Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Buzzer beater με... jet lag από την Αλμπάνεζ

Buzzer beater με... jet lag από την Αλμπάνεζ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το "διπλό" του ΠΑΟΚ επί του Πρωτέα Βούλας σημαδεύτηκε από το buzzer beater της Κιάνι Αλμπάνεζ, η οποία μετρούσε λίγες μόλις ώρες στην Ελλάδα. Η απίθανη ιστορία, η... υποχρεωτική συμμετοχή της λόγω τριών (!) αποβολών και το μεγάλο καλάθι.

Ο τρόπος με τον οποίο ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ την Α1 Γυναικών είναι, εκ του αποτελέσματος, ιδανικός. Αν και θα μπορούσε το "διπλό" επί του Πρωτέα Βούλας να έρθει πολύ πιο εύκολα και, προπάντων, δίχως να αγωνιστεί η Κιάνι Αλμπάνεζ, η οποία έφτασε στην Ελλάδα μόλις στις 11:00 το πρωί της Κυριακής (15/10).

Η 24χρονη γκαρντ ταξίδεψε πριν από μια εβδομάδα στις ΗΠΑ για να διευθετήσει κάποιες εκκρεμότητες που αφορούσαν στην επανέκδοση της βίζας παραμονής της στην Ελλάδα, μπαίνοντας στο αεροπλάνο της επιστροφής το Σάββατο (14/10). Μετά από πολύωρο και κουραστικό ταξίδι προσγειώθηκε στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" πριν από μερικές ώρες, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ την παρέλαβαν από εκεί και την οδήγησαν στο κλειστό της Βούλας, για το παιχνίδι με τον Πρωτέα. Εκεί όπου δεν αναμενόταν να αγωνιστεί, αφού απείχε από τις υποχρεώσεις του "δικεφάλου" την τελευταία εβδομάδα -έκανε πάντως ατομικές προπονήσεις στις ΗΠΑ για να διατηρηθεί σε φόρμα.

Αυτό που είχε συζητήσει εκ προοιμίου με τον προπονητή της, Βασίλη Μασλαρινό, ήταν πως θα χρησιμοποιηθεί μόνο σε πολύ έκτακτη περίπτωση. Παρότι μάλιστα φάνηκε (βάσει εξέλιξης του αγώνα) να μην είναι απαραίτητη η παρουσία της στο παρκέ, επιστρατεύθηκε στην τελευταία περίοδο για να βοηθήσει. Η Φαίη Κωτούλα, η Ανθούλα Ταρπάγκου και η Κατερίνα Κουλουμπή αποβλήθηκαν με πέμπτο φάουλ στη διάρκεια του τελευταίου δεκαλέπτου, με τον προπονητή του ΠΑΟΚ να ρίχνει στη μάχη την 24χρονη γκαρντ στα τελευταία λεπτά του αγώνα (σ.σ.: η Κίρα Μάλαρντ παραμένει στα "πιτς" λόγω θλάσης στην γάμπα).

Κι αυτή, από μέρους της, όχι απλά αγωνίστηκε, αλλά εξελίχθηκε στο πρόσωπο του αγώνα αφού σκόραρε στην εκπνοή. Με το παιχνίδι στο "Χ" (71-71) η Λολίτα Λύμουρα έκανε τη διείσδυση και πάσαρε στην αμαρκάριστη συμπαίκτριά της στην περιφέρεια, για να έρθει το πολυπόθητο buzzer beater που χάρισε τη νίκη στον ΠΑΟΚ, στην πρεμιέρα της Α1 Γυναικών.

Για την ιστορία, η Κιάνι Αλμπάνεζ αγωνίστηκε για 7'10'' στην αναμέτρηση έχοντας 4 πόντους (με 2/2 δίποντα και 0/2 τρίποντα), 2 λάθη και 1 κλέψιμο.

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ