Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ο Ολυμπιακός νίκησε την Λευκάδα και βλέπει την Ρίγα

Ο Ολυμπιακός νίκησε την Λευκάδα και βλέπει την Ρίγα

Ο Ολυμπιακός νίκησε την Λευκάδα με 67-53, με τις Νικολοπούλου (13π) και Μακόλι (13π) να ξεχωρίζουν. Καπογιάννη: "Δεν είχαμε καλή εικόνα σαν ομάδα". Ακολουθεί η Ρίγα την Τετάρτη (25/10) στην Γλυφάδα.

Μετά τις διαδοχικές εκτός έδρας νίκες σε πρωτάθλημα και ΕuroCup με Παναθηναϊκό και Μπεσίκτας αντίστοιχα η ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού επικράτησε εύκολα της Νίκης Λευκάδας με 67-53 στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός που αγωνίστηκε χωρίς τις τραυματίες, Εβίνα Μάλτση και Αφροδίτη Κοσμά, δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση της ομάδας της Λευκάδας και πλέον στρέφει εξ' ολοκλήρου την προσοχή του στο σπουδαίο παιχνίδι που ακολουθεί με την Ρίγα. Η αναμέτρηση με την ομάδα της Λετονίας θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη (25/10) και ώρα 18:00 στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας και εκεί οι "ερυθρόλευκες" θα διεκδικήσουν την 3η νίκη του στη διοργάνωση που θα τον καταστήσει φαβορί για την κατάληψη της 1ης θέσης.

Από κει και πέρα όσον αφορά το ματς με τη Νίκη Λευκάδας οι «ερυθρόλευκες» είχαν τον έλεγχο και το προβάδισμα από την αρχή ως το φινάλε. Στο 1ο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 24-13 και με το επιμέρους 13-11 πήγε με 37-24 μπροστά στο ημίχρονο. Το φινάλε της 3ης περιόδου βρήκε την ομάδα του Πειραιά μπροστά στο σκορ με 51-39 για να έρθει το τελικό 67-53 στην τελευταία περίοδο.

Τα δεκάλεπτα: 24-13, 13-11, 14-15, 16-14

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ελένη Καπογιάννη): Μάζιτς 3 (1 τριπ.), Σταμάτη 3 (1 τριπ.), Σπυριδοπούλου 7 (1 τριπ.), Χατζηνικολάου 10, Μπαλτά, Καλτσίδου 6 (1 τριπ.), Νικολοπούλου 13 (3 τριπ.), Χαλιβέρα, Σωτηρίου 6 (1 τριπ.), Άντερσον 6 , Μακόλι 13

ΝΙΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Νίκος Δουβίτσας): Σπηλιώτης 5 (1 τριπ.), Τελίδου 3 (1 τριπ.), Τσινεκέ 21 (1 τριπ.), Γουάϊτιντ 16,Αρώνη, Τσαμπούρη , Μπάρκα Αθ., Νταναμ 2 , Τσέρου 1, Μπάρκα Μ., Κοντογεωργίου 3 (1 τριπ.)

Καπογιάννη: "Δεν είχαμε καλή εικόνα σαν ομάδα"

Η προπονήτρια του Ολυμπιακού Ελένη Καπογιάννη δήλωσε μετά το ματς στο osfp.gr : «Καταρχήν συγχαρητήρια για τη νίκη. Δεν είχαμε καλή εικόνα σαν ομάδα. Λίγο η νίκη με τη Μπεσίκτας και η ταλαιπωρία του ταξιδιού είχαν ως αποτέλεσμα να μην παρουσιάσουμε καλό πρόσωπο και να μην παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας. Παρ' όλα αυτά κερδίσαμε 25 πόντους και έχουμε περιθώρια βελτιώσης. Τώρα προέχει να ξεκουραστούμε γιατί το παιχνίδι εναντίον της Ρίγα είναι πολύ δύσκολο. Πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα που δεν βρίσκεται τυχαία εκεί που είναι και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Θέλουμε τον κόσμο του Ολυμπιακού κοντά μας την Τετάρτη. Μας βοηθάει, μας δίνει ώθηση και τα κορίτσια έχουν ανάγκη τον κόσμο μας για να πάνε ένα βήμα παρακάτω».

Σωτηρίου: "Πρέπει να δείχνουμε κάθε στιγμή πόσο καλή ομάδα είμαστε"

Η Κατερίνα Σωτηρίου δήλωσε μετά το ματς στο osfpgr: «Είμαστε πάρα πολύ καλή ομάδα, δεν το συζητάμε αυτό. Το σημαντικό είναι ότι πρέπει να το δείχνουμε κάθε στιγμή μέσα στο γήπεδο γιατί αυτός είναι ο καθρέπτης μας. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, είμαστε επαγγελματίες, αγωνιζόμαστε σε ένα πολύ μεγάλο σύλλογο και αυτό πρέπει να το αποδεικνύουμε κάθε φορά. Είναι λογικό η αντίπαλη ομάδα και συγκεκριμένα σήμερα η Λευκάδα να βρίσκει κίνητρο απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Σημασία έχει ότι πετύχαμε άλλη μια νίκη και τώρα θα ξεκουραστούμε ενόψει του σπουδαίου αγώνα της Τετάρτης. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς κόντρα στη Ρίγα. Χαίρομαι πάρα πολύ που προσπαθεί ο κόσμος να είναι κοντά μας, είναι πολύ σημαντικό για εμάς να τους νιώθουμε όλους με τον τρόπο τους, είτε στα social media με τα μηνύματα που μας στέλνουν και με την παρουσία τους στο γήπεδο. Είναι ένα σημαντικό λιθαράκι στην ψυχολογία μας και στα αποτελέσματά μας».

Μπαλτά: "Δεν ξεκινήσαμε όπως θα θέλαμε"

Η Ανθή Μπαλτά δήλωσε μετά το ματς στο osfp.gr τα εξής: «Η αλήθεια είναι ότι δεν ξεκινήσαμε όπως θα θέλαμε και ούτε είμαστε πολύ ευχαριστημένες για την σημερινή εμφάνιση. Η ουσία είναι ότι συνεχίσαμε να κερδίζουμε. Τώρα ξεχνάμε το παιχνίδι από σήμερα και στρεφόμαστε στο πολύ δύσκολο ματς που ακολουθεί την Τετάρτη με τη Ρίγα. Περιμένουμε τον κόσμο του Ολυμπιακού».

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ