Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η Νίκι που φέρνει... νίκες

Η Νίκι που φέρνει... νίκες
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε τη σπουδαιότερη νίκη της 8ης αγωνιστικής της Α1 γυναικών και η πρωταγωνίστρια του αγώνα, Νίκι Έιβερι μίλησε στο sport24.gr

Έπειτα από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη ματς ο Παναθηναϊκός έδειξε στο φαβορί, Ελληνικό ότι η Λεωφόρος είναι... απόρθητο φρούριο. Η ομάδα του Πέτρου Πρέκα επικράτησε με 60-59 του αήττητου μέχρι χθες (22/11) Ελληνικού και έμεινε σε απόσταση αναπνοής με την κορυφή.

Στο πρώτο ημίχρονο το... βαρύ πυροβολικό του "τριφυλλιού", η Νίκι Έιβερι, έδειχνε να είναι μακριά από τον καλό της εαυτό. Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως η βραχύσωμη γκαρντ έδειξε πολλά από τα στοιχεία του ταλέντου της κι όντας ψύχραιμη σε εκτέλεση κι οργάνωση βοήθησε τον Παναθηναϊκό να φτάσει στην 7η φετινή του νίκη. Η ελληνοαμερικανίδα παίκτρια μετά το τέλος του αγώνα μίλησε στο Sport24.gr και δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό της για την μεγάλη νίκη των "πρασίνων".

Πετύχατε μία σπουδαία νίκη κόντρα στο Ελληνικό. Πώς είδες το παιχνίδι;

" Παλέψαμε μέχρι το τέλος. Η ομάδα ήταν δεμένη στο τέλος κι έδειξε μεγάλο πάθος. Ήμασταν δυνατές μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο χωρίς να μας ενδιαφέρει τι κάνει ο αντίπαλος. Κόντρα στο Ελληνικό δείξαμε χαρακτήρα, βγάλαμε ομαδική δουλειά και φάνηκε η αγάπη που υπάρχει μεταξύ μας. Είμαι ενθουσιασμένη για τη νίκη και περήφανη για την ομάδα μου. Όλοι ανταποκρίθηκαν σε αυτό που έπρεπε να κάνουν. Η Σοφία (σ.σ. Κυριακοπούλου), η Μονίκ (σ.σ. Όλιβερ), η Τούλα (σ.σ. Καλέντζου) κι όλα τα άλλα κορίτσια έπαιξαν δυνατά κι έκαναν ό,τι έπρεπε για να κερδίσουμε".

Στην αρχή του αγώνα έδειξες να μην είσαι σε καλή ημέρα, όμως στο δεύτερο μισό του ματς ήσουν πρωταγωνίστρια. Τι συνέβη στο ημίχρονο;

"Ξύπνησα στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτό έγινε. Ήταν σαν κάτι να με χτύπησε και είπα στον εαυτό μου δεν γίνεται να τους αφήσουμε να κερδίσουν. Πραγματικά δεν ξέρω τι έγινε, όμως χαίρομαι που όταν έπρεπε βοήθησα την ομάδα μου. Σκόραραν κι αυτό με τρέλαινε οπότε προσπαθούσα να απαντήσω στην επόμενη φάση. Είναι πολύ σημαντικό ότι οι συμπαίκτριες μου είχαν πίστη σε εμένα. Σε όλο το παιχνίδι με υποστήριζαν ακόμα και στι πρώτο ημίχρονο που δεν ήμουν αρκετά καλά. Αυτό για εμένα είναι εξαιρετικό".

Η Νίκι που φέρνει... νίκες
INTIME SPORTS

Ποιοι είναι οι φετινοί στόχοι του Παναθηναϊκού και ποιοι οι προσωπικοί σου;

" Είναι ξεκάθαροι. Να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κερδίζουμε! Θέλουμε να νικάμε γιατί ο πρωταθλητής πρέπει να διεκδικεί το πρωτάθλημα κάθε μέρα.

Όσον αφορά εμένα ο βασικός μου στόχος είναι να παίξω στο WNBA που είναι το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, όμως επειδή είμαι κι Eλληνίδα δεν θα είχα πρόβλημα να συνεχίσω να παίζω στην Ελλάδα".

Πόσο σας βοήθησε η μαζική παρουσία του κόσμου;

" Είναι οι καλύτεροι, πάλεψαν μαζί μας μέχρι το τέλος. Όταν τους άκουγα πως φώναζαν με τρέλαιναν και έδιναν μεγάλη ώθηση σε όλη την ομάδα".

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ