Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Διπλή ενίσχυση για τον Αθηναϊκό

Διπλή ενίσχυση για τον Αθηναϊκό

Οι φιλοδοξίες του Αθηναϊκού δεν συνάδουν με τη βαθμολογική του θέση, μετά την 11η αγωνιστική στην Α1 γυναικών και για αυτό αποφασίστηκαν οι μεταγραφές των Βαλέρια Σελλά και Κατερίνας Σωτηρίου.

Ο Γιώργος Ζευγώλης ερεύνησε ό,τι υπήρχε στην αγορά, προκειμένου να ενισχυθεί ο Αθηναϊκός και να αναρριχηθεί στη βαθμολογία της Α1 γυναικών και μετά κατέληξε σε δυο κορίτσια που είχαν προτέρα εμπειρία στο σύλλογο του Βύρωνα: της Βαλέρια Σελλά και της Κατερίνας Σωτηρίου.

Η πρώτη αγωνιζόταν δυο σεζόν στην Κύπρο, ενώ ξεκίνησε τη φετινή αγωνιστική περίοδο στη Γερμανία, απ' όπου αποχώρησε λόγω οικονομικών προβλημάτων του συλλόγου της, ενώ η Σωτηρίου μετείχε στο πρωτάθλημα της Ισπανίας, με την Μπουργκός. Η συνεργασία έληξε επίσης, λόγω έλλειψης ευρώ. Αμφότερες θα υποβληθούν στις καθιερωμένες εξετάσεις και εφόσον όλα πάνε καλά, θα υπογράψουν συμβόλαια.

Πέραν αυτών των δύο περιπτώσεων, ο Αθηναϊκός αναμένει και την απόφαση του ΑΣΕΑΔ για τα δελτία των Σεμανιάκου και Μέλνικα. Ο σχετικός κανονισμός αναφέρει ότι " καλαθοσφαιριστής / τρια δεν έχει δικαίωμα να αγωνισθεί την αυτή αγωνιστική περίοδο σε δύο Ελληνικά σωματεία . Στην απαγόρευση αυτή περιλαμβάνεται και καλαθοσφαιριστής / τρια που αγωνίσθηκε την αυτή αγωνιστική περίοδο σε σωματείο του εξωτερικού και μετά την λήξη της συνεργασίας τους επιστρέψει στην Ελλάδα .

Η ρύθμιση αυτή δεν ισχύει για τις ομάδες της Α1 Εθν. Κατηγορίας Ανδρών και Α1 Εθν. Κατηγορίας Γυναικών οι οποίες έχουν δικαίωμα να εντάξουν στην δύναμη τους καλαθοσφαιριστές / τριες που αγωνίσθηκαν σε ομάδες του εξωτερικού , εκτός όμως και εάν ο καλαθοσφαιριστής / τρια μεταγράφηκε την αυτή αγωνιστική περίοδο από Ελληνικό σωματείο σε αλλοδαπό . Στην περίπτωση της Α1 Εθν. Κατηγορίας Ανδρών η ρύθμιση αυτή ισχύει μέχρι 24 ώρες πριν την έναρξη των play offs ενώ για την Α1 Εθν. Κατηγορία Γυναικών η ρύθμιση αυτή ισχύει μέχρι την 31η Ιανουαρίου κάθε έτους". Παρ' όλα αυτά, δελτία δεν έχουν εκδοθεί ακόμα.

Η βαθμολογία της Α1, μετά την 11η αγωνιστική.

Διπλή ενίσχυση για τον Αθηναϊκό
TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ