Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Μπαλτά: "Έχουμε μάθει να μην φοβόμαστε"

Μπαλτά: "Έχουμε μάθει να μην φοβόμαστε"
INTIME SPORTS

Η Ανθή Μπαλτά οδήγησε το Ελληνικό στο back to back στην Α1 Γυναικών και μίλησε στο Sport24.gr για τη φετινή επιτυχία, ενώ αναφέρθηκε σε όσους δεν την υπολογίζουν ως καλή σουτέρ.

Για δεύτερη σερί χρονιά, το Ελληνικό έδειξε πως είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στην Α1 Γυναικών. Μετά το repeat στο Κύπελλο Ελλάδος, ήρθε η διατήρηση των σκήπτρων του πρωταθλήματος, χάρη στο 62-61 επί του Παναθηναϊκού , το περασμένο Σάββατο. Οι "μπλε" βρέθηκαν στο -13 (12-25) στο 13ο λεπτό, αλλά έκτοτε επέβαλαν τους δικούς τους κανόνες στο παρκέ.

Ναι μεν αγχώθηκαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, αλλά αυτό που μετράει είναι πως στο τέλος πανηγύρισαν την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ελλάδος . Αυτό για το οποίο πάλευαν από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε η προετοιμασία. Τον περασμένο Αύγουστο.

Το άγχος του Ελληνικού ήταν αυτό που ευθυνόταν κυρίως (μαζί βέβαια με την εξαιρετική εμφάνιση του Παναθηναϊκού) για το -13 του 13ου λεπτού. Κάτι που όμως είναι λογικό, σύμφωνα με την Ανθή Μπαλτά. Η αρχηγός των νταμπλούχων μίλησε στο Sport24.gr εξηγώντας πως " είναι λογικό να έχεις άγχος, όταν παίζεις ένα παιχνίδι που κρίνει τον τίτλο. Αυτό θεωρώ ότι για 15 λεπτά περίπου φάνηκε, αλλά στην πορεία καταφέραμε γρήγορα να καλύψουμε τη διαφορά. Όταν το καταφέραμε, μας έφυγε αυτόματα το άγχος".

Σε αυτό όμως, υπήρχε ένα αντίβαρο. Το μεγάλο ρόστερ και η ποιότητα των παικτριών που βρίσκονται σε αυτό. " Παίζει μεγάλο ρόλο το ότι είμαστε δεκατρείς ισάξιες παίκτριες. Σημαντικότερο ρόλο όμως παίζει ότι όλες έχουμε αποδεχθεί τον ρόλο μας και ξέρουμε τι θα κάνουμε για να βοηθήσουμε την ομάδα", εξήγησε, για να συνεχίσει: " Μέσα στο παρκέ, είχαμε δουλέψει πολύ καλά όλο τον χρόνο. Προσπαθούσαμε να παίξουμε επιθετική άμυνα και να τρέξουμε. Όπως συνέβη σε όλα τα παιχνίδια, έτσι και το Σάββατο αυτό μας βοήθησε".

Μπαλτά: "Έχουμε μάθει να μην φοβόμαστε"
INTIME SPORTS

"Δεν με ξέρουν καλά"

Στη regular season του πρωταθλήματος, η Ανθή Μπαλτά σούταρε με 33.3% από τη γραμμή του τριπόντου, αφού είχε 17/51 πίσω από τα 6μ75. Στους δύο πρώτους τελικούς είχε 3/8, αλλά στο παιχνίδι που έκρινε τα πάντα, η ιστορία ήταν διαφορετική. Αστόχησε μόλις μία φορά, ευστόχησε πέντε και κάπως έτσι έκανε τη διαφορά, για το Ελληνικό.

Κι αν οι περισσότεροι δεν την έχουν στο μυαλό τους ως καλή σουτέρ και εξεπλάγησαν από τα ποσοστά της το μεσημέρι του Σαββάτου, είχε να απαντήσει πως " όσοι λένε ότι δεν είμαι γνωστή για το σουτ μου, μάλλον δεν με ξέρουν καλά. Όσοι γνωρίζουν τι παίκτρια είμαι, σαφώς και ξέρουν πως σουτάρω αρκετά. Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία ότι δεν πρέπει να με αφήνουν ή κάτι άλλο. Είναι πάντα και θέμα τύχης. Ήμουν σε καλή μέρα και το έβαλα".

Όταν ρωτήθηκε για την ανατροπή και το πόσο έπαιξε ρόλο η εμπειρία που διέθεταν οι παίκτριες του Ελληνικού, η αρχηγός των "μπλε" είχε να πει: " Βοηθάει η εμπειρία. Είναι αναλόγως όμως το πόσο σίγουρος αισθάνεσαι για την ομάδα. Ήμουν πάρα πολύ σίγουρη για την ομάδα και την επιτυχία της. Παίζει πάντα ρόλο και το πως θα σου πάει ένα παιχνίδι. Θα ξαναπώ ότι έπρεπε να σουτάρω. Είχα καλή ψυχολογία", πριν καταλήξει λέγοντας:

" Έχει μάθει αυτή η ομάδα την τελευταία διετία να μην φοβάται. Ακόμα κι όταν ήμασταν πίσω στο σκορ, αυτό που λέγαμε είναι ότι δεν έχουμε κάνει το παιχνίδι που μπορούμε. Θέλαμε να παίξουμε αυτά που είχαμε σχεδιάσει, να το ευχαριστηθούμε. Έπρεπε να κάνουμε αυτά που είχαμε δουλέψει όλο τον καιρό. Δεν φοβηθήκαμε".

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ