Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τουρνουά στην Γλυφάδα

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τουρνουά στην Γλυφάδα

Ο Ολυμπιακός νίκησε την Σπαρτάκ με 79-57 και κατέκτησε τον τίτλο του τουρνουά, έχοντας για MVP την Ιβόν Άντερσον με 22 πόντους. Καπογιάννη: "Μόνο θετικά τα συμπεράσματα για την ομάδα μας".

Η ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού, κατέκτησε το «2nd International Olympiacos Tournoument» που διοργάνωσε ο σύλλογος μας στο «Δ.Α.Κ. Γλυφάδας» και το οποίο ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Δημήτρη Μπασούρη.

Οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν και της Ρώσικης Σπαρτάκ με 79-57 την 3η ημέρα της διοργάνωσης και με τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς κατέλαβαν την πρώτη θέση. Πρωταγωνίστρια στο τελευταίο παιχνίδι ήταν η Ιβον Άντερσον που ολοκλήρωσε το ματς με 22 πόντους (3/4 τριπ., 5/9 διπ., 3/3 βολ., 3 ασ.., 5 κλ.).

Πριν την έναρξη του αγώνα...

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός απένειμε αναμνηστική πλακέτα στην οικογένεια του Δημήτρη Μπαρούρη στη μνήμη του οποίου διοργανώθηκε το τουρνουά. Η Σπαρτάκ με τη σειρά της μέσω του manager της κ. Κωστάλα απένειμε πλακέτα τόσο στην οικογένεια του Δημήτρη Μπασούρη όσο και στον Ολυμπιακό για τη διοργάνωση. Επίσης έδωσε στις Εβίνα Μάλστη και Στέλλα Καλτσίδου φανέλα της Ρωσικής ομάδας με τα ονόματα τους, στην μεν Μάλτση γιατί προσπάθησε δυο φορές να την πάρει στην Σπαρτάκ χωρίς να αποσπάσει τελικά την υπογραφή της και στην Καλτσίδου καθώς δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο παρά τους δυο πολύ σοβαρούς τραυματισμούς που είχε στην καριέρα της.

Ισορροπία στην αρχή, «ερυθρόλευκο» προβάδισμα στη συνέχεια

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τουρνουά στην Γλυφάδα

Στο αγωνιστικό σκέλος το παιχνίδι ήταν κλειστό και ισορροπημένο στο ξεκίνημα του με τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ μέχρι τα μέσα της 1ης περιόδου. Από το 7-7 και μετά οι «ερυθρόλευκες» απέκτησαν το προβάδισμα και έφτασαν στο 18-11 στο φινάλε του πρώτου 10λέπτου. Με τον Ολυμπιακό να οδηγεί στο σκορ και να αυξάνει τη διαφορά χάρη σε 4 διαδοχικούς πόντους της Όλγας Χατζηνικολάου, οι «ερυθρόλευκες» διεύρυναν το προβάδισμά τους στο +14 (33-19) στο σημείο που είχαν επιβάλει το ρυθμό τους. Οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 40-28 υπέρ του Ολυμπιακού.

Υψηλός ρυθμός μέχρι το φινάλε

Στο δεύτερο μισό του αγώνα η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη διατήρησε τον έλεγχο και την υπέρ της διαφορά για το 58-46 με το οποίο ολοκληρώθηκε η 3η περίοδος. Από κει και πέρα ο Ολυμπιακός κράτησε υψηλό τέμπο μέχρι το φινάλε και εκτόξευσε τη διαφορά στο +19, 72-53 (3:50), 76-57 (1:15) για να φτάσει στο τελικό 79-57.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Ελένη Καπογιάννη): Μάζιτς, Σταμάτη 3 (1 τριπ.), Χατζηνικολάου 11, Μάλτση 15 (3 τριπ., 5 ασ.), Σωτηρίου 4, Άντερσον 22 (3/4 τριπ.), Μακόλι 16 (10 ριμπ.), Σπυριδοπούλου 2 Κοσμά , Μπαλτά, Καλτσίδου 6

ΣΠΑΡΤΑΚ (Σεργκέι Ντανίλιν): Νουριντίνοβα 2, Νταβίντοβα 4, Ογκούν, Κολοσοβσκάϊα 5, Σίμονς 8, Πατσούρινα 3, Οσίποβα 12, Ντόγκιτς 7, Σαϊφιουλίνα 2, Γκλάντκοβα 11, Ρεμπνίκοβα 3.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστριών

Καπογιάννη: "Μόνο θετικά τα συμπεράσματα"

Η προπονήτρια του Ολυμπιακού, Ελένη Καπογιάννη, σχολίασε πως: "Τα συμπεράσματα είναι μόνο θετικά για την ομάδα μας. Σήμερα παίξαμε με μια ομάδα πολύ νεανική και πάρα πολύ γρήγορη. Μας έκανε πάρα πολύ καλό αυτό για να δούμε που πρέπει να δουλέψουμε σε κάποια σημεία στην άμυνα μας. Να δουλέψουμε στην επίθεση απέναντι σε άμυνα που αλλάζει συνέχεια που εμείς δεν έχουμε φτάσει ακόμα την ύλη μας εκεί. Παρόλα αυτά η ομάδα δείχνει χαρακτήρα, είναι εδώ, αντιδράσει με η χωρίς σκάουτινγκ, με ή χωρίς προετοιμασία προπόνησης συγκεκριμένη αντιδράει και αυτί είναι πάρα πολύ θετικό. Έχουμε ένα ροτέτιον που ανταποκρίνεται τέλεια. Βρίσκουμε τώρα το ροτέιτιον που μας ταιριάζει. Θεωρώ ότι είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο για την εποχή και προχωράμε. Βγάλαμε ενέργεια και αυτό είναι πολύ σημαντικό και εμείς φροντίζουμε να κρατάμε τις αθλήτριες μας φρέσκιες και οι αθλήτριες είναι αθλήτριες και ανταποκρίνονται καλά".

Σταμάτη: "Είδαμε πράγματα που θέλαμε"

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τουρνουά στην Γλυφάδα

"Νομίζω ότι αυτές τις τρεις μέρες ήταν ένα πολύ καλό τεστ για εμάς καθώς είμαστε ακόμα στην αρχή θεωρητικά. Μπορεί οι ομάδες να ήταν χαμηλότερης δυναμικότητας αλλά είδαμε πράγματα που θέλαμε να δούμε.Θέλαμε να δούμε αυτά που δουλεύουμε όλες αυτές τις μέρες όλες μαζί. Βγάλαμε ενέργεια και ανταποκριθήκαμε καλά. Θέλουμε τη βδομάδα που έρχεται να δουλέψουμε αυτά τα πράγματα και στο τουρνουά της Ιταλίας που ακολουθεί να είμαστε ακόμα καλύτερες".

Άντερσον: "Παίξαμε σε διαφορετικό τέμπο"

"Ήταν πολύ καλό που επιστρέψαμε και παίξαμε και αυτά τα παιχνίδια μιας και ακόμα προσπαθούμε να γνωριστούμε η μια με την άλλη μέσα στο παρκέ. Ο σημερινός μας αντίπαλος ήταν πιο νεανική ομάδα από εμάς, και θα μας έκανε να παίξουμε πολύ πιο γρήγορα από ότι κάνουμε συνήθως. Πιστεύω οτι ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να παίξουμε σε ένα διαφορετικό τέμπο, και να αρχίζουμε να συνηθίζουμε για την συνέχεια της σεζόν".

Κόσμα: "Bγάλαμε τα πρώτα συμπεράσματα"

"Βγάλαμε τα πρώτα συμπεράσματα, σίγουρα το ζητούμενο ήταν να γίνουν όσο το δυνατόν καλύτερα αυτά που έχουμε δουλέψει τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, τώρα από εκεί και πέρα ήρθε και η πρώτη θέση καλό είναι αυτό για την ομάδα, μαθαίνει να κερδίζει. Πιστεύω οτι έχουν μπει οι βάσεις και έχουμε πολλά περιθώρια βέβαια ακόμα, αλλά νομίζω ότι θα έχουμε μια πολύ καλή χρονιά, έχουμε τώρα και το τουρνουά στην Ιταλία να πάμε ακόμα καλύτερα, να βελτιωθούμε κιόλας και από τα μικρά λάθη που κάναμε σε αυτά τα τρία φιλικά και συνεχίζουμε".

Δείτε τις εικόνες:

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τουρνουά στην Γλυφάδα
Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τουρνουά στην Γλυφάδα
Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τουρνουά στην Γλυφάδα
Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τουρνουά στην Γλυφάδα
Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τουρνουά στην Γλυφάδα
TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ