Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η Γέμελος στην προπόνηση των "πράσινων" υποδομών

Η Γέμελος στην προπόνηση των "πράσινων" υποδομών
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Την ευκαιρία να δουν από κοντά και να ακούσουν συμβουλές από μία σπουδαία αθλήτρια, όπως είναι η Τζάκι Γέμελος, είχαν οι Νεάνιδες και οι Κορασίδες του Παναθηναϊκού.

Μία ευχάριστη εμπειρία έζησαν οι Νεανίδες και οι Κορασίδες του Παναθηναϊκού. Η σπουδαία αθλήτρια του γυναικείου μπάσκετ και του WNBA, Τζάκι Γέμελος, βρέθηκε στην προπόνηση των Νεανίδων στο κλειστό "Π. Γιαννακόπουλος" και μίλησε στα κορίτσια, μην μπορώντας να κρύψει την αγάπη της τόσο για το άθλημα, όσο και για το "τριφύλλι".

Η Ελληνοαμερικανίδα γκαρντ, αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα δύναμης και… μαχητικής ψυχής, αφού κατά τη διάρκεια της πλούσιας καριέρας της ταλαιπωρήθηκε από διαδοχικούς τραυματισμούς και συγκεκριμένα έχει υποστεί 5 φορές ρήξη χιαστών! Παρ’ όλα αυτά δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή να παρατήσει το πάθος της, όπως η ίδια αποκαλεί το μπάσκετ και για το λόγο αυτό, δεν θα μπορούσε να υπάρχει καταλληλότερος άνθρωπος για να μοιραστεί τις εμπειρίες της με νεαρές αθλήτριες, που τώρα ξεκινούν την καριέρα τους.

Η Γέμελος στην προπόνηση των "πράσινων" υποδομών

Η άλλοτε παίκτρια του Παναθηναϊκού, που έχει τατουάζ στο δεξί της χέρι τη φράση "μαχητική ψυχή", συμβούλεψε τις νεαρές αθλήτριες να αντιμετωπίζουν κάθε αγώνα σαν να είναι ο τελευταίος που παίζουν και το ίδιο να κάνουν και με τις προπονήσεις.

Αναλυτικά η Τζάκι Γέμελος είπε: " Ήμουν περίπου στην ηλικία σας όταν είχα τον πρώτο μου τραυματισμό στο χιαστό και τότε κατάλαβα πόσο σκληρό είναι να μη μπορείς να παίξεις το άθλημα που αγαπάς. Ήταν βασανιστικό, ωστόσο με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι κάθε προπόνηση και κάθε αγώνας έχουν πολύ μεγάλη αξία.

Εμένα αυτή η κακή εμπειρία των πέντε διαδοχικών τραυματισμών, με βοήθησε ώστε να γίνω επαγγελματίας παίκτρια, να δουλεύω σκληρά και να απολαμβάνω το παιχνίδι.

Για μένα το μπάσκετ ήταν πολύ σημαντικό από τότε που ήμουν πολύ μικρή σε ηλικία, είναι το πάθος μου και θα έκανα τα πάντα για να παίζω. Ο Παναθηναϊκός είναι εξαιρετική ομάδα , με εκπληκτικό πρόγραμμα προπόνησης και με διαμόρφωσε στην παίκτρια που είμαι σήμερα. Είστε πολύ τυχερές που αγωνίζεστε σε αυτόν το Σύλλογο, δίπλα στους καλύτερες προπονητές, στις σωστές βάσεις. Αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να το λαμβάνετε ως δεδομένο αλλά να έρχεστε κάθε μέρα στο γήπεδο χαμογελαστές, να δουλεύετε σκληρά και να ακούτε τους προπονητές σας. Όμως, να μην ξεχνάτε ποτέ ότι είναι πολύ σημαντικό να επικεντρωθείτε στις σπουδές σας".

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ