Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Καλτσίδου: "Ευρωπαϊκό με τον Ολυμπιακό"

Καλτσίδου: "Ευρωπαϊκό με τον Ολυμπιακό"
EUROKINISSI

Η Στέλλα Καλτσίδου μίλησε στο Sport24.gr, δεν έκρυψε πως στοχεύει να κατακτήσει έναν ευρωπαϊκό τίτλο με τον Ολυμπιακό και στάθηκε στην ολοένα ανοδική πορεία της ομάδας της. Τι είπε για Λεριώτη, Φασούλα και Μίσσα...

Ο Ολυμπιακός κυριαρχεί πλέον στο γυναικείο μπάσκετ, αλλά τα όνειρά του δεν μένουν στην Ελλάδα, καθώς έχει δημιουργήσει ένα πανίσχυρο ρόστερ, στο οποίο συναντάμε και το όνομα της πολύπειρης και ποιοτικής, Στέλλας Καλτσίδου. Η διεθνής φόργουορντ έπειτα από μία επταετή θητεία σε Γαλλία και Τουρκία επαναπατρίστηκε το καλοκαίρι του 2016 για λογαριασμό του Ολυμπιακού, με τον οποίο θέλει να πανηγυρίσει την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τροπαίου, όπως δήλωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sport24.gr.

Επίσης, η 34χρονη φόργουορντ στάθηκε στη συμβολή του μεγάλου χορηγού Γιώργου Λεριώτη, ώστε η ομάδα του Πειραιά να κυριαρχεί στην Ελλάδα και να έχει κι ευρωπαϊκές βλέψεις. Η Στέλλα Καλτσίδου αναφέρθηκε στη μέχρι στιγμής πορεία των νταμπλούχων Ελλάδας και την πρόκρισή τους στους "16" του EuroCup, αλλά και στις "μάχες" με την Ζιρόνα που ακολουθούν. Η "ερυθρόλευκη" φόργουορντ κάλεσε τους φίλους του Ολυμπιακού να δώσουν δυναμικό "παρών" στο ΔΑΚ Γλυφάδας στο παιχνίδι με την Ζιρόνα (4/1), ενώ από την συζήτησή μας δεν πήραν... απουσία ο προπονητής της, Κώστας Μίσσας και ο γενικός διευθυντής της ομάδας της , Παναγιώτης Φασούλας.

"ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ"

Μετά την ήττα στη Ρουμανία είχατε περισσότερο άγχος για τον δεύτερο αγώνα μπαράζ με την Σέπσι;

"Φυσικά και είχαμε άγχος. Δεν είχαμε καταφέρει να παίξουμε καλά στον πρώτο αγώνα και ηττηθήκαμε. Θα μπορούσαμε να είχαμε νικήσει, αλλά βρεθήκαμε την πλάτη στον τοίχο από την άποψη η πρόκριση στους "16" αποτελούσε τον κυριότερο στόχο μας. Σίγουρα είχαμε άγχος μετά το πρώτο παιχνίδι. Είχαμε μπροστά μας έναν τελικό. Προετοιμαστήκαμε πολύ καλά, είχαμε τον κόσμο στο πλευρό μας, το πήραμε και καταφέραμε και προκριθήκαμε".

Καλτσίδου: "Ευρωπαϊκό με τον Ολυμπιακό"
EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός στους "16" θα αντιμετωπίσει την Ζιρόνα. Πιστεύεις πως αυτά τα δύο ματς θα είναι από τα λίγα που δεν θα είστε φαβορί;

"Σίγουρα. Η Ζιρόνα διαθέτει μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Τερμάτισε σε καλύτερη θέση από εμάς στην κανονική διάρκεια της διοργάνωσης κι έχει το πλεονέκτημα έδρας. Εμείς θα προετοιμαστούμε όσο πιο καλά γίνεται και θα διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί. Πιστεύω πως η Ζιρόνα θα έχει περισσότερο άγχος από εμάς".

Πού πιστεύεις ότι θα κριθεί η πρόκριση στα προημιτελικά;

"Το πρώτο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει οπωσδήποτε να νικήσουμε. Όπως και σε κάθε παιχνίδι, το κλειδί θα είναι η άμυνά μας. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένες στο πλάνο που θα ετοιμάσει ο προπονητής μας, να περιορίσουμε τα ατού τους, να χτυπήσουμε τις αδυναμίες τους και να έχουμε διάρκεια στην απόδοσή μας.Επίσης, ο κόσμος μας είναι πολύ σημαντικός. Πάντα μας στηρίζει και τον θέλουμε δίπλα μας και στο παιχνίδι με την Ζιρόνα για να μας βοηθήσει να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα".

"Ο,ΤΙ ΠΕΙ Ο ΜΙΣΣΑΣ, ΣΥΝΕΧΩΣ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ Ο ΦΑΣΟΥΛΑΣ"

Τι έχει αλλάξει ο κόουτς Μίσσας στην ομάδα;

"Εμείς, όπως όλες οι παίκτριες σε κάθε ομάδα, ακολουθούμε τις οδηγίες του προπονητή. Ο κόουτς ήταν στην ομάδα από την αρχή της χρονιάς και ξέρει όλες τις κοπέλες. Είναι στοιχεία που βοηθούν αυτά. Δεν είναι ένας άνθρωπος που ήρθε ξαφνικά στην ομάδα. Συνεχίζουμε, όπως είχαμε ξεκινήσει".

Καλτσίδου: "Ευρωπαϊκό με τον Ολυμπιακό"
EUROKINISSI

Πώς είναι η συνεργασία σας με τον Παναγιώτη Φασούλα;

"Εδώ και λίγες μέρες είναι μαζί μας. Είναι κοντά μας και καθημερινά βρίσκεται στο γήπεδο μαζί μας. Μας βοηθάει όσο μπορεί και στο κομμάτι της επικοινωνίας αλλά και ψυχολογικά, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις δίπλα σου έναν άνθρωπο που έχει φάει με το κουτάλι τα γήπεδα. Ήταν αθλητής και ξέρει τι σημαίνει να παίζεις για την ομάδα".

"Ο ΛΕΡΙΩΤΗΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ"

Έχεις αγωνιστεί για πολλά χρόνια στο εξωτερικό. Ο Ολυμπιακός πόσο απέχει από τις ομάδες που παραδοσιακά πρωταγωνιστούν;

"Ο Ολυμπιακός κάνει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια και για αυτό κάποιες παίκτριες γυρίσαμε στην Ελλάδα. Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός δεν έχει να ζηλέψει κάτι από τα σωματεία του εξωτερικού, ακόμα και από αυτά που παίζουν στην Ευρωλίγκα. Από πέρσι που ξεκίνησε την ευρωπαϊκή του πορεία, δείχνει πως μαθαίνει και οι άνθρωποι ενδιαφέρονται να βρουν τον τρόπο για να είναι σε όλα οργανωμένοι. Πιστεύω πως υπάρχει πολύ μεγάλη εξέλιξη".

Πόσο μακρινός ή κοντινός ο στόχος της κατάκτησης ενός ευρωπαϊκού τροπαίου;

"Δεν μπορώ να τον χαρακτηρίσω κοντινό ή μακρινό. Η περσινή πορεία μας ήταν μία πολύ καλή εμπειρία για όλους. Όλοι οι άνθρωποι που ασχολούνται με την ομάδα μαθαίνουν κι εξελίσσονται. Αυτό είναι κάτι πολύ θετικό. Είναι πολύ εργατικοί. Ο Ολυμπιακός είναι ένα πολύ μεγάλο όνομα και πιστεύω πως ο στόχος της κατάκτησης ενός ευρωπαϊκού τίτλου θα μπει το τραπέζι του και είμαι σίγουρη πως θα τον διεκδικήσει. Πιστεύω πως τα επόμενα χρόνια με σωστές κινήσεις θα διεκδικεί έναν ευρωπαϊκό τίτλο".

Καλτσίδου: "Ευρωπαϊκό με τον Ολυμπιακό"
EUROKINISSI

Ποιος είναι ο ρόλος του Γιώργου Λεριώτη σε όλα αυτά;

"Ο κ. Λεριώτης είναι το Α και το Ω αυτής της ομάδας. Ολη αυτή η μεγάλη προσπάθεια ξεκίνησε από εκείνον. Αφιέρωσε πολύ χρόνο, αγαπάει την ομάδα και την βλέπει σαν παιδί του. Χωρίς αυτόν δεν θα ήμασταν, όπως είμαστε. Όλο αυτό το δημιούργημα είναι δικό του".

Καλτσίδου: "Ευρωπαϊκό με τον Ολυμπιακό"
EUROKINISSI

Όποιος κοιτάξει την διαδρομή σου, καταλαβαίνει πως δεν έχεις απωθημένα. Υπάρχει, όμως, κάποιος στόχος που έχει μείνει ανεκπλήρωτος;

"Ευτυχώς δεν έχω απωθημένα. Μου λείπει, όμως, ένας ευρωπαϊκός τίτλος. Εύχομαι κι ελπίζω να τον κατακτήσω με τον Ολυμπιακό. Όταν κατακτάς έναν ευρωπαϊκό τίτλο με ελληνική ομάδα, είναι ακόμα καλύτερο".

"ΗΡΘΑΝ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΠΑΙΔΙΑ"

Έχει αλλάξει κάτι στο γυναικείο μπάσκετ μετά την 4η θέση που πήρε η Εθνική στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα;

"Το καλοκαίρι ήμασταν στην Τσεχία και δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι γινόταν στην Ελλάδα. Η ανταπόκριση του κόσμου, όταν ξαναμαζευτήκαμε να παίξουμε στην Κοζάνη ήταν πολύ μεγάλη. Ηταν συγκινητικό. Η δική μου γενιά δεν έχει ζήσει κάτι ανάλογο σε τόσο μεγάλο βαθμό. Πιστεύω πως κάτι καταφέραμε και κάναμε. Εύχομαι αυτό να έχει συνέχεια και να μην είναι ένα πυροτέχνημα. Βλέπω μία διαφορά πάντως. Βλέπω μικρά παιδιά που έρχονται στα γήπεδα και αναζητούν να παίξουμε και να μιλήσουμε. Έχουν αρχίσει να ασχολούνται με αυτό, συμμετέχουν σε ομάδες και αυτό είναι το πιο σημαντικό".

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ