Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Μαρακάκης: "Αποδείχθηκε η αθωότητα της Χατζηνικολάου"

Μαρακάκης: "Αποδείχθηκε η αθωότητα της Χατζηνικολάου"
FRANCESCA GIAITZOGLOU WATKINSON

Ο δικηγόρος που ανέλαβε την υπόθεση της Όλγας Χατζηνικολάου, Γιάννης Μαρακάκης, μίλησε στο Sport24.gr για την περιπέτεια της 36χρονης γκαρντ και τη δικαίωσή της από το ΕΣΚΑΝ.

Η περιπέτεια της Όλγας Χατζηνικολάου είχε αίσιο τέλος για την ίδια, αφού η έμπειρη αθλήτρια δικαιώθηκε από το ΕΣΚΑΝ μετά τις σε βάρος της κατηγορίες για χρήση απαγορευμένης ουσίας. Μία ιστορία που είχε δει τα φώτα της δημοσιότητας τον Απρίλιο , με αποτέλεσμα να στερήσει από την αρχηγό του Ολυμπιακού τη δυνατότητα συμμετοχής στο EuroBasket Women της Τσεχίας, εκεί όπου η Εθνική Γυναικών τερμάτισε στην τέταρτη θέση.

Τρεις περίπου μήνες μετά το άνοιγμα της υπόθεσης, υπήρξε ευτυχής κατάληξη για την Όλγα Χατζηνικολάου, η οποία πλέον είναι σε θέση να αγωνιστεί κανονικά. "Η αλήθεια έλαμψε" ανέφερε η ίδια μέσω γραπτής δήλωσή της, με τον δικηγόρο που ανέλαβε την υπεράσπισή της, Γιάννη Μαρακάκη, να εξηγεί στο Sport24.gr πως είχε η κατάσταση και πως η δικαίωση της αθλήτριας ήταν κάτι που περίμεναν όλοι.

" Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως αποδείχθηκε αυτό που λέγαμε από την πρώτη στιγμή, ότι δηλαδή η Όλγα (Χατζηνικολάου) βρέθηκε να έχει κάνει παθητική χρήση της ουσίας που βρέθηκε στον οργανισμό της", υποστήριξε αρχικά ο έμπειρος νομικός ( ο οποίος πρόσφατα είχε ασχοληθεί επιτυχώς με την περίπτωση του Στεφάν Λάσμε ) στο Sport24.gr, πριν εξηγήσει τη σημασία της " παθητικής χρήσης" που ανέφερε: " Είναι κάτι που έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν, δεν μιλάμε για πρωτοφανή περίπτωση. Η κοπέλα βρέθηκε σε περιβάλλον, όπου κάποιος άλλος είχε κάνει χρήση της ουσίας, την οποία εισέπνευσε. Ούτως ή άλλως, στον οργανισμό της δεν υπήρχε η ίδια η ουσία, αλλά οι μεταβολίτες της. Η φύση της συγκεκριμένης ουσίας, των οποίων οι μεταβολίτες εντοπίστηκαν στο δείγμα της, είναι τέτοια που μπορεί να χρειαστούν κάποια 24ώρα ώστε να αποβληθούν από τον οργανισμό".

Ο Γιάννης Μαρακάκης έσπευσε μάλιστα να προσθέσει κάτι επίσης σημαντικό: " Η συγκεκριμένη ουσία τιμωρείται εφόσον εντοπιστεί για χρήση εντός αγώνα, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βρεθεί στο πλαίσιο του αγώνα. Η αθλήτρια όταν έδωσε δείγμα, βρέθηκε στο σύστημά της βρέθηκαν μόνο οι μεταβολίτες, αυτό σημαίνει ότι γίνει αντανακλαστική χρήση, ότι δηλαδή δεν είχε κάνει η ίδια χρήση της ουσίας, κι ότι αυτές (οι μεταβολίτες) είχαν μπει στον οργανισμό της πολύ πριν από τον αγώνα".

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (Eurokinissi Sports-ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (Eurokinissi Sports-ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Μακάρι να μπορούσε να εκδικαστεί πιο γρήγορα η υπόθεσή της, προκειμένου να μην χάσει το EuroBasket Women", επισήμανε ο δικηγόρος της 36χρονης γκαρντ, για να προσθέσει βέβαια πως " η αλήθεια είναι ότι σε σχέση με άλλες περιπτώσεις, το ΕΣΚΑΝ ενήργησε γρήγορα και ολοκληρώθηκε η υπόθεση σε πολύ μικρότερο χρόνο, απ ότι συνήθως".

Παρεμπιπτόντως, η περίπτωση της διεθνούς πλεϊμέικερ δεν είναι πρωτοφανής, αφού έχουν υπάρξει ξανά στο παρελθόν (στο εξωτερικό κατά βάση) αντίστοιχα περιστατικά, με τους αθλητές να δικαιώνονται. " Η πραγματικότητα είναι ότι αυτό δεν είναι πυρηνική φυσική ή ότι ανακαλύψαμε την Αμερική. Φυσικά κι έχει ξανασυμβεί, απλά δεν έχει δοθεί προσοχή. Το γεγονός ότι μια κοπέλα διώχθηκε πειθαρχικά, όπως προέβλεπε το πρωτόκολλο. Έπρεπε να εξεταστεί η υπόθεσή της, να εκθέσει τα επιχειρήματά της και την πραγματικότητα", σχολίασε ο έμπειρος νομικός, πριν ολοκληρώσει όσα είχε να πει στο Sport24.gr για την περιπέτεια της Όλγας Χατζηνικολάου:

" Το μόνο στο οποίο θα πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί, είναι να μην βγάζουμε αυθαίρετα συμπεράσματα. Συμβαίνει κάτι το οποίο προβάλλεται ή διογκώνεται για οποιονδήποτε λόγο, γιατί μπορεί να υπάρχουν κι άλλα πράγματα από πίσω. Γι αυτό, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Αντιμετωπίζουμε σε πολλές περιπτώσεις με οριζόντιο τρόπο όλους τους αθλητές, κάτι που δεν πρέπει να γίνεται".

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ