Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Δικαίωση για Παναθηναϊκό στο ΑΣΕΑΔ: Μηδενίστηκε ο Ολυμπιακός

Δικαίωση για Παναθηναϊκό στο ΑΣΕΑΔ: Μηδενίστηκε ο Ολυμπιακός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το ΑΣΕΑΔ αποφάσισε την τιμωρία του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, δικαιώνοντας τους "πράσινους" για την ένσταση που είχαν καταθέσει για την συμμετοχή της Εβίνας Μάλτση.

Το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό για τον α' γύρο της Α1 Γυναικών κατέληξε στις "ερυθρόλευκες" (74-43) , με το "τριφύλλι" όμως να "φωνάζει" για αντικανονική συμμετοχή της Εβίνας Μάλτση, κι ως εκ τούτου να καταθέτει ένσταση ήδη πριν από την έναρξη του αγώνα.

Σε πρώτο βαθμό, το αρμόδιο όργανο της ΕΟΚ απέρριψε την ένσταση και την επιχειρηματολογία των "πρασίνων" για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά σε δεύτερο βαθμό ήρθε το ΑΣΕΑΔ να δικαιώσει τις προσπάθειές τους. Πως; Αποφάσισε τον μηδενισμό του Ολυμπιακού για το συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλάζοντας άρδην τα δεδομένα τόσο στη βαθμολογία της Α1 Γυναικών, όσο και στα playoffs.

Θυμίζουμε πως όλα αφορούσαν την παρουσία της Εβίνας Μάλτση στο παιχνίδι , με το "τριφύλλι" να τη θεωρεί αντικανονική λόγω της απουσίας της από αγώνα της Εθνικής Γυναικών μερικές ημέρες νωρίτερα, με την αιτιολογία ενός τραυματισμού. Στον Παναθηναϊκό στηρίχθηκαν στο άρθρο 94 (παράγραφος 7) σύμφωνα με το οποίο " καλαθοσφαιριστής, ο οποίος αποκλείστηκε από την Εθνική ομάδα λόγω τραυματισμού η ασθενείας του, δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί σε αγώνα του σωματείου στο οποίο ανήκει, πριν από την παρέλευση οκτώ (8) ημερών από τον αγώνα της Εθνικής ομάδας, στον οποίο δεν μετείχε, για την πιο πάνω αιτία. Η ημέρα του αγώνα της Εθνικής δεν υπολογίζεται για τον προσδιορισμό του χρονικού αυτού διαστήματος.

Από τη ρύθμιση της παραγράφου αυτής εξαιρούνται οι καλαθοσφαιριστές που δεν αγωνίστηκαν με το σωματείο τους, λόγω τραυματισμού ή ασθενείας τους, σε αγώνα του Πρωταθλήματος ή Κυπέλλου, αμέσως προηγούμενου της Εθνικής ομάδας".

Η ασάφεια εν όψει των playoffs

Στην απόφαση που κοινοποιήθηκε στις δύο ομάδες, γίνεται λόγος για μηδενισμός του Ολυμπιακού, αλλά δεν αναφέρεται πουθενά πως το παιχνίδι κατακυρώνεται υπέρ του Παναθηναϊκού. Κοινώς, δεν θα πάρουν οι "πράσινες" τους δύο βαθμούς της νίκης, αλλά τον έναν της ήττας, που ούτως ή άλλως είχαν λόγω της ήττας τους στο "Μάκης Λιούγκας" της Γλυφάδας.

Το μείζον βέβαια δεν είναι αυτό, αλλά τι μέλλει γενέσθαι με τα playoffs. Κι αυτό γιατί δεν έχει καταστεί σαφές ακόμη αν θα προσμετρηθεί η συγκεκριμένη αναμέτρηση στο σύνολο των αγώνων των "αιωνίων" σε περίπτωση που κοντραριστούν στα playoffs της Α1 Γυναικών. Κι αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί -θυμίζουμε ότι- οι ομάδες μεταφέρουν στην post season τα αποτελέσματά τους από τη regular season.

Κοινώς, σύμφωνα με την απόφαση όπως έχει κοινοποιηθεί από το πρωί της Παρασκευής (17/2) στις δύο ομάδες, δεν υπάρχει νικητής στο πρώτο ντέρμπι "αιωνίων" της χρονιάς!

Η πρώτη "ερυθρόλευκη" ήττα

Παρεμπιπτόντως, από τη στιγμή που μηδενίστηκαν οι "ερυθρόλευκες" στο ΑΣΕΑΔ, προκύπτει κι η πρώτη ήττα του Ολυμπιακού, ως τμήμα στο γυναικείο μπάσκετ, από καταβολής του. Κι αυτό γιατί στον ενάμιση χρόνο παρουσίας τους στα ελληνικά παρκέ, οι παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη μετρούσαν μόνο νίκες στις εγχώριες διοργανώσεις

Η βαθμολογία αυτή τη στιγμή:

1. Ολυμπιακός 26 (13-0)*

2. Αθηναϊκός 24 (10-4)

3. Παναθηναϊκός 24 (10-4)

4. Παναθλητικός 22 (8-6)

5. ΠΑΟΚ 22 (8-6)

6. Νίκη Λευκάδας 22 (8-6)

7. Δάφνη Αγ. Δημητρίου 22 (8-6)

8. Πρωτέας Βούλας 21 (7-7)

9. Πανιώνιος 19 (5-9)

10. Άρης 17 (3-11)

11. Κρόνος Αγ. Δημητρίου 16 (2-12)

12. Τερψιθέα 15 (1-13)

*Έχει έναν μηδενισμό

Η απόφαση όπως ανακοινώθηκε από το ΑΣΕΑΔ

Δικαίωση για Παναθηναϊκό στο ΑΣΕΑΔ: Μηδενίστηκε ο Ολυμπιακός
TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ