Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η άγνωστη πλευρά της Λικέντρα Τζόνσον

Η άγνωστη πλευρά της Λικέντρα Τζόνσον
INTIME SPORTS

Η Λικέντρα Τζόνσον πανηγύρισε -μαζί με το Ελληνικό- την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου νταμπλ, με το Sport24.gr να παρουσιάζει τη ζωή της 26χρονης σέντερ, που χαρακτηρίζεται ως "ο θηλυκός Κάιλ Χάινς".

Το Ελληνικό διατήρησε τα σκήπτρα του Πρωταθλητή Ελλάδος, στην Α1 Γυναικών, κατακτώντας το δεύτερο σερί νταμπλ. Η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη έφτασε μέχρι το τέλος του δρόμου, έχοντας ως ηγέτιδα την ξένη της. Η Λικέντρα Τζόνσον ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά καθ όλη τη διάρκεια της σεζόν, με το Sport24.gr να παρουσιάζει τις άγνωστες πτυχές της ζωής της, η οποία είναι αφιερωμένη στο μπάσκετ και την κόρη της.

Τα χρόνια της κυριαρχίας της ξεκινούν από το κολέγιο. Κι όχι όποιο κι όποιο κολέγιο. Η Αμερικανίδα σέντερ έπαιξε μπάσκετ στο Michigan State, με τη φανέλα του οποίου έκανε θραύση για μία τετραετία. Κι αν θέλετε να το αποτυπώσουμε με αριθμούς, θα αναφέρουμε απλά πως έγινε μόλις η δεύτερη παίκτρια στην ιστορία των "Spartans" που ξεπέρασε τους 1.000 πόντους και τα 1.000 ριμπάουντ, βοηθώντας την ομάδα της Suzy Merchant να φτάσει μέχρι την κατάκτηση του τίτλου στην Big Ten, στην junior χρονιά της (2010-'11).

Η τέταρτη και τελευταία σεζόν της στο κολέγιο ολοκληρώθηκε δίχως προβλήματα, με την παρουσία της στο Michigan State να συνοδεύεται από το απόλυτο στους αγώνες που έδωσε η ομάδα. Ναι, η 22χρονη τότε σέντερ έβαλε τέλος στην κολεγιακή της καριέρα δίχως να χάσει παιχνίδι για μία τετραετία.

Πέραν του πτυχίου που πήρε στην κοινωνιολογία, όσο βρισκόταν στους "Spartans" βρήκε κάτι πολύ σημαντικότερο. Τον άντρα της ζωής της, που έμελλε να την κάνει μητέρα από πολύ νωρίς. Ο Ντέλβον Ρο θεωρούταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα των High Schools, με αποτέλεσμα να κερδίσει υποτροφία από το Michigan State του Tom Izzo.

Η καριέρα του όμως δεν εξελίχθηκε όπως περίμεναν όλοι, αφού ένα χρόνιο πρόβλημα στο γόνατο αρκούσε για να τον κρατήσει εκτός παρκέ, στα χρόνια που ακολούθησαν. Στις τρεις πρώτες χρονιές που έπαιξε πάντως στο NCAA είχε 6.1 πόντους και 5.1 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Στη συνέχεια, κι ενώ αποσύρθηκε από τη δράση, επέλεξε να ξεκινήσει καριέρα ως ηθοποιός.

Έχοντας κερδίσει μικρούς ρόλους στο "Love and Honor" και το "Abducted", τηλεοπτικές σειρές των ΗΠΑ,έκανε την αρχή, με τους ειδικούς από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού να μιλούν με τα καλύτερα για το υποκριτικό του ταλέντο.

Αν και τους χωρίζουν δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα, εν τούτοις, η Λικέντρα και ο Ντέλβον έχουν καθημερινή επαφή. Έστω και μέσω Skype, όπου προσπαθούν να καλύψουν τον χαμένο χρόνο. " Συνήθως του μιλάω σα να είναι εδώ, μαζί μου. Του λέω για τα παιχνίδια της ομάδας και πόσο διαφορετικά είναι εδώ τα πράγματα", έχει δηλώσει σε ανύποπτο χρόνια η ίδια, πριν καταλήξει λέγοντας πως " είμαι ευγνώμων γιατί έχω έναν σύντροφο που κατανοεί το πάθος μου, γιατί ξέρει πως όλα αυτά γίνονται για το καλό όλων".

Το πεπρωμένο, ονόματι Ντέστινι

Παρεμπιπτόντως, κι ενώ η Λικέντρα είχε ολοκληρώσει κι αυτή την κολεγιακή της καριέρα, έγιναν γονείς! Το 2012, η σέντερ του Ελληνικού έφερε στον κόσμο τη Ντέστινι, που έμελλε να αλλάξει τη ζωή τους. Προς το καλύτερο, αν και οι υποχρεώσεις δεν τους επιτρέπουν να βρίσκονται μαζί της, όπως συμβαίνει συνήθως.

Με τη Λικέντρα να βρίσκεται στην Ελλάδα, για λογαριασμό του Ελληνικού, και τον Ντέλβον στο Λος Άντζελες, η τριών ετών κορούλα τους μεγαλώνει παρέα με τη γιαγιά της, Κάρλιν, στο Σικάγο, περιμένοντας τις γιορτές για να δει τους γονείς της. "Έπρεπε να κάνω κάποιες θυσίες και να την αφήσω στο Σικάγο, για να παίξω μπάσκετ μακριά από τις ΗΠΑ. Δεν ήθελα να είμαι εγωίστρια και να την πάρω μαζί μου. Ήθελα να δει πως είναι να μεγαλώνεις μέσα σε μία ευτυχισμένη οικογένεια", έχει πει σε ανύποπτο χρόνο η παίκτρια της Ελένης Καπογιάννη, που έχει αποφασίσει να επιστρέψει άμεσα κοντά της.

Τι σημαίνει αυτό; Πως η επόμενη σεζόν ενδεχομένως να είναι η τελευταία της επαγγελματικής της καριέρας μακριά από τις ΗΠΑ. Θέλει να βρεθεί κοντά στην κόρη της και να γίνει full time μητέρα, για να δώσει στη μικρή Ντέστινι αυτά που της έλειψαν τα τρία πρώτα χρόνια της ζωής της.

Η σύγκριση με τον Χάινς

Για να επιστρέψουμε στα του ελληνικού πρωταθλήματος, στα δύο χρόνια που έχει αγωνιστεί στα μέρη μας, έχει κάνει κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία της. Με δύο νταμπλ στην κατοχή της και ρόλο πρωταγωνίστριας στην καλύτερη ομάδα της χώρας, είναι σαφές πως έχει βάλει κάτι παραπάνω από ένα λιθαράκι στις επιτυχίες του Ελληνικού.

Κι αν όσα κάνει εντός παρκέ είναι γνωστά, αυτό που δεν ξέρουν οι περισσότεροι είναι πως πρόκειται για μία πραγματική επαγγελματία, με εξαιρετικό χαρακτήρα. " Είναι τρομερό παιδί και παρότι είναι η ηγέτιδα της ομάδας, δεν έχει τουπέ. Δουλεύει πιο σκληρά απ όλες και μας βοηθάει σε ό,τι χρειαστούμε", αναφέρει στο Sport24.gr η -αρχηγός των "μπλε"- Ανθή Μπαλτά, πριν σχολιάσει τη σύγκριση που υπάρχει ανάμεσα στη Λικέντρα Τζόνσον και τον Κάιλ Χάινς.

" Ίσως τους παρομοιάζουν γιατί είναι διαφορετικού στυλ από τις άλλες σέντερ, όπως για παράδειγμα η Όλιβερ του Παναθηναϊκού. Είναι τρομερά μαχητική και δεν παρατάει καμία φάση", ανέφερε.

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ