Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την Δημητράκου

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την Δημητράκου

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση της 29χρονης φόργουορντ, Ζωής Δημητράκου, η οποία πέρσι έπαιξε στις ΗΠΑ. "Ο Ολυμπιακός εδώ έχει τα πάντα, όπως οι ομάδες που είχα αγωνιστεί στο εξωτερικό".

Μία σημαντική μεταγραφική κίνηση ολοκλήρωσε ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός. Οι "ερυθρόλευκοι" ανακοίνωσαν επίσημα την απόκτηση της 29χρονης φόργουορντ, Ζωής Δημητράκου, όπως είχε προαναγγείλει από το πρωί της Τετάρτης (19/10) το Sport24.gr . "Ο Ολυμπιακός εδώ έχει τα πάντα, όπως οι ομάδες που είχα αγωνιστεί στο εξωτερικό", δήλωσε.

H διεθνής φόργουορντ, που είχε ενημερώσει το καλοκαίρι για την απόφαση να αποχωρήσει από τη δράση, πείστηκε από τον Παναγιώτη Φασούλα να επιστρέψει στα παρκέ , με σκοπό μάλιστα να φορέσει τη φανέλα των "ερυθρολεύκων".

Η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη:

"O OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π., ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με την διεθνή αθλήτρια καλαθοσφαίρισης, Ζωή Δημητράκου.

Η Ζωή Δημητράκου είναι γεννημένη στις 25 Μαΐου 1987 έχει ύψος 1,87μ. και αγωνίζεται ως Small Forward.

Την περσινή σεζόν, η 29χρονη φόργουορντ έγινε η τρίτη Ελληνίδα αθλήτρια που αγωνίστηκε στο WNBA φορώντας την φανέλα των Washington Mystics των ΗΠΑ.

Η παρουσία της στην Ευρώπη

Η σπουδαία καριέρα της στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ ξεκίνησε το 2010 από την Ισπανία με την Σεντίς, ακολούθησε η παρουσία της στη Γαλλία με την Αιξ-αν Προβάνς (2010-2011) και στη συνέχεια με τις Σαρλβίλ Μεζιέ (2011-2012) και Μπουρζ (2012). Τη σεζόν 2012-2013 αγωνίστηκε στην Τουρκία με την Καϊζερί Κάσκι με την οποία έφτασε στους τελικούς του EuroCup. Την επόμενη χρονιά μετακόμισε στη Ρωσία για λογαριασμό της Ναντέζντα Όρενμπουργκ στην οποία αγωνίστηκε δυο σεζόν (2013-2015) και μετέπειτα έπαιξε ξανά στην Τουρκία με την Αμπντουλάχ Γκιούλ Γιουνιβερσιτέσι.

Το ατομικό της ρεκόρ

Η Ζωή Δημητράκου είναι η μοναδική επαγγελματίας αθλήτρια καλαθοσφαίρισης στην Ευρώπη και 3παγκοσμίως που έχει πετύχει quadruple double (διψήφιο αριθμό σε τέσσερις στατιστικές κατηγορίες) με 49 πόντους, 18 ριμπάουντ, 12 κλεψίματα και 10 ασίστ στον αγώνα του Μεγάλου Αλεξάνδρου εναντίον του Άρη Χολαργού για την Α1 Εθνική στις 22 Μαρτίου 2009.

Η δήλωση στοosfp.gr

Στις πρώτες τις δηλώσεις στο osfp.gr ως αθλήτρια του Ολυμπιακού, η Ζωή Δημητράκου τόνισε τα εξής: " Αποφάσισα να επιστρέψω γιατί το ενδιαφέρον και η αγάπη του κόσμου, με έκανε να το ξανασκεφτώ. Όταν σε σταματάνε στο δρόμο καθημερινά και σε ρωτάνε γιατί σταμάτησες, σε βάζει σε δεύτερες σκέψεις αυτή η διαδικασία. Επίσης δεν υπήρχε περίπτωση να φύγω στο εξωτερικό. Αλλά εφόσον ο Ολυμπιακός εδώ έχει τα πάντα, όπως οι ομάδες που είχα αγωνιστεί στο εξωτερικό, έκαναν την απόφασή μου πολύ πιο εύκολη για να μείνω και να παίξω στην Ελλάδα και στον μεγαλύτερο σύλλογο. Ο Ολυμπιακός έκανε πραγματοποιήσιμη την απόφασή μου αυτή. Από στιγμή που έλυσα το συμβόλαιό μου με την YDUBGD, ο Ολυμπιακός αποτελούσε την καλύτερη δυνατή επιλογή για να συνεχίσω να αγωνίζομαι σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και σε ανταγωνιστικό επίπεδο".

Για τη φετινή σεζόν: " Έχουμε ένα πάρα πολύ καλό ρόστερ. Τις κοπέλες της γνωρίζω πάρα πολλά χρόνια λόγω της Εθνικής. Φέτος θα αγωνιστούμε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, αλλά πιστεύω ότι το ρόστερ και η κόουτς είναι σε πάρα πολύ καλό στάδιο και έχουμε πολλές δυνατότητες. Εγώ προσωπικά είχα ένα διάστημα off αλλά για έναν αθλητή που είναι επαγγελματίας 10 χρόνια δεν είναι δύσκολο να επανέλθει με συστηματική δουλειά".

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού: " Περιμένουμε και τον κόσμο να έρχεται στο γήπεδο, να μας δίνει ενέργεια ως 6παίκτης και πιστεύω ότι θα δει πολύ ωραίο θέαμα".

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ