο του, ο οποίος θα βγει από το "ζευγάρι" Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός, δίχως να αντιμετωπίσει πρόβλημα, ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Αθηναϊκού, νικώντας τον στην Γλυφάσα με σκορ 97-61. Με αυτόν τον τρόπο έκανε το sweep και πήρε την πρόκριση για τους τελικούς της Α1 Γυναικών. Πλέον, οι "ερυθρόλευκες" αναμένουν τον αντίπαλο τους από το "ζευγάρι" Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στην αναμέτρηση, έλεγξε τον ρυθμό και στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου προηγήθηκε με 50-29. Ο Αθηναϊκός δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των γηπεδούχων και η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη έφτασε στη νίκη με 97-61, κάνοντας το 3-0 στην ημιτελική σειρά. Τα δύο πρώτα ματς μετρούν από τις νίκες που σημείωσαν οι "ερυθρόλευκες" στην κανονική περίοδο.

Τα δεκάλεπτα: 27-17, 23-12, 21-20, 26-12

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ελένη Καπογιάννη):Γκοτζή, Σταμάτη 4, Μπόνη 12 (2/5 τρ.), Χατζηνικολάου 5, Καλογήρου 2, Μπαλτά 3, Νικολαϊδου 4, Χαλιβέρα 20 (4/4 τρ.), Τζόνσον 12, Κοσμά 8, Παπαμιχαήλ 12, Κριστόφερσον 15.

ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ. Καλογερόπουλος):Δασκαλοπούλου 20 (1/4 τρ.), Σιδεράκη, Σπαθάρου 8 (1/5), Σταμάτη, Λουκάτου, Κλείτσα, Κεχαγιά 16 (2/4 τρ.), Ντάναμ 15, Νιξίνα 2, Πολίτη, Λίτσι

Η Ελένη Καπογιάννη, προπονήτρια του Ολυμπιακού, δήλωσε στο osfp.gr: "Σήμερα κάναμε μια καλή νίκη, κατα διαστήματα παίξαμε πολύ καλά τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση. Η αποχή μας κάνει κακό γιατί χάνουμε τον αγωνιστικό μας ρυθμό, αλλά πιστεύω οτι σήμερα τα καταφέραμε καλά. Απο εδώ και πέρα ετοιμαζόμαστε για την επόμενη σειρά αγώνων που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι αντίπαλος μας ο Παναθηναϊκός. Θα είναι μια δύσκολη σειρά, έχουμε βέβαια το πλεονέκτημα του 2-0 απο τις νίκες της κανονικής περιόδου και πιστεύω οτι θα παρουσιαστούμε όπως πρέπει για να κατακτήσουμε τον τίτλο."

Η Τάνια Χαλιβέρα, δήλωσε στο osfp.gr: " Όντως σήμερα είχα μια καλή απόδοση, αλλά για εμάς σημασία έχει η ομάδα. Προκριθήκαμε στον τελικό του πρωταθλήματος παίζοντας όμορφο μπάσκετ και τώρα αυτό που θέλουμε είναι να δείξουμε το ίδιο καλό πρόσωπο και στους τελικούς για να φτάσουμε στον μεγάλο μας στόχο που δεν είναι άλλος απο την κατάκτηση και του πρωταθλήματος."

1η αγωνιστική

Σάββατο 9 Απριλίου

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ 78-50

Κυριακή 10 Απριλίου

(3-0) Ολυμπιακός-Αθηναϊκός 97-61

2η αγωνιστική

Τετάρτη 13 Απριλίου

12.30 ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ-Παναθηναϊκός (1-2)

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ