Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Μίσσας: "Βρήκαμε ρυθμό από την άμυνα"

Μίσσας: "Βρήκαμε ρυθμό από την άμυνα"
EUROKINISSI

Ο Κώστας Μίσσας εξήγησε πώς η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού πήρε τη νίκη επί του Φάρου Κερατσινίου και στάθηκε στην αλλαγή της άμυνας των νταμπλούχων Ελλάδας σε ζώνη.

Ο Κώστας Μίσσας μίλησε για τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Φάρου Κερατσινίου και δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις δύο όψεις του... νομίσματος του ματς της 17ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών.

Ο Ολυμπιακός και ο Φάρος ως τα μισά της τρίτης περιόδου συμβάδιζαν στο σκορ, αλλά η αλλαγή της άμυνας των γηπεδούχων σε ζώνη, τους έδωσε τις λύσεις που ήθελαν για να πάρουν εύκολα τη νίκη επί μίας πολύ καλής ομάδας, όπως τόνισε ο Κώστας Μίσσας.

"Είναι δεδομένο και σίγουρο ότι ο Φάρος είναι μία πολύ καλή ομάδα με πάρα πολύ καλή frontline. Ξέραμε τα προβλήματα που θα μπορούσαμε να έχουμε από πλευράς μεγέθους που έχει ο Φάρος στις ψηλές του. Εκείνο που καταβάλαμε πολύ μεγάλη προσπάθεια σήμερα είναι ότι πήραμε πάρα πολλές μπάλες από τις παγίδες που κάναμε στις 3 ψηλές που χρησιμοποιεί ο Φάρος.

Αυτό που όμως για μένα δεν είχε… λογική, ήταν το «μάγκωμα» και η πίεση που είχαμε στην επίθεση. Εμείς είμαστε μία ομάδα που τα αφύλαχτα σουτ θα τα πάρει, έχουμε το ταλέντο και την ικανότητα και πάρα πολλές φορές ψάχναμε την τέλεια πάσα, χωρίς κανέναν λόγο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουμε το ρυθμό μας", δήλωσε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας του, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Στο δεύτερο ημίχρονο βέβαια άλλαξαν τα πράγματα και θεωρώ ότι από πλευράς τακτικής ήμασταν αποτελεσματικοί στη ζώνη που παίξαμε, την οποία την γυρνάγαμε σε man 2 man με αλλαγές. Γεγονός που μας έδωσε τη δυνατότητα να έχουμε ρυθμό, να βάλουμε κάποια εύκολα καλάθια και από εκεί και πέρα, τελείωσε το παιχνίδι, πιο εύκολο από το ξεκίνημά του.

Τέλος αξίζει να πούμε πως στην αρχή στα ριμπάουντ είχαμε αποτελεσματικότητα, όμως τα 10 επιθετικά του Φάρου είναι κάτι που δεν πρέπει να το επιτρέπουμε ως ομάδα. Και ας είχαμε και εμείς από την πλευρά μας 10 επιθετικά ριμπάουντ. Σήμερα αυτό δεν μας επηρέασε πάντως".

Η Ιβόν Άντερσον από την πλευρά των παικτριών των νταμπλούχων Ελλάδας τόνισε πως "ήρθαμε να δώσουμε ένα παιχνίδι με τον Φάρο, προερχόμενοι από το ματς με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη που δεν παίξαμε καλά. Γνωρίζαμε λοιπόν ότι έπρεπε να αγωνιστούμε έτσι ώστε να αποδείξουμε τι ομάδα είμαστε και να παίξουμε ως Ολυμπιακός. Στο δεύτερο ημίχρονο πιστεύω ότι το αποδείξαμε αυτό ως ένα βαθμό και κερδίσαμε με μεγάλη διαφορά την δεύτερη ομάδα της βαθμολογίας. Είναι μία διαφορά που ο κόσμος ήθελε και περίμενε από εμάς και μία διαφορά που οφείλαμε και εμείς να πάρουμε. Θα κρατήσουμε αυτό τα σκορ και θα συνεχίσουμε σε αυτόν το ρυθμό μέχρι το τέλος της σεζόν".

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ